Spanien I dag presenterade TV-bolaget RTVE de 2 låtar som internvalda Blas Cantó tävlar med i den låtuttagningsshow, Destino Eurovisión, som ska utse Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2021.

Vinnarlåten utses av tittarna, även utländska, som kan rösta online (via RTVE:s Eurovision-app, Android / IOS, eller RTVE:s webbsida) eller med telefon (samtal eller SMS) en gång per dag.

Röstningen inleddes samtidigt som de båda bidragen, en modern ballad och en uptempo-låt, släpptes kl. 18:00 i dag. Resultatet avslöjas i La1-showen Destino Eurovisión där Blas kommer att framföra båda låtarna live. Datum meddelas vid ett senare tillfälle.
(Källor: rtve.es och wiwibloggs.com)

De två tävlande bidragen i Spaniens ESC 2021-uttagning:
Memoria Voy a quedarme
Blas Cantós “Memoria” och “Voy a quedarme” (Foto: Warner Music, RTVE)

Destino Eurovisión 2021 – Startfältet:

Bidrag, Artist, Låtskrivare
Memoria“, Blas Cantó
officiell textvideortve.es (info + låttext)
(Blas Cantó, Steve Daly, Oliver Som, Leroy Sánchez)
Voy a quedarme“, Blas Cantó
officiell textvideortve.es (info + låttext)
(Blas Cantó, Leroy Sánchez, Daniel Ortega ‘Dangelo’, Dan Hammond)

Schlagerpinglan: Hmm… ingen av de båda låtarna gjorde något större intryck på mig efter en första genomlyssning. Jag hoppas att det visar sig att de är två riktiga växare för annars så tror jag nog inte att Blas Cantó, oavsett val, kommer att få ett ESC 2021-bidrag som slår hans 2020-låt “Universo“, vilket vore lite synd. Jag hoppas dock på det bästa och fortsätter att lyssna. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Spanien i ESC 2021“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna” för ESC-ländernas pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2021-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Spanien 2021: Lyssna på Blas Cantós finalbidrag”

 1. Adri

  Lite halvtrista båda två. Men ”Memoria” är den klart bättre! 🙂

 2. Micke

  Kändes inte Wow direkt nån av dem men Memoria är minst två klasser bättre. “Voy a quedarme med falsett och allt var ju hur jädra tråkig som helst.

  Nej för mig handlar ESC-veckan uteslutande om Kroatien och “Rijeka“, Nina Kraljić. Jädrar att jag väntar på den fulla versionen. Håller den rakt igenom så är det ju för tusan spel mot ett mål. Det viktigaste är isf att den vinner och det näst viktigaste att ingen av de astråkiga brittiska vinner i Kroatien

 3. Pato

  ETT år för att skriva en bättre låt än “Universo”. Varför ens göra två låtar? Är det inte bättre att satsa på att skriva EN riktigt bra låt? Två mediokra låtar som inte kommer tillföra särskilt mycket till tävlingen. Spelar ingen större roll vem som vinner här, båda låtarna är på typ samma nivå.

 4. Gorgo

  Jag gillade aldrig “Universo” och ändå gillar jag dessa 2 till. Av de två föredrar jag “Voy a Quedarme”. Han kommer inte vinna, men jag tror att han har potential att jämföra Pastora eller Ruth.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se