ESC2021 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2021. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Frankrike Frankrike: Nationell final den 30:e januari
France 2 har bekräftat att finalen av “Eurovision France: C’est vous qui decidez!“, som ska utse Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2021, kommer att sändas lördagen den 30:e januari på France 2 och france.tv med start klockan 21:05 CET. De 12 bidrag som ska tävla i finalen hittar ni här. (Källa: escbubble.com)
Estland Estland: Semifinalsindelning och startordning avslöjad
TV-bolaget ERR har avslöjat hur semifinalsindelningen och startordningen ser ut när de båda semifinalerna av Eesti Laul 2021 ska avgöras den 18:e och 20:e februari. Ni hittar infon samt länkar till samtliga 24 bidrag här. (Källa: err.ee)
Litauen Litauen: Vaidas Baumila är en av programledarna
TV-bolaget LRT har presenterat den trio som kommer att vara programledare när Litauen väljer ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2021 med hjälp av den nationella uttagningen “Pabandom Iš Naujo“. Värdarna är Vytautas Rumšas (skådespelare och domare vid många litauiska talangshower), Ieva Stasiulevičiūtė (radio- och TV-presentatör) samt Vaidas Baumila (ESC 2015-representant). Startfältet hittar ni här. (Källa: escbubble.com)
Ukraina Ukraina: Go_A:s bidrag presenteras i februari
Go_A, den grupp som internvalts att få representera Ukraina i Eurovision Song Contest 2021, har bekräftat att de kommer att presentera sitt 2021-bidrag i februari.

I en intervju berättade huvudsångerskan Kateryna Pavlenko att de hade olika alternativ men att valet föll på den låt som de anser har den bästa berättelsen. Exakt vad det är ville hon inte avslöja, endast att den är baserad på folktron i en viss region. Låten i sig är klar men behöver de sista tillputsningarna och efter det är det dags att funderar på hur scenshowen ska se ut. (Källa: escxtra.com)

ESC 2021 ESC 2021: 3000 hotellrum reserverade i Rotterdam
Trots att EBU ännu inte avslöjat vilket av de fyra olika scenario som kommer att användas i maj när ESC 2021 ska arrangeras så planerar Rotterdams hotell för det bästa. Stadens boendesamordnare har reserverat 3000 rum för de delegationer som förväntas resa till Rotterdam för tävlingen. Roel Dusseldorp (RHC) har i en intervju med AD sagt att bokningarna gjordes förra året efter att Rotterdam bekräftats som värdstad ytterligare ett år. Det är dock i nuläget osäkert hur många (om några) som kommer att dyka upp. (Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2021: Blandade nyheter (2021-01-12)”

 1. Adri

  Frankrike är ju närmst i tiden och känns därför som den mest relevanta. Jag har fortfarande inte en klar topp 12, för jag tycker det är så jämnt. Däremot har jag delat upp de 12 låtarna i tre klasser. De som jag gillar, och därför blir glada ifall de vinner, de som jag är totalt likgiltiga till och de som jag blir djupt besviken och bitter ifall de vinner.

  Utan rang. Här följer de.

  De jag blir glad ifall någon av de vinner:
  + “Alléluia”
  (Detta är som sagt ingen ranking, men jag tror jag skulle kalla detta min favorit fortfarande.)
  + “Tutti”
  (Den som är mest på uppgång hos mig. Jag blir scheisse-glad av denna låt. Också kul att den har korsikanska i sig. Det hör man inte alltid i ESC, eller annars för den delen.)
  + “Bah Non”
  (Tydligt exempel på en artist som är större än sin låt. Phillipine är den mest färdiga artisten av det jag sett så här långt. Hennes röst är sådär härligt franskt, och hennes attityd on point. Låten är “slightly tom”. Men inte dåligt så denna masar sig ändå upp bland mina favoriter… tack vare Phillipine)
  + “Voilá”
  (VINNAREN! We all know it. Och jag är absolut fine med det! 🙂 )
  + “Peux-me te dire”
  + “Maeva”
  (Dessa två är båda harmlösa, glada, medryckande. We need it.)

  Dessa två är jag likgilitiga till. Vinn helst inte:
  / “Magique”
  / “Amour fou”

  Inget att säga helt enkelt. Två låtar som inte är dåliga, men inte gillar jag dem särskilt mycket för det. Enda scenariot där dessa borde vinna är ifall konkurrenterna mot slutet är nedanstående.

  Låtar jag blir lite förbannad om de vinner:
  – “Je t’emménerai danser”
  – “Pourvu qu’on m’aime”
  – “On a mangé le soleil”
  – “Paris me dit”

  Som sagt, ingen absolut rang. Men det här är vad jag tycker. Jag förstår inte populäriteten i “Pourvu qu’on m’aime”. Ryser av tanken på att den kan vinna – för de andra tre jag placerar i botten kommer ju absolut INTE göra det 🙂

 2. Micke

  FRANKRIKE:

  Känner att jag sparar mig till längre fram med mer ingående omdömen. Det jag kan säga just nu är att två bidrag står i särklass. Bäst av allt som kommit hittills. Skulle nån av dessa vinna skulle jag lindrigt sagt vara nöjd. Ytterligare fyra bidrag har något medan två bidrag har absolut NADA:

  1. “Pourvu Qu’on M’Aime“, Juliette Moraine
  2. “Voilà“, Barbara Pravi

  3. “On A Mangé Le Soleil“, Cephaz
  4. “Bah Non“, Philippine

  5. “Alléluia“, Andriamad
  6. “Maeva“, Amui

  7. “Je T’Emmènerai Danser“, Terence James
  8. “Magique“, LMK
  9. “Tutti“, Casanova
  10. “Peux-Tu Me Dire?“, 21 Juin Le Duo

  11. “Amour Fou“, Poney X
  12. “Paris Me Dit“, Ali

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Känner detsamma, väntar med mina slutliga kommentarer tills vi närmar oss men i mitt fall så står valet för tillfället mellan fem olika låtar där alla har olika styrkor: mysig låt, starkt helhets-intryck, melodislinga som fastnar i huvudet, imponerande artist och nostalgiska känslor.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Med det sagt så måste jag ändå tillägga, för sakens skull, att jag hade blivit väldigt överraskad om någon annan än Barbara Pravi vann… men uppladdningen inför finalerna handlar ju inte (bara) om att förutse vinnaren utan mer om att hitta en egen favorit som man kanske kan få glädje av många år framöver. 🙂

 5. Micke

  @Pinglan, inte mig emot. Älskar Barbara Pravis bidrag. Det märkliga är dock att jag älskar ett bidrag än mer och det är Juliette Moraines. Kan inte minnas när jag blev så tagen av ett ESC-bidrag senast. Finns många bidrag genom åren jag tyckt bättre om men detta går rätt in i hjärtat och river och lever på ett helt fantastiskt sätt. Under varje lyssning sitter jag bara och fullkomligt sveper bort och efter har jag en så jädra go känsla i kroppen som är svår att förklara. Tycker sååååå synd om de som inte hittat detta i Juliettes bidrag och går miste om det fantastiska. Hoppas och tror du åtminstone snuddat vid känslan Pinglan 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Inledningsvis så var jag väldigt betagen av Juliettes bidrag och berördes av den nostalgiska känslan men lite av det hade försvunnit vid den senaste genomlyssningen. Vi får se vad som händer vid finalen. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se