Ukraina TV-bolaget UA:PBC har avslöjat att en expertjury kommer att välja ut det bidrag som internvalda Go_A ska representera Ukraina med i Eurovision Song Contest 2021. Gruppen förväntas presentera minst två låtar för en jury som sedan väljer ut den bästa låten.

Om två eller fler låtar får samma poäng så vinner den som majoriteten av juryn röstar för. Resultatet kommer att avslöjas den 10:e mars.

Uppdaterat 21-02-01: I dag kom beskedet att juryn har valt ut bidraget som Go_A ska representera Ukraina med i ESC 2021.

Ukrainas jury och internvalda artister:
Go_A och juryn
Internvalda Go_A och UA: PBC:s expertjury (Grafik lånad från eurovision.tv)

Juryn vid Ukrainas interna ESC 2021-val:

Jamala – sångerska, vann Eurovision Song Contest 2016
Yevhen Filatov – producent, ledare för bandet The Manaken
Ruslan Kvinta – musikproducent, kompositör
Yaroslav Lodygin – UA: PBC-TV-chef
Dmytro Khorkin – UA: PBC-radio-chef
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Under försäsongen har sångerskan uttalat sig i olika intervjuer och från början lät det som att det lutade mot en låtuttagning för att sedan gå mot att gruppen utsett sitt bidrag själv. Informationen som nu kommer från TV-bolaget ser ut att grunda sig i regler som funnits hela tiden (minst två bidrag och en dags röstande för juryn) och förhoppningsvis så har gruppen vetat om detta en längre tid. Oavsett så hoppas jag att juryn gör ett klokt val och väljer den bästa låten.

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se