Ukrainas Eurovision-bidrag 2021

2021-02-04 (torsdag)

IsraelRedan i mars 2020 bekräftade TV-bolaget UA:PBC att de internvalt Vidbir 2020-vinnarna Go_A att få representera Ukraina i Eurovision Song Contest 2021 och i dag, den 4:e februari, kom då beskedet att de kommer att göra det med låten “Shum“, se nedan.

När låtvalet väl kom igång så gick det snabbt: Den 29:e januari avslöjades det att en expertjury skulle välja ut tävlingsbidraget och redan den 1:a februari kom beskedet att låten var utvald. Innan presentationen så släpptes små smakprov på de tre låtar som Go_A presenterat för juryn, varav en var just “Shum” (som tidigare släppts tillsammans med en officiell video och förklaringen att det inte var deras ESC 2021-bidrag).

Låten, som är inspirerad av en vårrituell folksång med samma namn med inslag av forntida, magiska ritualer, rankades högst av samtliga jurymedlemmar. I början av mars väntas Eurovision-versionen och en ny musikvideo att släppas. (Källor: UA:PBC och eurovisionworld.com)

Lyssna på Ukrainas bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

Shum“, Go_A (se eurovision.tv för mer artist/låt-info)
(text och musik: Taras Shevchenko, Kateryna Pavlenko, Ihor Didenchuk)

Resultatet av Ukrainas interna ESC 2021-val:

1. Shum“, Go_A (officiell video – originalversion: “ШУМ)
2-3. Rano“, Go_A
2-3 Tserkovka“, Go_A

Juryn vid Ukrainas interna ESC 2021-val:

Jamala – sångerska, vann Eurovision Song Contest 2016
Yevhen Filatov – producent, ledare för bandet The Manaken
Ruslan Kvinta – musikproducent, kompositör
Yaroslav Lodygin – UA: PBC-TV-chef
Dmytro Khorkin – UA: PBC-radio-chef

Schlagerpinglan: Det är glädjande att se att Go_A får en ny chans att delta i ESC och att de ännu en gång skickar en låt som verkar representera gruppens stil. Variation behövs i Eurovision och därför tycker jag att detta bidrag helt klart har sin plats här. Tyvärr så är varken “Shum” eller förra årets “Solovey” något som jag själv rankar speciellt högt (i alla fall inte för tillfället), men man kan ju som sagt inte tycka om allt.

Vi får väl se, kanske klickar det när jag hör Eurovision-versionen av 2021-bidraget? I väntan på den så gratulerar jag Go_A till sitt tävlingsbidrag och önskar dem lycka till i Rotterdam. 🙂

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.


Presenterade ESC 2021-bidrag så här långt:
Albanien Albanien: Karma“, Anxhela Peristeri
Israel Israel: Set Me Free“, Eden Alene
Frankrike Frankrike: Voilà“, Barbara Pravi
Ukraina Ukraina: Shum“, Go_A

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Ukrainas Eurovision-bidrag 2021”

 1. Micke

  Hade tänkt att lämna er i fred med ert MF här egentligen men jag måste bara gå in efter detta 🙂

  Alltså hur bra har ESC 2021 egentligen börjat? Fyra länder är klara. Tre av dem sjunger på eget språk. Två av dessa tre med bidrag som luktar landets särart så luktvarning har gått ut över hela Europa. Det tredje av dessa med en av de andra egenskaperna jag söker i ESC. DET UDDA… Det man inte hör på P3 och liknande listmusikställe

  Tack Frankrike, Ukraina och Albanien för att ni drar ert strå till stacken för det som är grundtanken med ESC. Tack för att ni vågar. Jädrar så jag hoppas ni kommer att belönas och jädrar så jag hoppas andra länder vågar ta samma stig som ni.

  Jag är inte helt blåst (om ni nu skulle tro det) jag inser att ytterst få kommer att våga och istället tar robotdansarna och annat vanligt över även om detta långt ifrån är lika vanligt i ESC som MF. Israel exempelvis vågade verkligen inte sälja sin särart. Tråkigt men ändå ett helt ok bidrag.

  Här kommer min ranking av de fyra klara länderna. Sen får ni vara ifred med MF. Hoppas det blir ett bra år för er som älskar MF 🙂

  1. “Voilà”, Barbara Pravi – FRANKRIKE – (9/10) MYCKET BRA
  2. “Shum“, Go_A – UKRAINA – (8/10) MER ÄN BRA
  3. “Karma“, Anxhela Peristeri – ALBANIEN – (8/10) MER ÄN BRA

  4. “Set Me Free”, Eden Alene – ISRAEL – (6/10) MER ÄN GODKÄND

 2. Ukrainare

  Go_A:s musik är inte riktigt min kopp te, men nåja… Får nog heja på dem ändå. Det är iaf kul att se att Micke uppskattar låten

 3. Johanna

  Alltså jag ÄLSKAR denna! Hörde den redan när den släpptes och hoppades att de skulle skicka den till ESC fast de sagt bestämt nej först….och se på tusan här är vi nu! Jag tycker som Micke att detta året levererar än så länge! Dessutom har vi exakt samma ranking såhär långt!

  Tycker denna är bättre än “Solovej” och hoppas att det intrycket kvarstår även efter att de kortat ner den till ESC-format!

 4. Zacke

  Spännande låt som inte har de vanliga vers-brygga-refräng upplägget. Jag gillade verkligen Solovey ifjol, men frågan är om inte detta är bättre. Den fastnar direkt. Väldigt bra Iaf och håller med Micke om att året säsong fått en väldigt bra start. Kul!

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Det kommer ju nationella finaler varje vecka nu så du kan ju titta in på söndagarna i alla fall då nya ESC-bidrag dyker upp. 🙂

  Annars så kan jag inte säga att jag är lika nöjd så här långt och har ännu inte hittat något bidrag jag tycker riktigt bra om (hoppas dock att det första väljs ut nu på lördag). Min rankning:

  1. Albanien – “Karma“, Anxhela Peristeri

  2. Israel – “Set Me Free“, Eden Alene
  3. Frankrike – “Voilà“, Barbara Pravi

  4. Ukraina – “Shum“, Go_A

 6. Adri

  Bäst hittills! 🙂 Det är väl vad jag har att säga! 🙂 Men bättre än “Solovey”? Det kan jag tyvärr inte hålla med om.

  Än så länge brinner jag inte för någon låt direkt utan tycker istället alla fyra är “bra -> mycket bra”. Men jag vill mer. Jag vill ha något jättebra! Men 4 låtar in är det ju dumt att dra några slutsatser 🙂

 7. Mr A

  Nja lite enformigt va?

 8. Gorgo

  De har fått min favorit av de tre, så jag är glad. Jag tycker också att den här låten är lite bättre än 2020, och jag gillade den redan. Så mina gratulationer till Ukraina och lycka till i maj!

  min topp just nu är:

  1.Ukraina (jag gillar att det låter folkligt och samtidigt modernt. De har lyckats ge det en lättare touch i år, jag skulle jämföra det för dansen med roop 2020 eller island 2020. Skrattar åt sig själva )
  2. Israel (rätt pop. Det dödar mig inte, men för tillfället lämnar jag det här)
  3. Albanien (för gammal för min smak, men inte hemsk enligt min mening heller)
  4. Frankrike (Jag gillade aldrig låten från Salvador sobral, och jag ser det här mycket lika)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se