Norge Efter att den femte semifinalen avgjorts på lördagskvällen den 13:e februari så stod det klart vilka 15 bidrag som kvalificerat sig till Sistesjansen, wildcards-showen som den 15:e februari kommer att utse den 12:e finalisten.

Sistesjansen kan följas via NRK 1, NRK P1 och nrk.no/mgp kl. 20:00-23:00 (med en nyhetspaus 21:00-21:20). I showen kommer de 15 tävlande bidragen att presenteras med hjälp av klippen från framträdandena de gjorde i respektive semifinal innan vinnaren, den 12:e finalisten, utses. Tittarna kommer själva att få utse finalisten i en omröstning under sändningen på måndagskvällen. (Källa: nrk.no)

Uppdaterat: Omröstningen startar kl. 20:00, läs mer om den på nrk.no.

Schlagerpinglan: Vilka bidrag som fortfarande har chansen att tävla i finalen den 20:e februari ser ni här (i semifinalsordning) samt här nedan (i den ordning jag personligen rangordnar bidragen för tillfället):

Sistesjansen-deltagarna:
Sistesjansen-deltagarna
Sistesjansen-deltagarna (Foto lånat från NRKmgp på Twitter)

Schlagerpinglans Sistesjansen-topplista (21-02-14):
1. Faith Bloody Faith“, Jorn (från Semifinal 1)
2. My Life is OK“, Ketil Stokkan (från Semifinal 2)
3. Pages“, Marianne Pentha & Mikkel Gaup (från Semifinal 4)
4. Coming Home“, RIVER (från Semifinal 5)
5. Bli med meg på gar’n“, TuVeia (från Semifinal 5)
6. Vi er Norge“, Ole Hartz (från Semifinal 3)
7. Alt det der“, Landeveiens Helter (från Semifinal 4)
8. Elevate“, Stina Talling (från Semifinal 1)
9. Playing With Fire“, Beady Belle (från Semifinal 1)
10. Walking In My Sleep“, Ane.Fin (från Semifinal 5)
11. Nordlyset“, Maria Solheim (från Semifinal 2)
12. Own Yourself“, Dinaye (från Semifinal 3)
13. Circus“, Royane (från Semifinal 4)
14. Smile“, Big Daddy Karsten (från Semifinal 3)
15. Psycho“, Daniel Owen (från Semifinal 2)

Schlagerpinglan: Bland de 15 alternativen så tycker jag att det finns ett flertal bra låtar men det är endast två av dem som jag verkligen vill ha vidare: “Faith Bloody Faith” med Jorn (helst) och “My Life is OK“ med Ketil Stokkan (ett fullgott alternativ). Nu håller jag tummarna för att de röstande är av samma åsikt. 🙂

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna” för ESC-ländernas pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2021-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Norge 2021: Lyssna på Sistesjansen-bidragen”

 1. Adri

  Heja ”Elevate” 🙂

 2. Johanna

  Ska man gå på streams vinner “alt det der” men jag hopoas på Jorn, eller River. Kan också tolerara “Elevate”….

 3. Adri

  Här ska Norges wildcard diskuters. Heja Elevate, som sagt, men jag är fine med många! 😀 Tror på Jorn däremot. Helt ok.

  Men får jag bara slänga in en snabb fråga om MF? Vet du, Pinglan, eller nån annan här för den delen hur det står till med vår app? Är den geo-blockad på nåt sätt eller kan man ladda ner den globalt?

  Jag frågar för jag kollade om Dotters låt nu innan den fullt ut blockas och hjärtat i hörnet började verkligen blixtra supersnabbt. Alltså innan ens första refrängen. Och det dog aldrig heller utan det blixtrade på medan hjärtat fadades ut.

  Min erfarenhet säger blixtrandet brukar komma i slutet av första refrängen typ, när man fått ett hum om hur låten låter, och sen typ dö nånstans vid sista refrängen igen.

  Och då tänker jag att detta är kanske en app som finns överallt, för sen förra året har ju Dotter fått en väldigt bra internationell följarskara som säkerligen följde sändningen! 🙂 De snackade t.o.m om det i vinnarintervjun 🙂

  Med det sagt så klagar jag inte. Alla sätt – förutom fusk – som Dotter kan vinna på är fine with me! 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Enligt https://blog.qx.se/schlagerprofilerna/2021/02/06/alkoholstoppet-kan-ge-tittarrekord-for-mello-sa-klarar-svt-tittar-okningen/ (6:e februari 2021 – citat från Anette Brattström, exekutiv producent för Melodifestivalen,) så ska utländska tittare inte kunna rösta med appen.

 5. Adri

  Toppen och tack! Ja iofs är det en rätt så omedelbar låt, men blev ändå förvånad över hur snabbt folk verkar lagt sig på luren!

  Men det gjorde mig bara glad 🙂

 6. Artemisia

  Skall man tro oddsen på Eurovisionsworld så ligger Ketil Stokkan med “My Life is OK” sist. Jag kan inte förstå hur “Smile” med Big Daddy Karsten kan vara etta! Tvåa på listan är “Elevate” med Stina Talling. Trea är Jorn med “Faith Bloody Faith”. Jag kommer inte ihåg vilken ordning som Marianne Pentha & Mikkel Gaup med “Pages” och RIVER med “Coming Home” hade som fjärde och femte på listan. Gå in på http://www.eurovisionsworld.com/ ta ODDS och tryck på Norges MGP högst upp på sidan.
  Själv placerar jag RIVER och “Coming Home” på tredje plats. På ettan och tvåan placerar jag utan inbördes ordning Jorn med “Faith Bloody Faith” och Pentha & Gaup med “Pages”. Må Jorn eller Pentha & Gaup vinna för ni är bäst, men det skulle också vara OK med RIVER! För de andra 12 låtarna gör jag tummen ned!

 7. Artemisia

  Länken blev lite fel! Det skall vara https://eurovisionworld.com/

 8. Schlagerpinglan

  @Artemisia, Hmm… då det finns fyra bidrag som jag inte gärna vill ha vidare så är oddsen inte någon rolig läsning. Wiwibloggs omröstning https://wiwibloggs.com/2021/02/14/poll-who-should-win-the-wildcard-to-the-melodi-grand-prix-2021-grand-final/260600/ ser i alla fall lite bättre ut… men jag hoppas fortfarande på Jorn.

 9. Johanna

  @Adri och Pinglan Jag vet flera utländska tittare som har röstat via appen. Ingen av de bor i Sverige men jag gissar att de gått runt systemet med antingen ett svenskt telefonnr eller svensk ip-adress kopplat till det….

 10. Schlagerpinglan

  @Johanna, Intressant, det mesta går väl att komma runt om man bara vill. 🙂

 11. Rasmus

  De är väldigt väldigt enkelt att gå runt systemet. Skulle gissa att dom flesta under 25 vet hur man gör. Ni äldre dra en Google och nu skulle också veta hur man gör på 5 min

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se