Sverige Schlagerpinglan: I går kväll, lördagen den 6:e februari, avgjordes den första deltävlingen av Melodifestivalen 2021 i Stockholm, i ett publiktomt Annexet. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Programledare för denna första deltävling var Christer Björkman och Lena Philipsson.

Melodifestivalen 2021 – Deltävling 1-finalisterna:
Danny Saucedo Arvingarna
Danny Saucedo (Foto: SVT) & Arvingarna (Foto: Jan Danielsson, SVT)

Melodifestivalen 2021 – Deltävling 1 – Resultatet:

Till Final:
“Dandi dansa“ – Danny Saucedo
“Tänker inte alls gå hem” – Arvingarna

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
The Missing Piece“, Paul Rey
Pretender“, Lillasyster

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Horizon“, Jessica Anderson
6. “One touch“, Kadiatou
7. “Fingerprints“, Nathalie Brydolf

Extramaterial:
Öppningsnummer: “Lära så länge man lever“, Lena Philipsson
Mellanakt: “Neo Bossa“, Lena Philipsson
Vinnarintervjuer: youtube.com
Presskonferens: media.melodifestivalen.se

Melodifestivalen 2021 – Deltävling 1 – Startfältet:

Schlagerpinglans betyg
1. “One touch“, Kadiatou (6:a)
(Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Deltävlingen inleddes med en behagligt sval danslåt som kanske skulle behöva lite starkare röstresurser för att riktigt komma till sin rätt, men att den inte skulle hamna bland de fyra främsta tycker jag var en lite väl hård dom. Nåja, nu är det i alla fall fritt fram att lyssna på “One touch“ hur mycket man vill. Inget ont som inte har något gott med sig.
Betyg: 3+/5
2. “Pretender”, Lillasyster (Till Andra Chansen)
(Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand,
Ian Paolo Lira, Palle Hammarlund
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Rent generellt så tycker jag att det är roligt om lite rockigare bidrag kan ta sig vidare i tävlingen…. men jag hade ju föredragit om det skedde med låtar som jag själv gillar. Nu är tyvärr “Pretender” inte riktigt i min smak, även om det finns delar av låten (speciellt delen med endast trummor och sång) som var ganska tilltalande. Vem vet, kanske hittar jag ännu mer ljusglimtar nästa gång jag lyssnar på den, det var ju trots allt en ganska blandad kompott som Lillasyster bjöd på.
Betyg: 3-/5
3. “Horizon”, Jessica Andersson (5:a)
(David Kreuger, Fredrik Kempe, Marcus Lidén,
Christian Holmström
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jessica Andersson visade att hon är en stor artist och levererade sitt bidrag på ett imponerande och visuellt tilltalande sätt. Låten i sig tyckte jag däremot lämnade mer att önska och blev aldrig mer än “lovande” för mig. Kanske färgades mitt omdöme av att jag hoppats på en lite mer schlagerpoppig låt men som jag uppfattade den så kändes det tyvärr inte helt fel med “Horizon” på den retliga femteplatsen.
Betyg: 3/5
4. “The Missing Piece”, Paul Rey (Till Andra Chansen)
(Fredrik Sonefors, Laurell Barker, Paul Rey)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: För mig var “The Missing Piece” startfältets bästa låt där både text och melodislingor hade förmågan att beröra. Även scenshowen kändes genomtänkt och passande men jag hade föredragit någon annan färg samt lite roligare scenkläder då det visuella tyvärr balanserade till att bli lite tråkigt. Med ett lite uppiffat nummer så får kanske även de som missat storheten i denna låt upp ögonen för den i Andra Chansen.
Betyg: 4/5
5. “Tänker inte alls gå hem”, Arvingarna (Till Final)
(Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Arvingarna bjuder på något som känns väldigt svenskt och Melodifestivalsaktigt och därför överraskar knappast finalplatsen, även om jag själv kanske inte hade placerat dem där. Det är dock väldigt kompetent och svängigt, ett riktigt glädjepiller som mycket väl kan växa till sig ytterligare innan det är dags för final. Visst, man får inte lyssna på den men det är inga problem, refrängen ekar fortfarande i huvudet här och kommer nog fortsätta en lång tid framöver.
Betyg: 3+/5
6. “Fingerprints“, Nathalie Brydolf (7:a)
(Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker,
Anna-Klara Folin
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag kan inte hitta något negativt att skriva om “Fingerprints” men likväl så förvånas jag inte över att det blev en sistaplats för skönsjungande Nathalie. I en röstjagartävling så räcker det ibland inte att göra allt rätt och ha en vacker ballad som man presenterar på ett snyggt sätt – rösterna uteblir ändå. Personligen resonerar jag på samma sätt och, trots att jag uppskattade den vackra låten, ger mina röster till de lite mer direkta låtar som berör mig mer.
Betyg: 3/5
7. “Dandi Dansa”, Danny Saucedo (Till Final)
(Danny Saucedo, Karl-Johan Råsmark)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Njae… visst kan en stor artist höja en medioker låt till höjderna med ett fenomenalt framträdande och kanske är det många som tyckte att Danny gjorde just det. Själv tycker jag det är roligt att han passade på att göra en Jamiroquai-show när det nu gick, men låten är inte alls i min smak (även om jag får erkänna att den lät en aning bättre vid den andra genomlyssningen).
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: Vanligtvis brukar jag vilja ge programledarna några försök innan jag ger någon “dom” för att ge dem chansen att bli varma i kläderna men det finns det ju inget utrymme för denna gång då det är nya programledare varje vecka. Turligt nog så behövs det ingen startsträcka för Lena Philipsson, hon gjorde ett fenomenalt inhopp och skulle inte bara kunna axla programledarrollen för hela festivalen utan står så här långt för min absoluta favoritlåt i Melodifestivalen 2021: mellanakten “Lära så länge man lever“. Klart mycket bättre än samtliga sju som tävlade i helgens deltävling.

Annars så är jag inte helt övertygad om att upplägget var helt lyckat vad gäller showen i stort, men där ger jag SVT en extra vecka av finputsningar och höjning av temperatur innan jag blir alltför kritisk. Det är ju trots allt helt nya förutsättningar nu.

Vad gäller resultatet så kan jag inte gärna kritisera det, de två mest folkkära / rutinerade artisterna tog sig vidare med bidrag som båda hade något uppseendeväckande (samt var på svenska, vilket är glädjande). Det är bara att gratulera Danny Saucedo och Arvingarna till två välförtjänta finalplatser. 🙂

Hade jag själv fått bestämma så hade jag däremot givit finalplatserna till de bästa låtarna, framförda av Paul Rey och Kadiatou, medan Andra Chansen-biljetterna gått till Arvingarna (för glädjen) och Danny Saucedo (för att det trots allt svänger, även om det svänger på ett lite väl segt sätt för min smak).

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2021: Deltävling 1”

 1. Johanna

  Är otroligt glad att Arvingarna tog sig till final. Är också glad och förvånad att Paul Reys fiba bidrag lyckades ta sig till Andra Chansen och jag hoppas verkligen drn tar sig till final med för har lyssnat på den hela dagen!

  Lillasyster kändes givna i AC och Danny, trots att hans låt kommit sist med en mindre känd artist så lyckades han göra den till en värdig finalist!

 2. Adri

  Korta kommentarer – eller ska försöka hålla de korta:

  Kadiatou: En av mina favoritidoler. Hennes röst är jäkligt cool när den kommer till sin rätt som när hon tolkade en av världshistoriens bästa låtar (Fugees’ “Killing me softly”). Det gjorde hon så bra. Här är det två UTMÄRKTA komponenter – Kadiatous svala/hesa stämma + en härlig så kallad “bop” – som tyvärr inte blev en lika utmärkt mix. Hade Kadiatou blivit given en grym rnb-låt hade hon nog briljerat. Då hade hon dessutom inte behövt lägga lika mycket tid på koreografi och kunnat fokusera ännu mer på sin röst. Hon verkade sakna lite självförtroende. Men jag varken tror eller hoppas att detta ska vara en allt för stor svart fläck i hennes karriär. It’s just getting started! 🙂

  Lillasyster: Låten har sina delar jag gillar, men den har även delar jag absolut inte gillar. Lite av this, lite av that. Jag tycker den är lite rörig.

  Jessica Andersson: Inte en dålig låt. Och Jessica kan ju sjunga. Låten känns dock något ofärdigt. Det låter lite “demo” över den.

  Paul Rey: Veckans bästa låt. Jag tänker inte jämföra den med Talking In My Sleep. Än är de helt olika för mig. Däremot tycker jag mer om Paul som artist detta året. Han verkade mycket bekvämare och gladare på scenen. Hans show var minnesvärd, trots minimalismen.

  Arvingarna: Nämen detta är ju inte för mig. Glatt? Absolut. Dansband? Jajemen… och då är det ju min sistaplats. Jag blir OTROLIGT chockad ifall Sannex om några veckor inte får samma bedömning av mig. Dansband kan nästan aldrig vinna något beröm hos mig. Jag gillar “Eloise” men det är 99% nostalgi.

  Nathalie Brydolf: Nathalie sjöng bra, men låten lyfte ju ingenstans. Blev helt chockad när den tog slut, för den hade knappt ju börjat för min del.

  Danny Saucedo: Jaa… hans bästa låt hittills. Överlägset. Jag avskyr ju både “In the club” och “Amazing”. Men det var nog mer showen som tog honom till final.

  Mitt drömresultat:

  Final: Paul Rey + Kadiatou
  AC: Danny + Jessica Andersson
  5: Nathalie Brydolf
  6: Lillasyster
  7: Arvingarna

  Däremot är jag inte lika bitter idag. Detta var ett startfält jag hade svårt att brinna för. Men missta inte det som allt för hård kritik, för samtidigt tyckte jag att ingen låt förtjänade direkt eliminering. Jag tycker typ alla låtarna – förutom eventuellt Paul – var typiska “AC”-låtar. Så det var ett tufft klimat denna vecka, med tre stabila låtar som oundvikligen skulle få lämna tidigt.

  Hoppas det blir högre toppar – men även djupare dalar – kommande veckor. Jag vill att det ska bli så enkelt som möjligt att ranka och det blir ju tufft ifall allting är så jämntjockt 😉

  Stabil start! Inget är som vanligt, MF var rätt nära men något kändes off. Framför allt fick humorn mindre plats än vanligt. Är det bra? Kanske, för MF-humor är ju inte top notch direkt – men kanske blev det lite väl torrt på sina platser?

  Men ja, det är absolut så gott som möjligt under omständigheterna! Om alternativet hade varit en nationell uttagning i Israel-stil eller t.o.m internval så tar jag ju det här ALLA dagar 😉 men hoppas ändå allt är tillbaks 2022.

 3. Mats Wältare

  Om jag ska vara ärlig så är jag väldigt besviken på resultatet och vill gärna veta vad det svenska folket tänkte för det första så hatar jag Danny’s låt den är inte min smak och Arvingarna’s låt är väldigt tråkig och hur dom två gick till final kommer vara ett mysterium för mig och att Kadiatou kom 6 plats och Nathalie kom sist är jävligt kriminelt i musik för mig

 4. Ukrainare

  Jag har nog sagt det tidigare men säger det ändå igen. Vilket proffs Danny är. Hade det varit boxning skulle han ha vunnit över de andra deltagarna på teknisk knockout. Så jävla överlägsen han var.
  Vad gäller själva låten så har den växt enormt för mig de senaste dagarna och nu uppskattar jag även det Jamiroquai-inspirerade numret som passar så väl ihop med bidraget.

 5. Ukrainare

  Jag är iofs mycket ledsen över att Nathalie inte gick vidare. Hon gjorde bra ifrån sig och förtjänade åtminstone en Andra Chansen-plats. Men ett plåster på såret är iaf att Danny tog sig direkt till finalen. Så heja!

 6. Andreas

  Min favorit i denna deltävling var utan tvekan Paul Rey.

  Dannys låt är totalt intetsägande, ger mig inte ett dugg. Sen att showen han bjuder på är rätt bra men även den får sig en rejäl törn då det känns som ett enda stort Jamiroquai wannabe nummer istället för att vara unikt. Dom segerchanser som det på förhand talades om måste ha blåst bort totalt nu, kan inte se detta som en segrare i finalen.

  Ren dynga till låt och ett copy paste nummer som komplement till den.

 7. Jessica Olsson

  Dotter till final Frida

 8. Jessica Olsson

  Finalen dotter Frida

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se