Sverige Schlagerpinglan: Uppmärksamma tittare kommer kanske ihåg hur David Sundin i Melodifestivalen 2020 nämnde att “det tusende bidraget någonsin kommer att visas som startnummer tre i deltävling två år 2021“… och snart är vi där.

Huruvida det verkligen är det tusende bidraget eller ej är däremot en bedömningsfråga då det beror på hur man ser på semifinalsbidragen i de tidigare uttagningarna, de diskade bidragen (räknas ej) och det internvalda bidraget 1958, “Lilla stjärna” med Alice Babs, (räknades ej).

Efter att ett flertal personer räknat och kommit fram till samma sak så är det officiellt bekräftat att “90-talet“, som framförs i helgens deltävling av Melodifestivalen 2021 av WAHL feat. SAMI, räknas som Melodifestivalens 1000:e bidrag.
(Källor: wikipedia och wiwibloggs.com)

Melodifestivalens tusende bidrag:
WAHL feat. SAMI
“90-talet”, WAHL feat. SAMI (Foto: Jonathan Perlmann / Universal Music, SVT)
(Sami Rekik, Christopher Wahlberg, Josefin Glenmark, Jesper Welander, Andreas Larsson)

Schlagerpinglan: Milstolpar är ju alltid skojiga och även om det inte betyder något rent tävlingsmässigt så ska det bli intressant att se vad det är för bidrag som fått den lite speciella startpositionen. I morgon lyssnar utvalda journalister på bidragen och på torsdag får vi övriga lyssna på en minut (och se 30 sekunder från repen) så det blir tillfälle att återkomma i frågan flera gånger under veckan. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se