Cyperns Eurovision-bidrag 2021

2021-02-24 (onsdag)

CypernDen 1:a juni bekräftade TV-bolaget CyBC att de inte tänkte låta sin ESC 2020-artist Sandro representera Cypern i Eurovision Song Contest 2021. Den 25:e november avslöjade TV-bolaget att uppdraget i stället gick till sångerskan Elena Tsagrinou.

I dag, onsdagen den 24:e februari, var det då dags för tävlingsbidraget “El Diablo” att presenteras, se ett smakprov här nedan medan den medföljande officiella videon inledningsvis kan ses via panikmusic.gr.

Som det tidigare avslöjats så är det Thomas Stengaard, Jimmy ‘Joker’ Thornfeldt, Laurell Barker och OXA som står bakom bidraget. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Cyperns bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

Elena Tsagrinou: “El Diablo” (se eurovision.tv för mer artist/låt-info)
officiell musikvideo
(text och musik: Thomas Stengaard, Jimmy ‘Joker’ Thornfeldt, Laurell Barker, OXA)

Schlagerpinglan: De senaste åren så har det hänt ganska ofta att Cypern skickat bidrag som jag placerat väldigt högt upp på mina listor och därför hade jag hoppats att Elena skulle leverera något som gav mig “Fuego“-känslor… men jag kan inte säga att jag är riktigt där än.

Det är snarare ett “Replay“-moment då jag visserligen tycker att “El Diablo” låter lovande men den saknar den där extra växeln som behövs för att riktigt lyfta. Vem vet, kanske växer låten med antalet lyssningar? Än är det ju långt tid kvar innan ESC 2021 ska avgöras så mycket kan fortfarande hända. 🙂

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Cypern i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Cyperns Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Pinglan, ursäkta en dummy – men vore det inte riktigt riktigt trist med ytterligare en låt i ”Fuego”-fållan? Cypern måste ha mer att komma med, känner jag.

  Inget tråkar ut mig mer än förutsägbarhet. Det är det negativa med att vara svensk i sammanhanget. Inte är det mycket mångfald i våra låtar 2015-2019… men det är en annan story.

  Sen tycker jag iofs denna är rätt nära ”Fuego” själv ändå. Men det är jag det.

  Sen resten – jamen det har jag redan kommenterat. Jag tycker verkligen verkligen om refrängen. Den är stor och mäktig. Lady Gaga-doftande osv osv. Men versen? Not so much. Och definitivt inte bryggan.

  Av de två tydliga poptjejerna så ger jag nog fördel Kroatien ändå! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jepp, det är inte en ny “Fugeo” jag vill ha, jag var kanske lite otydlig där, utan en låt som jag gillar lika mycket och som får mig engagerad. 🙂 Så här långt föredrar jag Kroatiens bidrag framför Cyperns… men hur det slutar återstår att se.

 3. Marcus

  Njae, helt oäven är väl låten inte – men väldigt underpresterande och överproducerad. Och texten är ju för jäkla dålig. Har väl chans på final men känns inte garanterat just nu innan man vet hur framträdandet blir.

 4. Johanna

  Cypern ja, är inte mitt favoritland i ESC och så inte heller detta år. Sist såhär långt på min ranking även om refrängen är skamlöst lånad från Lady Gaga (och Rita Ora bitvis) men det har varit ett par gånger nör Cypern faktiskt varit bland mina favoriter. Allra bäst var de 2015 när de faktiskt var min etta och det är en av mina topp 10-15 ESC-låtar någonsin. De var även riktigt bra 2004, 2013 och 2016. Sedan är ju klassikern Mana Mou väldigt bra också…..men den här kommer nog inte överspelas i mitt hem om man säger så.

 5. Pato

  Det är en grekisk Lady Gaga och Grekland har blivit en väldigt bra marknad för alla dom här artisterna. Videon är jättesnygg och det är välgjort och ansatsen är rätt och dom försöker verkligen och många kommer vilja ligga med henne. Här kom 2021 in i tävlingen!

  Jag är personligen helt neg till att vi får se dom flesta artister från i fjol igen i år. Tänk om vi hade haft Sandros trista låt istället för Elenas. Alla låtar från förra året sög ändå överlag. Dom flesta artister dög inte heller. Därför är det trevligt att se ett seriöst tv-bolag som Cyperns att kasta ut honom när dom ändå inte hade någon tillit till Sandro som representant.

  OCH det verkar som att min hypotes kommer hålla för Israel kommer floppa, Tjeckien kanske Spanien. Medans flera länder som väljer att byta ut sin dåliga artist bara vinner på det. Kolla Finland, Cypern, Albanien, Frankrike, Norge. Det är så man spelar spelet.
  Råkade man skicka en kass artist förra året? Vad gör man? Man kastar ut henne/honom och tar in ett proffs. OCH det är exakt vad man har gjort här. Bravo.

  Cypern topp 5 i Rotterdam.
  //Pato 😉

 6. Mr A

  Hmmm påminner om Bad Romance Lady Gaga.

 7. Johanna

  @Pato Tjeckien kommer gå till final, jag har svårt att tro att jag ens kommer få ihop 10 låtar i den semin jag gillar. Israel tror jag också eventuellt kan ta sig dit även om Eden (och de flesta andra) var bättre förra året. Med detta sagt håller jag med om att Cypern iaf är bättre än förra året (men de är ändå sist såhär långt på min ranking) och ja den lär gå till final men har svårt att tro att den kommer hamna i topp 10 där (men vem vet, jag har haft fel förr!)

 8. Pato

  Jag tror det här kan vara polska ESC-låten i år.

  https://www.youtube.com/watch?v=NYmry_2vGYQ

 9. Pato

  vf tog man bort min kommentar från ingenstans? Israel är körd, min åsikt

 10. Schlagerpinglan

  @Pato, Jag hade nog inte haft så mycket emot det, om nu inte Alicja råkar ha en ännu bättre låt på lager.

  Vad gäller kommentarerna så tar det ibland lite längre tid att få dem godkända, jag är inte uppkopplad dygnet runt, men jag gör det så fort jag kan. 🙂

 11. Schlagerpinglan

  @Pato, Jag ber om ursäkt för den bortplockade kommentaren, Då inlägget är om Cypern så trodde jag att det bara var något du skrev för att testa om din länk-kommentar blev godkänd. (Vilket bara dröjde för att jag inte var i närheten av någon dator.) Men vill du så gärna ha den kommentaren där så får du naturligtvis ha den där. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se