Israels Eurovision-bidrag 2021

2021-01-25 (måndag)

IsraelMåndagen den 25:e januari valde Israel ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2021 genom låtuttagningsshowen “HaShir Shelanu L’Eurovizion” / “Our Song for Eurovision” där internvalda Eden Alene tävlade med tre musikvideor.

Efter att musikvideorna presenterats och vi (vad jag förmodar) fått lära känna låtskrivarna och historierna bakom låtarna bättre så redovisades röstningsresultatet (av app-användarna). Resultatet ser ni här nedan, tillsammans med länkar till musikvideorna medan all inför-info finns här.

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

Set Me Free, Eden Alene (se eurovision.tv för mer artist/låt-info)
(Noam Zaltin, Ido Netzer, Amit Mordechai, Ron Carmi)

Resultatet av “HaShir Shelanu L’Eurovizion” – 25:e januari:

Bidrag / Artist App-röster
1. “Set Me Free“, Eden Alene 71,3%
2. “La La Love“, Eden Alene 17,2%
3. “Ue La La“, Eden Alene 11,5%
(Källa: KAN och wiwibloggs)

Schlagerpinglan: Så här i efterhand så hade jag önskat att jag rankat den israeliska uttagningen lite högre och planerat in resultatavslöjandet till kvällens höjdpunkt. I stället så blev presentationen så oglamorös att den skedde till tillagandet av ungdomarnas kvällsmat.

Jag var ju så säker på att förhands-favoriten “Ue La La” skulle vinna att jag inte tänkte låta hela kvällen gå till spillo, så när resultatet avslöjades så blev jag mist sagt chockad. Visst, min favorit “La La Love” vann inte, men då jag ser “Set Me Free” som en helt OK låt så känner jag det som att kvällen var en stor seger. 😀 Nu ser jag fram emot att se hur Eden tänker presentera låten på ESC-scenen. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Israel i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.


Presenterade ESC 2021-bidrag så här långt:
Albanien Albanien: Karma“, Anxhela Peristeri
Israel Israel: Set Me Free“, Eden Alene

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Israels Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Jag gillar den! Jag tror väl eventuellt också den kan komma att höjas rejält live, eftersom Eden visat sig vara en bärare av riktig naturlig karisma och utstrålning! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag är helt inne på din linje. Inledningsvis var jag inte så imponerad av “Feker Libi” men det visade sig att Eden var en väldigt kompetent artist så jag har höga förhoppningar på Israel i ESC 2021. 😀

 3. Mr A

  Nja, sådär. Ge mig nästa låt eller Senhits nästa konstprojekt.

 4. Schlagerpinglan

  @Mr A, 😀 Nej, det är kanske inte så revolutionerande… men det kunde vara värre. 🙂

 5. Artemisia

  Klart det bästa bidraget bland årets låtar från Israel!

 6. Micke

  Ett av två helt ok bidrag. I vinnarlåten finns det ett parti som höjer och ett som sänker låten. Båda återkommer men första tillfället är

  HÖJER 7-16 sek

  Sänker 16-25 sek

 7. Adri

  Även om jag inte tror det så hoppas jag låten kommer få ytterligare en revamp, eller puts. Just nu gillar jag iofs samtliga delar men den är lite väl ”low impact”. Och framför allt så är det övergångarna som är största nackdelen för mig. Övergångarna mellan låtarnas olika partier – det finns nästan inga.

  Sett att fler skrivit det så jag hoppas Israels team lyssnar! 🙂

 8. Zacke

  Detta var inte lika bra som ”Feker Libi”, som jag verkligen tyckte om. Dock är den helt ok, och framförallt är Eden en bra artist, som höjer låten en hel del.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se