Litauen Nu på lördag den 23:e januari fortsätter TV-bolaget LRT Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021 genom att sända den andra deltävlingen av Pabandom Iš Naujo 2021.

Förutom de tio bidrag, som tävlar om fem platser i semifinalen den 30:e januari, så kommer ESC 2020-representanterna The Roop att framföra sin finalklara låt, se nedan. Mer info om helgens deltävling hittar ni här: “Inför Pabandom Iš Naujo – Deltävling 2“.

(08:30 CET förväntas musikvideon att släppas och då uppdateras inlägget.)

Uppdaterat: Se The Roop framföra bidraget live i Pabandom Iš Naujo 2021.

“Pabandom Iš Naujo 2021”-wildcard:et:

Discoteque“, THE ROOP (Ilkka Wirtanen, Kalle Lindroth, Mantas Banišauskas, Robertas Baranauskas, Vaidotas Valiukevičius)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning så måste jag erkänna att jag, trots ganska höga förhoppningar, var positivt överraskad. Tydligen hade jag inte riktigt vågat tro att The Roop skulle lyckas att presentera en “värdig” efterföljare till “On Fire“, men så här långt så tycker jag det låter väldigt lovande. Disco är ju aldrig fel. 🙂

Uppdaterat 2021-01-22:
Schlagerpinglan: När jag nu även sett den tillhörande musikvideon så kan jag sudda ut den försiktighet jag försökte uppvisa för några timmar sedan. Jag älskar detta! 😀 Om det finns något bidrag i den andra deltävlingen som slår “Discoteque” så är det bara att gratulera LRT och Litauen… annars är nog de tre återstående showerna mest en formalitet. 🙂

Det här är inte bara min Pabandom Iš Naujo 2021-favorit för tillfället utan den ligger nog ganska bra till på den ESC 2021-topp-lista jag hade tänkt knåpa ihop senare i dag. Så roligt att se att i alla fall en 2020-återvändare lyckades att leverera. Förhoppningsvis går det lika bra för de övriga. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Litauen i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Litauen 2021: Lyssna på The Roops 2021-låt “Discoteque””

 1. Adri

  Oj. Den här slog an en sträng hos mig bättre än ”On Fire”, som alltid kämpade i trögt motstånd hos mig. Den här gillar jag ju faktiskt! 🙂

 2. Engsla

  Sjutton också. Dags att gå och lägga sig och här börjar jag dansa… Det här gillar jag! Nyfiken på om de hittat på någon udda dans till den här precis som de gjorde till On Fire. Skulle potentiellt kunna dra ner betyget på bidraget, men låtmässigt helt i min smak 🙂

 3. Mr A

  Den här var ju en härlig bit. Kan bli nåt för ESC.

 4. Helena

  Vilken bra låt, så kul att The Roop har lyckats göra en bra uppföljare. De var också i min topp-3 förra året och jag var rädd att bli besviken i år som med Eden, men inte då. Här har man lyckats med att göra något riktigt härligt. Nu har jag inte lyssnat på övriga bidrag från Litauen, men hoppas och tror att denna kommer att vinna.

 5. Mr A

  Denna kan nog gå bra i toppen av ESC. Kul med Twin Peaks inspirerad video. Såg att Kalle Lindholm var från Finland.

 6. Mr A

  Lindroth.

 7. Mr A

  Odds https://eurovisionworld.com/odds/eurovision

 8. Schlagerpinglan

  @Mr A, Då endast ett bidrag är utvalt så har jag inte haft en tanke på oddsen… men det är ju trots allt fyra månader kvar till finalen i dag och spelandet är i full gång så det är hög tid att ta en inledande titt på dem, ja. Jag tackar för påminnelsen. 😀

 9. Mr A

  Det har väl funnits odds först nu, kollade för några dagar sen och då fanns det inte.

 10. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag har inte haft en tanke på det så jag tackar. Roligt att kunna ta del av de inledande oddsen. 😀

 11. Johanna

  “ON FIRE” var bättre (rankade ju den tvåa förra året) men den här är också väldigt bra och jag hopoas den vinner för jag vill så gärna se The Roop i ESC!

 12. Johanna

  @Engsla jag gissar att de kommer göra något liknande dansen i videon även i framträdandet! Men för mig lär det dra upp betyget ytterligare!

 13. Engsla

  Johanna, dansen tillförde ju verkligen något speciellt till “On fire”! Är bara försiktig med att få upp förhoppningarna alltför mycket nu, men hoppas på det bästa 🙂

 14. Johanna

  @Engsla Jag har lågt ställda förväntningar på samtliga återvändande artister utom Montaigne och Samanta Tina som inte kan bli sämre än förra året så att The Roop lyckats göra en uppföljare som är (nästan) lika bra som förra årets bidrag var en positiv överraskning för mig. Så hoppas på dans som i videon. Snart vet vi vad de tänkt iaf!

 15. Micke

  @Engsla, jag hoppas mer på att slippa dansen. Kanske blir den lättare att greppa då 🙂

 16. Engsla

  Micke, du får väl hålla för ögonen och bara njuta med öronen 😉 Själv befinner jag mig fortfarande i förälskelsefasen och dansar bara på när jag lyssnar på låten 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se