Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 6:e februari (då Melodifestivalen 2021 inleds) kommer jag här på bloggen att presentera en personlig favorit från andra länders “Melodifestivaler” (inkl. min favorit från Melodifestivalen) per dag.

Gemensamt för alla 33 är att de deltog i ESC-uttagningen men inte vann.

Är ni intresserade av att få en liten inblick i hur andra länder valt ut sina Eurovision-bidrag genom åren så kan ev. denna nedräkning vara av intresse, annars så kan ni ju alltid ta en titt på mina tidigare nedräkningar där jag listat mina finalist-favoriter och icke-finalist-favoriter som inte lyckats att vinna Melodifestivalen.

Nedräkning till Melodifestivalen 2021! – Plats 3 av 33 – Moldavien 2019:

Ca Adriano Celentano“, LUME (Moldavien 2019)

Schlagerpinglan: På plats nummer 3 på listan över bidrag som deltog i, men inte vann, sina respektive nationella ESC-uttagningar har jag placerat “Ca Adriano Celentano” med LUME från Moldavien 2019. Att låten inte tog sig vidare från auditionerna är ett av de konstigaste besluten jag sett i någon ESC-uttagning. När väl den var borta fanns det egentligen ingen bra låt kvar, även om “Stay” växte med tiden.

Moldavien

Moldavien 2019 – “O Melodie Pentru Europa 2019” – Topp-tre:

Placering, Bidrag, Artister: Juryröster Teleröster Summa
1. “Stay“, Anna Odobescu (75) 12 p. (264) 10 p. 22 p.
2. “I Will Not Surrender“, Maxim Zavidia (38) 5 p. (938) 12 p. 17 p.
3. “Lies“, Diana Brescan (52) 10 p. (103) 5 p. 15 p.
– – – –
– “Ca Adriano Celentano“, LUME (ej vidare från auditionen)
(Se hela final-resultatet här)

Schlagerpinglan: Moldavien debuterade i Eurovision Song Contest år 2005 med ett bidrag utsett genom “O melodie pentru Europa“, den nationella uttagning som TV-bolaget TRM använt sig utav de flesta år de deltagit i tävlingen. Internval är något de enbart gjort 2007 (“Fight“, Natalia Barbu – 10:a i finalen) och 2021.

O Melodie Pentru Europa 2019 bestod utav en inledande audition där inledningsvis max 16 av de 28 bidragen var tänkta att väljas ut till en semifinal. I stället gick 10 bidrag direkt till en final där vinnaren utsågs med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster. Tittarna ville se Maxim Zavidia som segrare men juryns favorit Anna Odobescu vann.

I Eurovision Song Contest 2019 blev det en 12:e-plats i semifinal 2 för Anna Odobescu och hennes “Stay“, något som fortfarande är Moldaviens senaste resultat då ESC 2020 blev inställt.

Inför ESC 2021 har TV-bolaget TRM internvalt sin ESC 2020-representant Natalia Gordienko, som lär presentera sitt nya bidrag senast den 8:e mars.

Se “Moldavien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga ESC-bidrag och resultat.

Se hela topp-33-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2021!

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se