Storbritannien I dag, den 19:e februari, bekräftade då äntligen TV-bolaget BBC att samarbetet mellan BBC Studios och skivbolaget BMG fortsätter även över Eurovision Song Contest 2021 samt att de internvalt sin ESC 2020-artist James Newman att få representera Storbritannien i Rotterdam 2021.

Vad James kommer att tävla med i Nederländerna har ännu inte avslöjats, endast att det är en uptempo-låt som förväntas att släppas i mars. (Källor: eurovision.tv, bbc.co.uk och wiwibloggs.com)

Mer info om James Newman (och förra årets låtskrivare) hittar ni hos eurovision.tv

Storbritanniens internvalda ESC 2021-artist:

James Newman (här med ESC 2020-bidraget “My Last Breath“)

Schlagerpinglan: Då jag gillade “My Last Breath” förra året så tar jag emot denna nyhet med glädje och ser fram emot att få ta del av James Newmans nya ESC-låt senare i år. Dessutom tycker jag att det är roligt att kunna pricka av ytterligare ett land på listan över de som återanvänder sina ESC 2020-artister (se hela listan här). 😀

Förutom Armenien, Polen och Ryssland (som ännu inte avslöjat sina ESC-2021-planer) så är det fortfarande osäkert hur Estland, Finland och Sverige gör med sina ESC 2020-artister då de, precis som Litauen, ger dem en chans att tävla om Rotterdam-biljetten i de respektive nationella uttagningarna. (Svaret från Finland kommer redan på lördag.)

Mer om Storbritanniens ESC 2021-förberedelser hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2021
De övriga ESC 2021-ländernas utvalda artister, bidrag och ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se