Norges Eurovision-bidrag 2021

2021-02-21 (söndag)

NorgeEfter fem semifinaler och en nyinsatt Sistesjansen så var det på lördagskvällen den 20:e februari dags för finalen av Melodi Grand Prix 2021, den nationella uttagning där Norge utsåg sin representant i Eurovision Song Contest 2021.

MGP 2021 avgjordes genom tre tittaromröstningar där först fyra bidrag utsågs innan två bidrag gick vidare till Guldduellen. Efter att guldduellanterna framfört sina bidrag ytterligare en gång fick tittarna utse sin vinnare.

Förra årets vinnare, Ulrikke, deltog inte i tävlingen men gästade väl finalen och framförde sin MGP 2020-vinnare “Attention“, se live-framträdandet här.

Resultatet samt länkar till finalbidragens framträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Norges bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

TIX: “Fallen Angel”
final-framträdande: “Fallen Angel”studioversion: “Fallen Angel”
semifinal-framträdande: “Ut Av Mørket”textvideo: “Ut Av Mørket”
(text och musik: Andreas Haukeland) (se eurovision.tv för mer artist/låt-info)

Resultatet av Norges “Melodi Grand Prix 2021” – Finalen, 20:e februari:

Resultatet av Guldduellen – Onlineröster:
Sør Midt Nord Vest Øst Summa
1. Fallen Angel“, TIX 36 996 46 937 28 105 82 891 185 104 380 033
2. Monument“, KEiiNO 27 666 38 850 42 437 58 942 113 148 281 043
Resultatet av Guldfinalen – Onlineröster:
Vidare till Guldduellen:
1-2. Monument“, KEiiNO
1-2. Fallen Angel“, TIX
Utröstade:
3-4. Let Loose“, Blåsemafian
3-4. Faith Bloody Faith“, Jorn
Ute ur tävlingen efter första omröstningen (i startordning):
World On Fire“, Atle Pettersen
Hero“, Raylee
Who I Am“, Stavangerkameratene
My Lonely Voice“, KiiM
Witch Woods“, Emmy
Feel Again“, Kaja Rode
Eyes Wide Open“, Rein Alexander
I Can’t Escape“, IMERIKA
(Källa: NRK)

Schlagerpinglan: Inför finalen hade jag två personliga favoriter som jag hoppades lite extra på: “Hero” och “Faith Bloody Faith” men då Raylee gjort ett flertal felval (flätan var tillbaka, kläderna förändrade m.m.) som tog bort den speciella känslan jag tidigare gillat i numret medan Jorn imponerade med sin rocklåt tyckte jag att valet här var lika enkelt som i den finska finalen, som avgjordes samma kväll.

Norge har dock en förmåga att rada upp låtar jag gillar för att sedan välja något helt annat, men lyckligtvis så hade de så många guldkorn i finalen att jag inte gärna kan klaga över de båda guldduellanterna, som hade varit ett bra val vilket som. Då jag tyvärr inte tyckte att “Monument” kändes helt rätt på scen (och därför kanske inte hade givit KEiiNO det resultat i ESC som de hoppats på), så är jag trots allt glad att Norge valde att satsa på något nytt, även om den norska versionen av “Fallen Angel” vore ett ännu bättre val. 🙂

Nåja, man kan inte alltid få som man vill men under omständigheterna så är jag relativt nöjd ändå men främst nyfiken på att se hur långt det räcker i ESC. Ett stort grattis och lycka till till Norge och TIX. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Norges Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Jag hade en hel del favoriter i Norge. De flesta – Emmy, Imerika, Kaja… – fick lämna redan från start. Förjävla trist.

  När det sedermera blev guldfinal och guldduell så var valet enkelt för mig. TIX skulle vinna.

  Och jag tackar norrmännen för att de lät det ske! 🙂

 2. Zacke

  Min favorit var ”Monument”, men tycker ändå Norge gjorde ett bra val. En riktig snygg melodi, och jag gillar TIXs röst. Föredrog nog den norska versionen, den hade lite mer personlighet, men den är ändå en av mina favoriter Såhär långt.

 3. Johanna

  Det här är definitivt min stora Guillou Pleasure såhär långt i år. Har nynnat på den exakt hela dagen och jag gillar Tix och den blev faktiskt inte jättedålig på engelska heller efter några lyssningar. Tror jag kommer ranka denna mycket högre än vad resultatet blir i ESC men det bryr jag mig inte ett dugg om.

 4. Artemisia

  Töntigt bidrag! Ingenting som jag kommer att rösta på då det blir dags för ESC! Det hade varit bättre med KEiiNO, Jorn eller Emmy, men norrmännen har lite udda smak då de röstar på sånt här!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se