Sverige Sakta men säkert närmar vi oss premiären av vad som kommer att bli en framtida klassiker vad gäller Melodifestivaler och allt fler bitar börjar falla på plats, vilket gör att SVT kan dela med sig av mer och mer info, se nedan:

Melodifestivalen 2021 – Årets scen
Årets scen 2021
Årets scen är skapad av Viktor Brattström (Grafik lånad från Melodifestivalen på Twitter)

Melodifestivalen 2021 – Årets scen:

Det faktum att det inte kommer att finnas någon publik på plats har öppnat nya möjligheter när det gäller scenens utformning.
Scenen är längre än vanligt och har ett lägre speglande tak som ger en “klubbig effekt”.
Det har även adderats en liten extra scen på studiogolvet i arenan där främst programledarna kommer att hålla till men där även artistbord kan ställas fram vid rösträkning.
FAKTA I MÅTT:
Scenbredd: 10,7 m
Scendjup: 20 m
Speglande svart tak: ca 140 m2
3 LED-väggar: 4x4m
LED-golv: 20 m x 3,6 m
LED-midja: 66 m
LED-stripes i tak & flankerade etage: ca 200 m
Lampor: 318 varav 283 rörliga
Vikt ljusrigg: 22 ton
Lamporna hänger i ca 600 m aluminiumtruss
Mer info om scenen hittar ni i appen ”Melodifestivalen” och hos Melodifestivalen (en) på Twitter.
(Källa: Melodifestivalen på Instagram)

Melodifestivalen 2021 – Årets dansare:

Årets dansare 2021

Årets husdansare:
Keisha von Arnold
Lovisa Bengtsson
Kenny Lantz
Amir Ashoor
(Källa och foto: Melodifestivalen på Twitter)

Melodifestivalen 2021 – Backup-planer:

Karin Gunnarsson, SVT:s tävlingsproducent för Melodifestivalen, har i en intervju förklarat att de inte bara har reservplaner vid arbetet med Melodifestivalen 2021 utan även reservplaner till reservplanerna.
Allt arbete ska vara smittsäkert och inte riskera smittspridning så varje bidrag jobbar i en egen bubbla och om någon känner sig sjuk så stannar de hemma.
Om någon artist blir sjuk så har de olika lösningar beroende på när de insjuknar. T.ex. så kan en eventuell inspelning från fredagsrepetitionerna användas vid lördagens live-sändning.
Hela intervjun, där även en skivbolagsrepresentant medverkar, kan ni lyssna på här.
(Källa: Kulturnytt – svt.se)

Schlagerpinglan: Jag tycker naturligtvis att det är väldigt tråkigt för alla de som brukar njuta av Melodifestivalen på plats och som såg fram emot att få sitta i publiken när de olika deltävlingarna ska avgöras, vilket gör att jag känner mig lite skyldig över hur mycket jag ser fram emot just denna säsong. 🙂

Personligen följer jag ju så många andra uttagningar om lördagarna att det inte ens är något alternativ för mig att se Melodifestivalen på plats utan enda skillnaden för mig (och många andra) i år är att SVT har alla möjligheter att göra de mest spektakulära produktionerna hittills, utan att behöva ta hänsyn till sittande publik som kan vara i vägen och ingen scen som måste plockas ner och sättas upp en gång i veckan.

Som sagt, otroligt allvarliga omständigheter som lett fram till detta och tråkigt för alla drabbade, men själva slutresultatet ska bli väldigt intressant att ta del av. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Sverige i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Melodifestivalen 2021: Årets scen, dansare och backup-planer”

 1. Adri

  Oj, vad intressant detta ser ut! Det ser verkligen klubbigt ut, och gudarna ska veta att jag saknar klubbarna, så detta får bli någon slags abstinens-hantering.

  Nämen jag är verkligen positiv. Innan vi hört låtarna iaf. Jag älskar verkligen MF. Jag tror t.o.m jag hellre offrar ESC än MF (men om ingen riktar ett vapen mot mitt huvud, så behåller jag helst bådadera). Men programmet har ju varit fast i en rutin på sistone, och nu får de alla möjligheter att pröva på något nytt! Kanske rentav välbehövligt! 🙂 Synd att det krävdes en pandemi för det, och det är ju inte värt det, men när man nu tvingas till något nytt så kan det ju bli toppenbra! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Ja, det är precis så jag också tänker, men vet inte riktigt hur jag ska formulera det för att det inte ska misstolkas. Synd att det krävdes en pandemi, men Melodifestivalen behöver verkligen att uppdateras och nu blev de ju så “illa tvugna” att göra just det, även om det kanske bara är för ett år. 😀

 3. Adri

  Ja, och det är ju högst tveksamt till att något i själva programstrukturen förändras, men it’s a start.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Nej, men förhoppningsvis så har det satt stenen i rullning så att de kanske börjar tänka i andra banor och till sist får den där idén som lyfter upp Melodifestivalen till nästa nivå. 🙂 Tills dess så har vi i alla fall 2021, som ser rejält lovande ut. 😀

 5. Mr A

  Trodde det skulle bli 360 grader nu när det hade möjlighet till det.

 6. Schlagerpinglan

  @Mr A, Kanske har de idéer som tar lite längre tid att förverkliga? Hade annars varit ett bra tillfälle att “go wild”.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se