ESC2021 Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 23:e januari, kommer Norge och Litauen att fortsätta sina nationella uttagningar inför Eurovision Song Contest 2021. Här nedan ser ni det mesta man behöver veta inför kvällen:

Lördagen den 23:e januari – ESC-shower och resultat

Norge Norge: “Melodi Grand Prix 2021” – Semifinal 2
Tid: kl. 19:50 CETPlats: NRK1 och nrk.no
Förutsättningar: tittarna utser en finalist av fyra tävlande bidrag
Tävlande bidrag: Se “Inför Melodi Grand Prix 2020 – Semifinal 2
Resultat: (Redovisas här efter showen samt i separat inlägg på lördagskvällen)

Duell 1:
My Life is OK“, Ketil Stokkan möterPsycho“, Daniel Owen

Duell 2:
Hero“, Raylee möterNordlyset“, Maria Solheim

Guldduellen:
Psycho“, Daniel Owen möterHero“, Raylee

Vidare till MGP-finalen=> “Hero“, Raylee
(de utslagna har en chans att få ett wildcard till finalen)

Finalist:
Barndomsgater“, Stavangerkameratene

Litauen Litauen: “Inför Pabandom Iš Naujo” – Deltävling 2:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: LRT Lituanica, LRT Televizija HD och lrt.lt
Förutsättningar: 50/50 tittar- och juryröster röstar vidare 5 av 10 tävlande bidrag
Tävlande bidrag: Se “Inför Pabandom Iš Naujo – Deltävling 2
Resultat: (Redovisas här efter showen samt i separat inlägg lördag/söndag)

Vidare i tävlingen:
1. Gebrasy (Audrius Petrauskas) – “Where’d You Wanna Go?” (12 p.)
2. Gabrielius Vagelis – “My Guy” (10 p.)
3. Evita Cololo – “Be Paslapcių” (8 p.)
4. Norbertas – “Man In Need” (7 p.)
5. Aistė Brokenleg – “Home” (6 p.)

Utröstade:
6. Sunday Afternoon (Vilija Matačiūnaitė) – “Open” (5 p.)
7. Rapolas – “Degam” (4 p.)
8. Gabrielė Goštautaitė – “Freedom” (3 p.)
9. Cosmic bride (Natalija Chareckaja) – “Solitary Star” (2 p.)
10. UnoBand – “Eisiu” (1 p.)

Finalist:
THE ROOP – “Discoteque


Schlagerpinglan: Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll, hur ni än väljer att spendera den. 😀

Se även: “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


38 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens ESC-deltävlingar 2021-01-23”

 1. Mr A

  Litauen 1a nu. Inte för det spelar nån roll nu men kul å följa lite.

  https://eurovisionworld.com/odds/eurovision

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmmm… inget jag kommer att göra ett helt nytt inlägg om… men intressant att följa. 😀

 3. Adri

  Lite besviken i Norge. Jag gillade visserligen inte “My life is OK”, men den borde vunnit sin duell. “Psycho” är helt okej, men inget för mig egentligen, och Daniel verkar hur trevlig som helst – och han kan dansa. Men han sviker i sången.

  Men det konstigaste är att jag tycker mig höra falsksång från Raylee också? Var det bara jag (för jag är inte helfokuserad, jag gör mat samtidigt) eller sjöng hon också surt? Hon vann ju också sin duell, och det känns knas att två sursångare vann sina dueller. Hoppas det var engångs-nerver för jag vill vara positiv 🙂

  Jag ogillar varken “Psycho” eller “Hero”. Båda är harmlösa. Men låtmässigt är “Hero” starkare.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Även här finns lite besvikna tendenser. Jag älskade Ketils framträdande och vet nu inte längre vem som är min wildcard-favorit. Å andra sidan så gillade jag inte Raylees framträdande, men då hon har bästa låten så hoppas jag på en vinst och ett helt annat framträdande om hon skulle vinna i finalen. 😀

 5. Adri

  Jag tycker nog Raylee’s andra framträdande lät bättre – rent röstmässigt 🙂 Så det var kanske otur första gången, eller jag som hörde fel.

  Jag har blandade känslor om framträdandet. Jag gillar att de inte gav upp 80-talsfeelingen utan det fick vara med i det visuella uttrycket också! 🙂 Dock så var ju “duschen” lite over the top. Kunde hon åtminstone inte göra det i en annan position. Nu blev det mer “kopia” än homage till inspirationskällan “Flashdance” – eller om det är “Footloose”… eller “Fame”. Jag tror det är “Flashdance” som har en liknande scen i alla fall! 🙂

 6. Micke

  “NORDLYSET” ALLA DAGAR PÅ ÅRET. SICKEN PÄRLA!!!!!!

  Dock ingen överraskning för i Norden har denna typen av låtar ingen som helst chans. Tyvärr

 7. Engsla

  Jo, det är från Flashdance.

  Hellre Hero än Psycho, men för mig var det Nordlyset som var bäst ikväll 🙂

  Sedan måste jag bara få ur mig att jag verkligen tycker att dueller är ett jäkla format för att välja låtar. Gillar det inte i Andra chansen, men att som här ha det hela vägen är så hopplöst dåligt. Ugh!

  En sista reflektion: humor kan verkligen ha svårt att ta sig över nationsgränserna ibland 🙂

 8. Adri

  Engsla: Jag är med dig om att “Nordlyset” var bäst! Men den var tyvärr chanslös från start (och till skillnad från mannen ovan har jag svårt att se någon välja bort “Hero” för den, jag tror den hade varit chanslös överallt, men ingen av oss vet – bara spekulationer ändå).

  Personligen gillar jag dueller ibland. Som i Norges uttagning. Eftersom ändå bara en ska vidare så kommer “rätt” låt automatiskt gå vidare (eller den med flest röstare). Melodifestivalen 2009 hade ett konstigt duellsystem i deltävlingarna som inte alls funkade för där hade ju de två bästa kunnat möta varandra och då ska en ändå behöva ta en omväg till förmån för en som fick färre röster ursprungligen. Hemskt. Tack gode Lord att det bara var ett år.

  Andra Chansen är omöjlig att engagera sig i. Om jag någon dag får Christer Björkmans jobb (skratt, inte på kartan) så hade jag tagit bort Andra Chansen och istället haft tre finalister ur varje delfinal. Och detta säger jag trots att det hade inneburit utslagning för en av mina favoriter sist… Paul Rey. Toppen att det blev final, så det lönade sig. Men Andra Chansen som koncept är typ inget jag kan hurra för.

 9. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… till viss del så förstår jag valet då det är 80-tal och kanske visuellt vackert… men om budskapet är att hon inte behöver en man – varför utsätta sig för en obehaglig kalldusch för att behaga den man hon säger sig inte behöva? Bra låt men lite haltande scenshow.

 10. Micke

  “Psycho“ är det absolut värsta jag hört hittills i ESC 2021 kryddat med falsettoljud o helt utan DET

  “Hero” är egentligen allt det som inte är jag i musik. Varken bättre eller sämre. Kryddat med lite falsksång

  “My Life is OK” har jag egentligen ingen åsikt om. Inte min grej. Dessutom dömd på förhand i Norden då han är över 35 år

 11. Adri

  Engsla: Du har rätt i humorn också. Vi må vara grannar, men jag förstod absolut inte det roliga i deras lilla sketch. Kändes mest pinsam.

  Micke: Har du ätit sur-piller idag eller? 🙂

  Sen har jag en hel del exempel som går emot ditt sistnämnda påstående. Men jag kan hålla mig kort: 2 av 3 medlemmar i The Mamas, den manlige sångaren i Keiino, John Lundvik, Svala osv osv. – alla var de över 35 när de vann 🙂

  Du tar ofta upp ålder som att det skulle vara en nackdel i sammanhanget… men jag tror verkligen inte på det, om jag ska va ärlig.

 12. Adri

  Pinglan: Jag tror väl helt ärligt inte hon, eller nån annan del i teamet, tänkt vidare långt på det. De tänkte väl mest “80-tal 80-tal 80-tal… vad mer kan vara 80-tal? Dusch i en stol? Toppen!”

  Men som sagt, kunde duschen – om där nu tvunget ska vara en – vara i en annan form? Hmm… jaja hon har några veckor på sig nu att göra nåt åt det.

 13. Engsla

  Men Pinglan, det var inte för att behaga en man hon kallduschade, det var bara för att kyla av sig mellan allt dansande! 😉

  Adri, problemet med dueller är ju att de två bästa låtarna kan hamna i samma duell även i Norges semis. Kör de bara på antal röster när de senare ska utse bästa tvåan kan ju ett eventuellt misstag rättas till, men oavsett tycker jag att det är ett dåligt system 🙂

  Micke, börja med att rösta i melodifestivalen för att hjälpa till med att rätta till det som du upplever som en utbredd åldersdiskriminering så kan vi prata vidare om det sen 😉

  Slutar de aldrig prata i Litauens jury… 😉

 14. Schlagerpinglan

  @Adri, Precis… jag klagar egentligen inte på valet, det är ju perfekt om man tänker 80-tal… men om man som jag fastnade för låten p.g.a. dess text så blev valet lite konstigt. Det är inget jag kommer att hänga upp mig på om det skulle ta sig vidare till Rotterdam… men något jag bara var tvungen att få ur mig. 😀

 15. Schlagerpinglan

  @Engsla. Jepp, det kan jag köpa 😀

 16. Engsla

  Jag tyckte Gebrasy var bäst den här semin. Är lite besviken på Gabrielius Vagelis eftersom hans låt i år inte är lika bra som jag tyckte den var förra året. Men The Roop är ju åtminstone på plats med sin lite osynkade kycklinggula dans 😀

 17. Micke

  @Engsla, jag anser inte det är åldersdiskriminering. Det är inte det jag menar. Det jag bryr mig om är tävlingar med extremt bred musikstil där allt kan vinna oavsett ålder, kön and you name it. Detta gäller till viss del fortfarande ute i Europa och därför älskar jag ESC.

  Det jag skrev däruppe handlade egentligen inte om det för Ketils låt var inte stark nog ändå som jag ser det.

  Det jag mest reagerade på är hur sån extrem s………………….. som Daniels låt ens kan få så mycket som två röster 🙂

 18. Johanna

  ThE Roop! Alltså vad jag älskar de (i år också) Det är roligt och ändå en bra låt! Bäst ikväll (och då räknar jag in Norges mediokra uttagning också) fasen vet om de inte är bäst på hela säsongen såhär långt alltså. Jag vet att jag var lyrisk förra året med men om de inte vinner i Litauen lägger jag ner den här säsongen. Finns INGEN konkurrens alls för dem.

 19. Adri

  Johanna: Jag kommer inte lägga ner säsongen, men däremot äta min hatt om inte The Roop vinner. Av de 2020-artister som inte fick komplett gratispass till 2021 utan ändå får tävla minst en gång så tror jag The Roop får det lättast. Och det trodde jag redan från start. De är så egna, och Litauen var tydligt så stolta över dem.

  Till skillnad från Aksel och The Mamas – som är de jag tror har den största kullen av denna samling 2020-artister som måste försöka vinna sin plats igen. Vi har hört Aksels låt och den dög 🙂 The Mamas kanske också kommer och blåser bort allt. Men det som gör att jag tror de eventuellt kan få det tuffare är att jag upplevde aldrig att de riktigt fick kärleken och stödet från sina länder från första början. If that makes sense.

 20. Micke

  @Engsla, jag kan glädja dig och, säkert flera andra här, att detta med största säkerhet är min farvälsäsong vad gäller Norge, Danmark och Island. Blir dock kvar med Finland 🙂

  Känner att dessa tre länder är allt för lika Sverige i musikstil, inställning och mycket, mycket mer. Tar för mycket energi och gör att jag inte kan släppa Sverige till fullo vilket ni här på bloggen får lida för. Ber om ursäkt för det. Övriga Europa gäller från 2022 och då blir det bättre 🙂

 21. Johanna

  @Adri Ja! Litauen hade ju en chans till sitt bästa resultat någonsin förra året (även om de inte hade vunnit för det hade Island) men hoppas att de kan få ett dugligt resultat även med denna låt som redan har börjat växa till sig.

  Tror tyvärr inte Aksel vinner även om han har bästa låten i UMK. Tror även UkU har en chans i EestiLaul (dessvärre för hans låt är inget att ha) The Mamas tror jag inte kommer vinna igen tyvärr, och ja motståndet lät bli tufft för både Aksel och Mamas!

 22. Adri

  Johanna: Som sagt, tror jag typ ingenting kan stoppa The Roop. Och denna gång är det rätt! (“On fire” var aldrig min grej, men nu… nu är jag med på tåget!)

  Uku tror jag vinner i Estland. Och även om det inte är min favorit (Det är “6”) så tycker jag det vore en förbättring från “What love is” om inget annat 🙂

  Aksel har vinstchans. Absolut. Men han möter mycket hårdare motstånd nu än sist. Mer karaktär i startfältet. Så jag tror det står mellan honom, men även en del andra kandidater.

  Den som lever får se. Min moraliska vägledare på axeln tycker väl att det inte är mer än rätt att 2020-artisterna ska få sitt spotlight. Men sen sitter mitt ego på andra axeln och säger “men livet är inte rättvist, det är ingen rättighet att få vara med i Eurovision och för mig som fan av konceptet vore det roligare med lite förväxling”.

  Så jag kan inte bli sur ifall någon av dessa – eller Mamas – vinner för det blir ju fint att de får sin stund iaf. Men helst av allt vill jag bara ha ett så skarpladdat startfält som möjligt! 🙂

 23. Engsla

  Micke, jag ser absolut inget glädjande i att du släpper en massa länders uttagningar. Det kan ju inte bara vara jag som skriver här och surar över (i bästa fall) mediokra bidrag… 😉 Ska vi sammanfatta nordiska året så här långt har du varit mer positivt inställd än jag till många bidrag, så visst hopp finns det ju därute. Låtar kan ju också växa betydligt när det framförs live, så ge inte upp hoppet om 2021 än 🙂

 24. Johanna

  @Adri Ja jag rankade ju Estland i botten 5 förra året och denna låten är åtminstone lite bättre, det är den.

 25. Engsla

  Adri, annars är nog moraliska vägledare bra, men för en gångs skull jag tycker du ska lyssna mest på ditt ego där på axeln 🙂

 26. Micke

  @Engsla, Finland har sju bidrag varav endast ett riktigt dåligt. Det är positivt 🙂 Men Finland är inte stöpta i samma mall som de övriga. Känner att jag måste göra något Engsla för Norden tar för mycket ESC intresse från mig. Jag känner mig nästan lika tom som för några år sedan då jag sa hej till alla här och hoppade av helt och hållet. Sen hände en sak som tack och lov fick tillbaka mig efter nån månad eller så. Jag vill inte hamna där igen så därför har jag sagt till mig själv att Norge, Danmark och Island ryker nästa år.

  Fick flera svar angående “Kiss me” i Estlands uttagning då jag frågade efter folk som tycker om den. Dock inga svar då jag frågade efter det omvända om “The Roop”. Måste väl finnas nån? Själv får jag Alcazarvibbar och därför kryper det lite i mig. Låten de hade förra året var klart bättre som jag ser det

 27. Schlagerpinglan

  @Micke, The Roops låt har inget som drar åt det negativa hållet för mig. Tvärtom så har du mycket i svaret i ditt “Alcazarvibbar”… som jag (och förmodligen många andra) ser som något positivt. 😉 Inte för att jag ser så mycket Alcazar i bidraget, men det svänger likväl. 🙂

 28. Adri

  Alcazar? Nämen nu har jag hört allt. Jag tänker bara på Depeche Mode. Och Depeche Mode & Alcazar är ju galaxer från varandra!

 29. Mr A

  The Roop live, https://youtu.be/8Kcm-uZSslw

  Måste ju vinna, de hade lika gärna kunna valt den internt.

 30. Mr A

  Snart 1 miljon visningar på videon från igår nu på ett dygn.

 31. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmm… roligt att de bjuder på några shower… men det kan bara sluta på ett sätt. 🙂

 32. Micke

  Men snälla Adri…. Jag pratade inte om låten….

  I rest my case vad gäller din grupp

 33. Mr A

  @pinglan The Roop Instrumental

  https://youtu.be/Ql-w4CR2xFM

 34. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag har aldrig haft så stort intresse av instrumentala versioner förut men de avslöjar ju så mycket om låtarna. Ett bra sätt se vad man egentligen tycker om dem. 🙂

 35. Mr A

  @pinglan Det är väl mest de jag har som favoriter som jag har intresse av.

 36. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmm… med tanke på hur många bidrag som är potientiella ESC-bidrag så får man ju vara lite restriktiv. 🙂

 37. Johanna

  @Micke det är ok att du inte gillar The Roop men att jämföra med Alcazar är….ett val man kan göra. För mig är de två inte ens samma musikgenre och jag är på Adris sida när jag hör mer Depeche Mode än något disco-aktigt.

 38. Micke

  Johanna…. Jisses så fel detta blev. Jag jämförde inte The Roop med Alcazar i musikstil. De vibbar jag pratade om är de (i mina ögon) märkliga dansrörelserna. De känns lite som en parodi på de svenske. Sorry om jag är oklar. Tro mig jag anser inte att det är samma musikstil 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se