Sverige Schlagerpinglan: I lördags kväll, den 13:e februari, avgjordes den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2021 i Stockholm, i ett publiktomt Annexet. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Programledare för denna andra deltävling var Christer Björkman, Oscar Zia och Anis Don Demina.

Melodifestivalen 2021 – Deltävling 2-finalisterna:
Dotter Anton Ewald
Dotter & Anton Ewald (Foto: Stina Stjernkvist/SVT)

Melodifestivalen 2021 – Deltävling 2 – Resultatet:

Till Final:
“Little Tot” – Dotter
“New Religion” – Anton Ewald

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
The Silence“, Frida Green
Rena rama ding dong“, Eva Rydberg & Ewa Roos

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Tears Run Dry“, Patrik Jean
6. “90-talet“, WAHL feat. SAMI
7. “Rich“, Julia Alfrida

Extramaterial:
Öppningsnummer: “Stad i ljus“, Oscar Zia och Anis Don Demina
Mellanakt: “Mello Roast“, Anis Don Demina & Oscar Zia
Vinnarintervjuer: youtube.com
Presskonferens: media.melodifestivalen.se

Melodifestivalen 2021 – Deltävling 2 – Startfältet:

Schlagerpinglans betyg
1. “New Religion”, Anton Ewald (till Final)
(Anton Ewald, Joe Killington, Maja Strömstedt, Jonas Wallin)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Deltävlingen inleddes med ett bidrag som jag kämpar rejält med. Visserligen är det en helt OK låt, som visade sig vara betydligt bättre än jag först tyckte när jag hörde minutklippet på torsdagen, men den stressiga dansen gör det omöjligt för mig att riktigt uppskatta bidraget. Jag får dock ge honom extrapoäng för sin talang att nå ut till delar av publiken, vilket är en ack så viktig del i en tävling som Melodifestivalen. Jag har därför full förståelse för resultatet, även om jag egentligen tycker att det hade räckt med en Andra Chansen-plats.
Betyg: 3/5
2. “Rich”, Julia Alfrida (7:a)
(Julia Alfrida, Jimmy Jansson, Melanie Wehbe)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Förbannelsen över radio-wildcarden hänger kvar. Inte heller den åttonde artisten som fått sin plats genom Svensktoppen Nästa / P4 Nästa lyckades att ta sig vidare i tävlingen. Denna gång har jag däremot inte något emot resultatet, även om jag önskar att jag gillade det mer då det vore roligt med lite P4-framgångar, men varken låt eller artist gjorde något för mig. Kanske nästa år?
Betyg: 3-/5
3. “90-talet”, WAHL feat. SAMI (6:a)
(Josefin Glenmark, Andreas Larsson, Sami Rekik,
Christopher Wahlberg, Jesper Welander
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Även om jag personligen blev positivt överraskad av “90-talet” så räckte det, förvånansvärt nog, inte till topp-fyra för detta 1000:e bidraget i Melodifestivalens historia. Jag tyckte att duon gjorde ett charmigt och varmt nummer av det hela men som jag ser det är det ett klassiskt fall av större artister än låt. Hade de (trots sin ålder) valt att köra 80-talet i stället så hade de i alla fall haft lite mer tilltalande sound att jobba med. Synd på en bra idé.
Betyg: 3+/5
4. “The Silence”, Frida Green (Till Andra Chansen)
(Anna Bergendahl, Joy Deb, David Lindgren Zacharias, Bobby Ljunggren)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “The Silence” är för mig en klassisk ballad där jag inte kan hitta något direkt att anmärka på men där jag inte heller hittar något som jag faller för. Ett bidrag som jag tycker mig hört förut men som inte lämnar några större spår. En Andra Chans var dock Frida väl värd.
Betyg: 3/5
5. “Rena rama ding dong”, Eva Rydberg & Ewa Roos
(till Andra Chansen)
(Ari Lehtonen, Kalle Rydberg, Göran Sparrdal)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Då jag koncentrerade mig på Kroatiens final under lördagskvällen så blev jag lite förvånad när jag hörde Eva & Ewa ropas upp som Andra Chansen-deltagare… men när jag såg framträdandet i lugn och ro efteråt så blev det mer förståeligt. Låtmässigt så ger jag inte speciellt mycket för “Rena rama ding dong”, vars text stundtals stryker mig rejält mothårs, men som helhet så var det ett bidrag som jag tyckte förtjänade sina röster. Jag imponeras av Eva Rydbergs smidiga sätt att röra sig på scenen och ger henne extrapoäng för sitt fantastiska showande och förmåga att få folk att dra på mungipan. Visst, mycket här var inte i min smak men de tre minuterna gjorde mig glad och det är nog så viktigt.
Betyg: 3+/5
6. “Tears Run Dry”, Patrik Jean (5:a)
(Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Min förhandsfavorit inför deltävlingen levererade sin svala och behagliga låt på ett bra sätt och behöll förstaplatsen hos mig, även om det inte var en speciellt stark sådan. Förmodligen, då det inte ens blev en Andra Chansen-plats för denna vackra låt, så var jag nog inte ensam om att tycka att helheten blev lite väl anonym. Vissa låtar lämpar sig bättre i andra sammanhang och kanske är det här just en sådan låt.
Betyg: 3+/5
7. “Little Tot”, Dotter (till Final)
(Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Dotter stod för kvällens mest förutsägbara finalplats då hennes låt och scenshow verkade stå i en klass för sig. Jag håller helt med de röstande om att det var en självklar finalist och jag skulle inte bli förvånad om det går riktigt bra för henne i finalen. Personligen så hade jag däremot lite svårare att komma överens med låten då det är något, förmodligen texten, som får mig att bli lite reserverad. Lyckligtvis så brukar sådana saker ha en tendens till att försvinna av sig själv så när det väl är dags för final så kan jag mycket väl tillhöra team Dotter. 🙂
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan:lördagskvällen så var det inte bara Melodifestivals-deltävlingen som avgjordes utan det var även semifinal i Norge och final i Kroatien, vilket gjorde att jag endast följde SVT-showen lite halvdant. När jag nu sett delar i efterhand så kan jag bara stämma in i den hyllningskör som lovordar Anis Don Demina och Oscar Zia för deras programledar-insatser. En frisk fläkt som ger hopp inför framtida Melodifestivaler. 🙂

Vad gäller resultatet så hade jag själv givit finalplatserna till de bästa låtarna, som denna vecka (enligt min personliga smak) framfördes av Patrik Jean och WAHL feat. SAMI medan jag gärna skickat Dotter och Eva Rydberg & Ewa Roos till Andra Chansen, båda p.g.a. helheten där de bjöd på något speciellt, var och en på sitt sätt. 🙂

Trots att resultatet inte alls blev som jag själv hade hoppats så kan jag inte säga att jag är direkt missnöjd utan tycker att det blev ganska rättvist trots allt. Jag skickar ett stort grattis till samtliga som tog sig vidare i tävlingen.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2021: Deltävling 2”

 1. Adri

  Adrians ”two cents”:

  Dotter:
  – För min del kan vi ställa in resten av MF-turnén nu. Detta är redan ESC-värdigt ju. Lika bra som ”Bulletproof”? Jag vet inte. Känns orättvist att jämföra, med förutsättningarna. Om inget annat så var det en mer än värdig uppföljare. Min etta. Och inte bara i veckans MF, utan av allt denna ESCsäsong bjudit på.

  Anton Ewald:
  – Ja. Helt okej var det här. Stabilt. Lite trist. Och, helt on brand för att vara Anton Ewald, så var såklart körsången på max och huvudmicken lite sänkt. Det ger minus. Det gör det. Min fjärdeplats i helgen.

  Eva R & Ewa R:
  – Precis som du imponeras jag av Eva Rydberg’s showande. Hon kan kicka sitt ben högre än mig. Och jag är mer än 50 år yngre än henne. Skånska är kul också. Låten? Not so much. Min sjua tyvärr. Men jag kommer inte protestera över Andra Chansen 🙂

  Frida Green:
  – Nämen det här var väl kompetent. Om än lite livlöst. Min sexa.

  Patrik Jean:
  – Av popkillarna föredrog jag Patrik framför Anton. Snyggt nummer, snygg låt, lät dyrt. Lite halv-pretto dock. Min trea.

  Wahl feat. Sami:
  – Jag älskar refrängen. Det gör jag. Men versen är riktigt tråkig faktiskt. Och energin var på 0 när de körde live tyvärr. Min femma.

  Julia Alfrida:
  – Den mest förutsägbara sistaplatsen på år och dagar? Eller hur? Inget hade förvånat mig mer än avancemang för Julia. Men jag hade blivit så glad för jag gillar verkligen denna låt. Klart bäst av P4 Nästa-härstammande bidragen! Min andraplats!

  Anton/Anis var småkuliga 🙂

  Men det viktiga var helt enkelt att Dotter tog sig vidare. Vinn nu! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Roligt att se att Dotter levde upp till dina högt ställa förhoppningar och hoppas själv att något bidrag presenteras som får mig att känna liknande. Just nu är Paul Rey min etta men hoppas på något roligare. 🙂

 3. Ukrainare

  Det är ganska ofta jag har fel (och i detta fall önskar jag av hela mitt hjärta att jag har det), men jag får liksom inga vinnarvibbar alls av Dotters låt. Tyvärr. Jag älskar ju “Little Tot” och Dotter är utan tvekan en given finalist i min bok. Men tror jag att hon kommer att ta hem det hela i år? Jag är mycket tveksam (i alla fall som det känns nu).

 4. Adri

  Ukrainare: Svårt att sia om två veckor in kanske, men jag tror inte direkt att vinnaren finns i någon annan av de sju som gått vidare heller. Så av de åtta avslöjade som är kvar i tävlingen, så är jag relativt säker på att hon kommer få den mest framskjutna placeringen! 🙂 (men ja, fel har man ju haft förr – men jag skulle kunna lägga pengar på det ändå)

  Sen får vi se vad Saade, Mamas, Tusse, Mustasch har att komma med.

  Men för all del ska man inte lyssna på min magkänsla heller. Varken Robin Bengtsson, Benjamin Ingrosso eller Mamas gav mig vinnarvibbar back in the days – och ger mig det inte nu heller. John Lundvik däremot?! Inte min favoritlåt det året, men vinnarvibbarna var där från start.

 5. Johanna

  @Adri Jag är inte säker på att Dotter kommer vinna Melodifestivalen men är helt med på att det är den enda som “kan” göra det av det vi hört hittills. Man jag väntar med spänning på Tusse, Mustasch och Eric Saade samt det där stora genombrottet vi har nästan varje år (a’la Bishara och Wiktoria t.ex)

 6. Pato

  haha just det, @ukrainaren det är ju du som har kommenterat mina inlägg hos schlagerprofilerna

 7. Schlagerpinglan

  @Ukrainare, 🙂 Själv brukar jag låta bli att sia om vinnare då jag har en förmåga att tänka med hjärtat och därför inte är så bra på att föruste vinnare. 🙂 Men även jag får känslan att Dotters bidrag är “bra” men inte tillräckligt för att nå ändå fram. Men, men… vi har ju inte hört alla bidragen så kanske är detta det bästa som erbjuds. Känslan är i alla fall så här långt att det inte är tillräckligt. Vi får väl se hur det slutar.

 8. Adri

  Kul hur olika man kan se det, för jag såg en vinnare i Dotter ändå. Såhär långt. Som sagt, lite meningslöst innan alla låtar är lyssnade på. Men såhär långt får jag vinnarvibbarna där.

  Framträdandet, texten, kameravinklarna tillochmed, stylingen. Allt osade vinnare. Och att hjärtat blixtrade mer intensivt än jag sett på mycket länge (jag är dock inte en av dem som tajmar sånt, vet att vissa gör det – men lite spänning vill jag ändå ha! 😉 ).

  Och jag försöker vara så nykter jag kan i bedömningen. Jag är ju absolut ett fan av Dotter. Men trots att jag avgudade “Bulletproof” så såg jag aldrig riktigt dessa vinnarvibbar där. Tvärtom så osade det andraplats – and I was right.

  Men ja, vi får se vad Tusse, Saade och de andra har för sig (även om jag helt ärligt kan säga att de tre favorittippade som är kvar: Tusse, Saade och Mamas… de lockar inte. De kan överraska positivt men jag ser inte direkt fram emot dem.)

 9. Schlagerpinglan

  @Adri, Så här långt så är jag avundsjuk på dig då du verkar ha hittat “det” bidraget som jag själv letar efter. Om inget bättre dyker upp så ser jag gärna Dotter som segrare då det absolut skulle var ett bra bidrag för Sverige… men jag hoppas på något ytterligare lite “bättre” (smaksak). 😀

 10. Adri

  Pinglan: Aa absolut blir det roligare att kolla och följa MF när man liksom hittat låten med stort L. Men fallhöjden blir enorm, för om den förlorar mot medelmåttighet igen? Jäklar vad besviken jag kommer bli 🙂 men jag får njuta på vägen dit isf

 11. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… även om jag inte känner någon längtan efter att återuppleva en storfavorit som inte når hela vägen så hade jag inte haft något emot att se fram emot en final där jag har en kandidat som jag står 100% bakom. Det blir ju så mycket roligare då. 😀 Så här långt har vi bara hört halva startfältet så jag har inte givit upp hoppet än, men håller med oddsen: i nuläget är det fördel Dotter. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se