Frankrikes Eurovision-bidrag 2021

2021-01-31 (söndag)

Frankrike Lördagen den 30:e januari valde Frankrike ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella finalen “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” där 12 bidrag tävlade.

Vinnaren utsågs i två steg där först åtta bidrag gick vidare till superfinalen (sju tittarvalda och ett jurywildcard) där 50/50 jury- och teleröster fällde avgörandet. Resultatet ser ni här nedan, tillsammans med länkar till artisternas framträdanden i finalen, medan all inför-info finns här.

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

Voilà“, Barbara Pravi
(text & musik: Barbara Pravi, Lili Poe, Igit)

Resultatet av “Eurovision France – C’est vous qui décidez!”, 30:e januari:

Superfinalister: Juryröster Tittarröster Summa
1. “Voilà“, Barbara Pravi 104 p. 100 p. 204 p.
2. “Pourvu qu’on m’aime“, Juliette Moraine 76 p. 60 p. 136 p.
3. “Amour fou“, PONY X 74 p. 50 p. 124 p.
4. “Tutti“, Casanova 22 p. 80 p. 102 p.
5. “On a mangé le soleil“, Céphaz 52 p. 30 p. 82 p.
6. “Maeva“, Amui 8 p. 70 p. 78 p.
7. “Magique“, LMK (juryns val) 66 p. 10 p. 76 p.
8. “Peux-tu me dire?“, 21 Juin Le Duo 18 p. 20 p. 38 p.
Utslagna efter första omröstningen:
Bah non“, Philippine
Je t’emmènerai danser“, Terence James
Alléluia“, Andriamad
Paris me dit (Yalla)“, Ali

Schlagerpinglan: Det är bara att gratulera Frankrike till en imponerande och underhållande nationell final och starkt ESC-bidrag. Grattis och lycka till, Barbara Pravi. 🙂

Uppdaterat 2021-01-31:
Schlagerpinglan: Efter en god natts sömn så hade jag hoppats att kunna vakna upp och känna så mycket för “Voilà” som så många andra verkar göra… men jag står kvar där jag var innan finalen, jag ser storheten och anser att det var rätt bidrag som vann, men jag känner inte det. Nåja, det kommer kanske senare.

Annars måste jag passa på att hylla showen som helhet, för även om vinnarbidraget stod i en klass för sig när det gäller det artistiska så kan jag inte låta bli att nämna även det övriga startfältet. Den som hade hand om scenshowerna gjorde ett fenomenalt jobb och lyckades få fram det bästa ur de olika bidragen. När jag sett samtliga så var det inte ett enda som jag inte kunde hitta ljusglimtar i, t.o.m. “Paris me dit (Yalla)” och “Amour fou“, som jag tidigare haft svårt för, fick ett litet svagt gillande från mig. 🙂

Även om jag tycker att Barbara Pravi var den självklara vinnaren så vill jag, för sakens skull, nämna att “Je t’emmènerai danser” hamnar högt på min rankning (i studioversion) samt att “Maeva” fortfarande är den låt som jag tycker bäst om och som jag gärna hade sett som vinnare om omständigheterna vore annorlunda. Nu är det dock som det är och om de håller fast vid en minimalistisk scenshow med mycket lek med ljus och skuggor så kan det mycket väl bli ett riktigt bra resultat för Frankrike i Rotterdam 2021. 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2021“.


Presenterade ESC 2021-bidrag så här långt:
Albanien Albanien: Karma“, Anxhela Peristeri
Israel Israel: Set Me Free“, Eden Alene
Frankrike Frankrike: Voilà“, Barbara Pravi

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Frankrikes Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Åh, jag är så besviken. Jag gillar denna låt, men jag VILL gilla den ännu mer. Men förlåt, den åldras ju extreeeemt dåligt. Det har gått strax över en månad och den har verkligen tjatat ut sig – och jag har absolut inte ens spelat den vidare regelbundet. Nu ska den på nåt sätt överleva tills maj. Lycka till med det.

  Jag tror detta är en låt som ESC-communityt gillar. Eller rättare sagt, det vet jag. Man ser ju det överallt. Men jag tror inte detta kommer knäcka topp 15 tyvärr. Men ja, med modern, fransk standard? En ok placering antar jag 🙂

  Men nu till något positivt – fast också lite dissigt… är det inte sorgligt att kvällens samtliga 12 artister/grupper totalt spöades rent talangmässigt av en 11-åring (den där tjejen i pausunderhållningen). Jag förstår att hon vann Junior ESC. Jag förstår varför om hon låter så. Hoppas inte hon släpper musiken, för hade hon kunnat tävla ikväll hade hon ju blåst bort allt motstånd 🙂 Lycka till, till den tjejen! 🙂

 2. Mr A

  Tror Frankrike gör rätt i år genom att inte krångla till det. Bra val!

 3. Mr A

  Kul för Frankrike å få ligga i topp en kväll på oddset.

 4. Marcus

  Paris 2022? Ganska troligt imho.

 5. Nathalie

  Jag vill älska den, men jag är inte där än. Förhoppningsvis kommer den växa för mig längre fram. Jag får ju lite Edith Piaf vibbar av såväl sång som sångerska.

 6. Micke

  Frankrike tar revansch på sig själva efter år av felval o inte minst…. de gav mig en riktig käftsmäll efter min kritik mot dem under många år. Nu är det där glömt och grattis Frankrike för att ni fick de två överlägset bästa bidragen i topp. Jädrar så det osar gott Frankrike om dessa två.

  Ranking av klara bidrag:

  1. “Voilà”, Barbara Pravi – FRANKRIKE – (8/10) MER ÄN BRA
  2. “Karma“, Anxhela Peristeri – ALBANIEN – (8/10) MER ÄN BRA

  3. “Set Me Free“, Eden – ISRAEL – (6/10) MER ÄN GODKÄND

  Två av tre med arom från sitt eget land. Bra start 🙂

 7. Micke

  Såg ju inte franska uttagningen igår me nu har jag kollat de två överlägsna, som även kom i topp.

  Alltså det är inte ofta bidragen växer när det väl gäller på scen. Oftast kan bidrag vara grymt bra i studioversion men rasera totalt live.

  Så var det verkligen inte här. Både Juliette Moraine och Barbara Pravi gjorde istället det omvända. Ursäkta om jag svär nu men fy fan rent ut sagt vilken karisma på scen dessa damer hade och så de behandlade sina bidrag. Helt i avsaknad av robotdansare och andra irriterande sänkande detaljer. Båda har tidigare av mig fått (8/10) MER ÄN BRA men nu på scen fixade de båda betyget (9/10) MYCKET BRA

  Tack Juliette och Barbara 🙂

 8. Micke

  Vad kan man ta som det mest negativa hittills? Ingenting egentligen får båda två bidragen som hittills varit EXTREMT DÅLIGA gick iaf inte vidare i första stadiet. De finns ju dock tyvärr kvar i norska uttagningen men jag vill inte tro så illa om mina grannar att de skulle rösta vidare “Smile“, Big Daddy Karsten och/eller “Psycho“, Daniel Owen. Illa nog att Norge har med dessa överhuvudtaget.

 9. Helena

  I år kommer väl inte franske kulturministern med några klagomål i alla fall

  Får erkänna att jag har lite svårt för studioversionen, där jag inte känner så mycket och tycker den blir lite irriterande ibland, men wow vilket live-framträdande! Låten växer helt otroligt och Barbara gör det så inlevelsefullt och starkt. Gåshud!

  Lite besviken att min favorit “Alléluia“ inte gick vidare i första omgången, men röstmässigt lät det lite svagt. “Maeva” var min andra favorit som gärna fått vinna, men med Barbaras framträdande så blev det rätt låt i alla fall.

 10. Micke

  @Helena, ja visst satte hon det rakt ut 🙂 Underbar vinnare

 11. Zacke

  En väldigt vacker fransk ballad, med en sångerska som verkligen lyfter låten. Tror juryn kommer älska detta, men frågan är om hur tittarna kommer reagera på den. Tror dock de bli Frankrikes bästa resultat sen 2016 åtminstone.

 12. Johanna

  Jag är fortfarande lite tagen av hennes framträdande. Har inte kunnat släppa hur mycket känslor hon fick fram och vilken pipa hon har! Som jag skrev under ett annat inlägg: Detta är ett Sobral-ögonblick och jag utesluter inte en vinst i maj. Den kommer till 99% hamna i topp 10 och vilken revansch efter “the best in me” och drn hemska “Roi” Hatten av för Frankrike! Ni har min röst!

 13. Adri

  Johanna: Jag är osäker ju. Jag tänker att en viktig ingrediens i en framgångs-/misslyckandesaga är timing. Jag tror inte Salvador Sobral skulle vunnit 2019 exempelvis. Han träffade rätt 2017 just. Hade Barbara vunnit då, hade hon kunnat ställa sig in på match. Men nu tror jag inte publiken är mottaglig.

  Juryn? Ja kanske men de är också oberäkneliga.

  Jag är lite orättvis mot Barbara. Trots att jag gillar låten – dock inte framträdandet – så vill jag att Frankrike ska straffas för behandlingen av ”Bah Non”.

  Men hoppas de kan få vänsterspalt, så att det blir en eld i baken på dem 🙂

  Men jag tror de kanske kommer 3a hos jury, 23a hos tittare. Men ja, onödigt att spekulera 3 låtar in iofs. Alla 38 övriga kanske är kalkoner.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se