Spaniens Eurovision-bidrag 2021

2021-02-21 (söndag)

Spanien På lördagskvällen den 20:e februari valde Spanien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2021 genom specialshowen “Destino Eurovision” där internvalda Blas Cantó tävlade med två bidrag.

Förutom att Blas Cantó framförde sina två tävlingsbidrag live så böjds det på en hel del gästartister innan resultatet till slut avslöjades. Vinnaren utsågs med hjälp av 100% tittarröster (där tittarna kunnat rösta varje dag sedan den 10:e februari både online och via telefon) och resultatet samt länkar till liveframträdandena ser ni nedan medan ni hittar showens inför-info här.

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

Blas Cantó: “Voy a quedarme”
final-framträdandeofficiell textvideo (se eurovision.tv för mer artist/låt-info)
(text och musik: Blas Cantó, Leroy Sánchez, Daniel Ortega ‘Dangelo’, Dan Hammond)

Resultatet av “Destino Eurovision”, 20:e februari:

Placering, Bidrag, Artist Tittarröster (online+tele)
1. “Voy a quedarme“, Blas Cantó 58% (1 781 550 röster)
2. “Memoria“, Blas Cantó 42% (1 290 526 röster)
(Källa: RTVE)

Schlagerpinglan: Inför finalen, när jag endast lyssnat på studioversionerna av de båda tävlingsbidragen, lutade jag lite åt att se “Voy a quedarme” som den låt jag hoppades mest på, utan att känna speciellt starkt för någon av dem. Efter att ha sett Blas Cantó framföra de båda bidragen live, och kände mig oroväckande oberörd utav balladen, så lutade jag i stället åt att se “Memoria” som det något bättre valet.

Om jag förstår RTVE rätt så hade vinnarlåten 72% av rösterna i början av showen för att senare sluta på endast 58%, vilket skulle kunna betyda att jag inte var ensam om att ändra uppfattning efter att ha sett scen-framträdandena. Så här i efterhand låter det konstigt att ge en stor del av makten till tittare som inte vet hur bidragen låter / ser ut på scenen, men kanske har jag missat något. Oavsett så är det upp till varje TV-bolag att välja ut sina bidrag som de vill och förhoppningsvis har de koll på vad de gör. 😀

Hur som helst, Blas Cantó åker till Rotterdam med “Voy a quedarme” och jag önskar honom och Spanien lycka till. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Spanien i ESC 2021” medan samlingssidan med de övriga ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Spaniens Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Jag tvivlar väl på att någon av dem skulle göra mycket väsen i Rotterdam. Men jag tror, och framför allt, tycker att de nog valde fel ändå. Min sistaplats hittills.

  Ibland får man bara medge när nåt inte passar en och efter att ha hört tre olika Eurovision-bud från honom så får jag väl inse att Blas Canto gör inte musik för mig.

  (Jag är tyvärr inte så glad i hans röst heller).

  Men ska inte gnälla för mycket. Han är sist för mig hittills, men om han är sist när alla 41 låtar är klara så tyder det på ett starkt år för då är det ändå en hög lägstanivå 🙂

 2. Zacke

  Denna var betydligt bättre än ”Universo” som jag direkt ogillade. Denna är lite mysig på sina håll, men har svårt och komma ihåg melodin efter någon minut. Tror nog denna är rätt chanslös dessvärre, möjligtvis att juryn kan hjälpa den lite åtminstone.

 3. Johanna

  Gillar denna mer än Universo förra året och mest av de två kandidaterna i år så är nöjd med resultatet. Dock har jag svårt att tro att den kan få en bättre placering i ESC än 20-26

 4. Artemisia

  Memoria hade varit bättre!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se