ESC2021 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2021. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Cypern Cypern: “El Diablo” presenteras den 24:e februari
Via instagram har Cyperns internvalda artist Elena Tsagkrinou avslöjat att hennes ESC 2021-bidrag “El Diablo” kommer att släppas den 24:e februari. Hon meddelade även att hon var redo att börja spela in den tillhörande musikvideon, men om den också kommer att presenteras vid det cypriotiska låtsläppet, vilket brukar vara fallet, avslöjades däremot inte. (Källa: escxtra.com)
Estland Estland: Alla tre showerna i Saku Suurhall
Inledningsvis hade TV-bolaget ERR planer på att låta semifinalerna av Eesti Laul 2021 hållas i ETV Studios, men för att göra det så smittsäkert som möjligt så får nu alla artisterna uppträda på den stora scenen i Saku Suurhall. Någon publik kommer däremot inte att tillåtas vid semifinalerna den 18:e och 20:e februari. Hur det blir vid finalen den 6:e mars har ännu ej avslöjats. (Källa: escbubble.com)
Portugal Portugal: Ingen publik vid Festival Da Canção 2021
När Portugals nationella uttagning Festival Da Canção 2021 avgörs i februari/mars så kommer samtliga tre shower att sändas från RTP Studios utan publik på plats. Detta är första gången sedan 2015 som finalen inte avgörs i en arena. (Källa: eurovoix.com)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: Förlängd deadline för låtar till Efendi
När TV-bolaget iTV började att ta emot bidrag till internvalda Efendi var deadline satt till den 19:e januari. Runt 150 bidrag inkom men tydligen vill TV-bolaget ha fler att välja mellan innan de presenterar de bästa för den fokusgrupp som ska utse bidraget, för ny deadline är 1:a februari. (Källa: eurovoix.com)
Litauen Litauen: Semifinalens bidrag utvalda
Efter två inledande deltävlingar av Litauens ESC 2021-uttagning “Pabandom Iš Naujo” så är det nu på lördag, den 30:e januari, dags för semifinalen där fem av de tio kvalficerade bidragen går vidare till finalen (där de möter finalklara “Discoteque“). Semifinal-bidragen hittar ni här. (Källa: LRT)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se