NorgeLördagen den 23:e januari avgjordes den andra semifinalen av Melodi Grand Prix 2021, Norges nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2021, där en finalist utsågs av tittarna genom tre dueller.

Semifinalerna i MGP 2021 avgörs i tre steg där de fyra semifinalisterna först lottas in i två dueller innan det är dags för de två inledande duellerna där tittarna utser två bidrag till Guldduellen. Precis som förra året så sker all röstning online.

Resultatet samt länkar till semifinalens framträdanden (inklusive det från veckans förkvalificerade finalist) ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Guld-duellvinnaren i den andra semifinalen av MGP 2021:

“Hero”, Raylee

Resultatet av Norges “Melodi Grand Prix 2021” – Semifinal 2, 23:e januari:

♥ Resultatet av Guldduellen:
Vidare till MGP-finalen, 20:e februari: Utröstad:
Hero“, Raylee
(Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov,
Laurell Barker, Thomas Stengaard, Frazer Mac
)
Psycho“, Daniel Owen
(Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade,
Marius Hongve, Henrik Høven,
Patrick Brizard, Jørgen Troøyen,
Leif Inge Fosen, Marcus Nilsen Ulstad
)
♥ Resultatet av Duell 1:
Vidare till Guldduellen: Utröstad:
Psycho“, Daniel Owen My Life is OK“, Ketil Stokkan
(Ketil Stokkan)
♥ Resultatet av Duell 2:
Vidare till Guldduellen: Utröstad:
Hero“, Raylee Nordlyset“, Maria Solheim
(Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder,
Torgeir Ryssevik, Maria Solheim
)
♥ Veckans förkvalificerade finalist:
Redan klar för MGP-finalen, 20:e februari:
Barndomsgater“, Stavangerkameratene
(Tommy Fredvang, Lars Horn Lavik, Robin Sharma, Glenn Lyse)
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Jag skulle kunna sammanfatta denna semifinal väldigt kort: den låt jag hoppades skulle vinna vann… så jag känner mig nöjd. 😀

Jag skulle även kunna vara lite mer långrandig och påpeka att kvällen inte var lika perfekt som den ser ut… och i brist på annat att skriva så gör jag det:

Inledningsvis så hade jag Ketil Stokkan som min andrahandsfavorit, men efter att ha lyssnat lite mer på bidragen så tyckte jag att Maria Solheims bidrag var snäppet bättre. Nu när jag såg live-framträdandena så fick jag dock ändra mig igen. Jag fullkomligt älskar “My Life is OK” med sin lite sävliga framtoning där de framhäver saxofonerna utan låta påskina att tjejerna faktiskt kan hantera instrumenten. 🙂 Vill jag ha vidare Jorn eller Ketil från Sistesjansen? Ingen aning. Kan man få vidare två?

Vad gäller vinnarlåten så hade jag hoppats på ett framträdande som gick hand i hand med texten… men ibland får man kanske låta det visuella gå före. Oavsett… Raylee vann och hon verkar uppskatta sin kalldusch så vem är jag att ha åsikter om det? Skulle låten gå vidare till Rotterdam så hoppas jag dock på en ny infallsvinkel. 🙂

Nästa semifinal avgörs lördagen den 30:e januari och vilka fyra bidrag som tävlar då avslöjas redan nu på måndag, den 25:e januari kl. 08:00, se hela MGP 2021-schemat här.

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Norge 2021: Resultatet av “MGP 2021” – Semifinal 2”

 1. Adri

  Norge’s MGP – Topp 11:

  1. ”Elevate”
  2. ”Monument”
  3. ”Ut av mørkret”
  4. ”Nordlyset”
  5. ”Hero”
  6. ”Let loose”

  7. ”Psycho”
  8. ”My life’s ok”
  9. ”Barndomsgater”
  10. ”Faith bloody faith”

  11. ”Playing with fire”

 2. Adri

  Inser att jag faktiskt gillar 10 av 11 låtar. Bra betyg till Norge! 🙂

  Men jag hoppas verkligen ”Elevate” får wildcardet! Den refrängen är guld värd! 🙂 – såvida kommande heats inte går mer åt helsicke.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Vi må ha väldigt olika rangordningar av MGP-bidragen, men vi är i alla fall överens om att majoriteten av dem är bra. 😀

 4. Mr A

  Nytt med Lena PH https://youtu.be/nU6Uj-ldtLU

 5. Schlagerpinglan

  @Mr A, Är jag verkligen så lättläst? Det måste ju ha släppts tusentals låtar de senaste åren och du rekommenderar just den här låten. Oavsett, jag tackar så mycket, det här var en låt helt i min smak och den kommer att sinka mitt Litauen-inlägg med minst en timme… men ingen kommer att läsa det förrän i morgon bitti så det spelar nog ingen roll. Tackar. 😀

 6. Mr A

  @pinglan Haha Man har ju hängt här några år nu så lite har man väl uppfattat vad som kan vara av intresse. Tänkte att det var ju lite aktuellt nu med programledariet i MF också.

 7. Micke

  Då har vi två finalklara bidrag till maj månad då. Jag kladdar ner min Topp 20 av allt fortlöpande och kommer också att ranka “majbidragen”.

  ESC 2021 Finalklara:

  1. “Karma”, Anxhela Peristeri – ALBANIEN (8/10) MER ÄN BRA
  2. “Hero“, Raylee – NORGE (2/10) MER ÄN DÅLIG

 8. Adri

  Micke: Raylee må ha vinstchans men finalklar? Nae… vi har 15 låtar som inte ens släppts. Och inte ens av de släppta tror jag Raylee är den som har vinsten mest i sitt grepp. Kommer du inte ihåg Keiino? 🙂

 9. Micke

  @Adri, totalt hjärnsläpp här. Tack för att du väckte upp mig 🙂 Besvikelsen över Norges uttagningar har nog satt sig mer än jag trodde 🙂

  Klart bästa låten “Nordlyset” är borta men visst. Keiino går helt ok 🙂

 10. Johanna

  Nja, Raylee är inget för mig och tror inte hon vinner i Norge. Tror faktiskt både Keiino Blåsemafian och Tix slår henne där. Personligen gillar jag Tix bäst av alla men hörde att han ville översätta låten till engelska om han vann och därför är jag Team Keiino (just nu, har ju inte hört alla låtar än)

 11. Micke

  1. “Monument“, KEiiNO – (7/10) BRA

  2. “Ut Av Mørket“, TIX – (5/10) GODKÄND
  3. “Barndomsgater“, Stavangerkameratene – (5/10)

  4. “Hero”, Raylee – (2/10) MER ÄN DÅLIG
  5. “Let Loose“, Blåsemafian (2/10)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se