Norge Schlagerpinglan: Efter att Sistesjansen avgjorts på måndagskvällen den 15:e februari så stod det klart vilka 12 bidrag som kommer att tävla i finalen av Melodi Grand Prix 2021 den 20:e februari, där vinnaren kommer att få representera Norge i Eurovision Song Contest 2021.

Här nedan ser ni de 12 finalbidragen, presenterade i den ordning jag själv rangordnar dem för tillfället:

Ett av finalbidragen i MGP 2021:

Hero“, Raylee

Schlagerpinglans MGP 2021-final-topplista (21-02-16):
1. Hero“, Raylee (från Semifinal 2)
2. Faith Bloody Faith“, Jorn (från Sistesjansen)
3. Feel Again“, Kaja Rode (Förkvalificerad)
4. Monument“, KEiiNO (Förkvalificerad)
5. Ut Av Mørket“, TIX (Förkvalificerad – engelsk version i finalen)
6. Eyes Wide Open“, Rein Alexander (Förkvalificerad)
7. World On Fire“, Atle Pettersen (Förkvalificerad)
8. My Lonely Voice“, KiiM (från Semifinal 4)
9. Witch Woods“, Emmy (från Semifinal 3)
10. Let Loose“, Blåsemafian (från Semifinal 1)
11. Barndomsgater“, Stavangerkameratene (Förkvalificerad – engelsk version i finalen)
12. I Can’t Escape“, IMERIKA (från Semifinal 5)

Schlagerpinglan: NRK har verkligen lyckats att få ihop ett riktigt starkt finalfält (i år också), så vem som än vinner så kan jag inte säga att jag blir direkt besviken. För att jag ska bli riktigt glad så krävs det dock att antingen Raylee eller Jorn vinner, och även om KEiiNO i nuläget ser ut att vara de stora favoriterna så fortsätter jag att hoppas på det bästa in i det sista. Konstigare saker har ju hänt förr i dessa sammanhang 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna” för ESC-ländernas pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2021-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Norge 2021: Lyssna på MGP 2021-finalbidragen”

 1. Adri

  1. ”Witch woods”
  2. ”Feel again”
  3. ”Monument”
  4. ”I can’t escape”
  5. ”Ut av mørkret”
  6. ”World on fire”
  7. ”Let loose”
  8. ”Hero”
  9. ”Faith bloody faith”
  10. ”Eyes wide open”
  11. ”Who I am”
  12. ”My lonely voice”

 2. Andreas

  Jag älskar Monument så den är min givna etta.

  Första gången jag hörde Hero var det studioinspelningen och med det trodde jag att det skulle vara min givna tvåa men hennes live framträdande lämnade mycket att önska för mig och den bara faller ihop. Istället blir min tvåa Faith Bloody Faith troligt med lite rockigare låtar också och inte bara samma gamla.

  Min trea är nog mer ett guilty pleasure än att jag faktiskt tycker att låten är super och det är Witch Woods, den stricker ut så mycket så även om jag egentligen inte gillar låten så gillar jag hela uppbyggnaden runt den.

 3. Zacke

  Jag tycker också att Norge har en riktigt vass uttagning i år. Jag hoppas och tror på att KEiiNO vinner, men samtliga i min topp 9 hade varit ett bra val. Bra Norge!

  1: Monument
  2: Faith bloody Faith
  3: Who I am (hade eventuellt varit min favorit om de behöll den norska versionen)
  4: Ut av mørkret
  5: Feel Again
  6: My lonely voice
  7: Hero
  8: Witch Woods
  9: I can’t escape
  10: World on fire
  11: Eyes wide Open
  12: Let Lose

 4. Marcus

  Det här är inget jag kommer spendera min lördag på iaf, den saken är klar. Norge fortsätter ha uttagningar med typisk norsk kvalitet – men vad det innebär har vi helt olika uppfattning om.

  Monument måste väl ändå vinna iaf? Jag klarade inte av deras förra låt alls men den här är ju vinnarmaterial rakt igenom, och faktiskt min etta för stunden.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se