Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2021 så är det torsdagar kl. 13:30 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

Hur som helst så har nu SVT presenterat de minut-klipp av studioversionerna som vi får lov att lyssna på och efter att ha gjort det ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som ska genomföras under dagen och som är lovade att släppas senare i dag.

Se även: “Uppladdning inför Deltävling 4” – “Fredags-odds och intervjuer (vecka 4)

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2021:
Tess Merkel Efraim Leo
Tess Merkel & Efraim Leo (Foto: Jan Danielsson, SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2021:s fjärde deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Good Life”, Tess Merkel
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Palle Hammarlund, Tony Malm, Tess Merkel, Mats Tärnfors)
“Best of Me”, Efraim Leo
1-minuts-klipp30-sekunders-rep artistinfo & låttext & bidragsfakta
(Amanda Björkegren, Herman Gardarfve, Cornelia Jakobsdotter, Efraim Leo)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“In the Middle”, The Mamas
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Emily Falvey, Jimmy Jansson, Robin Stjernberg)
“Every Minute”, Eric Saade
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(oy Deb, Linnea Deb, Eric Saade, Jimmy “Joker” Thörnfeldt)
Övriga bidrag:
“Behöver inte dig idag”, Clara Klingenström
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Clara Klingenström, David Lindgren, Zacharias, Bobby Ljunggren)
“All Inclusive”, Sannex
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Greta Svensson, Hans Thorstensson)
“Allting är precis likadant”, Lovad
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Mattias Andréasson, Lova Drevstam, Albin Johnsén, Alexander Nivek)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av de sju sista tävlingsbidragen i Melodifestivalen 2021 så kan jag konstatera att jag tyvärr inte hittat det där speciella bidraget som jag kommer att heja på i finalen den 13:mars.

Jag håller dock fortfarande fast vid hoppet då TessGood Life” förmodligen är den låt jag gillat bäst av samtliga 28 och med rätt framträdande så kanske det klickar till rejält på lördag. Jag hoppas på det i alla fall. 😀

Annars vet jag inte riktigt vad jag ska säga om startfältet. Det finns en hel del bra bidrag här men då mina förväntningar var så höga på både The Mamas och Eric Saade så kändes det som att de inte riktigt kunde leva upp till dem. I stället så var det Efraim Leo som överraskade med en låt som jag så här inledningsvis rankar högre än förhandsfavoriterna. Vi får väl se om det håller sig så eller om de tillhörande scenframträdandena kan få mig att ändra uppfattning. 🙂

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på veckans uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Melodifestivalen 2021: Lyssna på fjärde veckans bidrag”

 1. Adri

  Tre överlägsna den här veckan:

  1. Eric Saade
  2. Tess Merkel
  3. Clara Klingenström

  Sen plats 4-6 är The Mamas, Lovad och Efraim Leo. Men jag kan inte bestämma vilken ordning jag vill ha dem i.

  Sist är absolut Sannex i alla fall.

 2. Ukrainare

  ERIC! Jag tror detta lätt kommer topp 5 i ESC och med rätt scenshow så har detta t.o.m segerpotential!

 3. Zacke

  Bra vecka! De fyra första är en egen liga för mig. Övriga tre är skapliga, men har inte särkilt höga förväntningar på de inför lördagens program.

  1: ”Behöver inte dig idag”
  2: ”Every minut”
  3: ”Allting är precis likadant”
  4: ”In the middle”

  5: ”All inclusive”
  6: ”Good life”
  7: ”Best of me”

 4. Adri

  Och överlag av årets 28 är Dotter jäkligt svårslagen för mig. Medan Elisa på andra sidan är väldigt cementerad i botten.

  De andra 26 får jag fundera lite kring 🙂

  Året som helhet då, om vi jämför med de fem senaste? Svagare än 2017, 2019 och 2020, men starkare än 2018 och 2016. Ett riktigt mitten-år.

 5. Pato

  Mamas är bäst. Eric måste man höra hela men det är fortfarande en vanlig popmelodi än så länge. Resten är totalt ointressant.

  Jag tippar Eric & Mamas i final. Clara & Tess t AC.
  Plats 5: Sannex
  Plats 6: Lovad
  Plats 7: Efraim

  Äsch! Tusse tar hem allt i år. Det är ingen snack om saken. Och han vinner med ganska stor marginal från tvåan dessutom. Han har verkligen LÅTEN. Det är honom man har tänkt på i första hand när producenter har blivit tillfrågade om någon ESC-vinnare i startfältet. När vi kommer komma fram till finalen så kommer detta bli solklart för flera andra som inte tror på detta kanske just vid detta skede.

  Om Sverige vill vinna ESC så det bästa kortet att dra fram är Tusse med Voices. Eric o Mamas hamnar tvåa/trea och Dotter fyra/femma och i värsta fall utanför topp 5. Danny hamnar någonstans i mitten på finalen.

  Tusse kan redan boka biljetten till Rotterdam.

 6. Pato

  @Adri. Du kan inte mena allvar? På vilken planet är 2021 svagare än 2020? 2020 vad fanns där? Suzi P… Malou, Sonja… Linda… Amanda Aasa… Albin… Mariette… Jakob Karlberg…. Inga topplåtar, inga hits, inga starka kandidater, inga namn, tråkiga förutsägbara comebacker, ingen underhållning, ingen kvalité, inga lovande producenter (bara skit Jimmy Jansson som skrev alltihopa). Ett skräck år. Brutalt låga tittarsiffror rakt igenom hela säsongen.

  Medans i år har vi starka producenter, större namn, mer oväntade namn, mer underhållning, väldigt många fler som siktar på framtiden, bättre program, fler låtar i toppskiktet, fler hits, fler klassiker, fler låtar som kommer ha mer liv både kommersiellt och internationellt. Uppdaterat, fräscht, bredare, hetare, fler snackisar. Det betyder inte att jag tycker 2021 är ett perfekt år men ett MYCKET mer seriöst år än tidigare. Melodifestivalen är tillbaka. Om säsonger som 2020 skulle fortsätta kommande år så skulle tävlingen dött och gått i graven till slut.

 7. Ukrainare

  För mig personligen är 2016 den bästa upplagan sen jag började titta 2014. Jag var bara 13 år, kunde inte svenska, men det var just då jag blev kär i Mello på riktigt. Det var tider det! 😀

 8. Pato

  @ukrainaren. Kunde du inte svenska 2016? Du verkar ha lärt jävligt bra på knappt 5 år. Dobro. Bravo 😉

 9. Adri

  Pato: 2020 var mitt favorit-år i MF 🙂 Bara en låt som fick 0/5 av mig, fåtal som fick 1:or. Resten kom över “ok”-gränsen (2).

  Framförallt så gick det alltid min väg – vilket 2021 absolut inte gör. 16 låtar avancerar ju från deltävlingarna. 15 av dem höll jag med om 2020. Bara Anis Don Demina jag ville lämna i delfinalen, till Amanda Aasa’s fördel.

  Bra låtar, bra programledare. Showen? Sådär, men det är den sannerligen i år också. Jag tycker helt enkelt låtarna höll betydligt högre kvalle 2020 än 2021.

  Mariette som du nämner är en riktig favorit hos mig. Varje gång hon deltagit har hon varit i min topp 2 🙂

  Sen vid andra chansen, och finalen, så gick resultatet emot mig till slut. Men då var jag ändå nöjd med att ha haft sån framgång ända dit 🙂

 10. Adri

  Sen är tittarsiffrorna högre i år, men jag tror inte man ska tacka låtarna för det (ser man på Youtube så ser man vilket lågt intresse folk verkar ha). Utan jag tror anledingen till den höjningen stavas pandemi och restriktioner. Folk har inget annat att göra på lördagkvällarna.

 11. Pato

  Jag var nära på tuppa av när jag läste din kommentar haha @adri. Men du tänker lite mer på resultat jaja.

 12. Ukrainare

  Tack, Pato. Språket används ju framförallt för att kommunicera, och så länge man kan göra sig förstådd så är resten typ underordnat

 13. Ukrainare

  🙂

 14. Marcus

  Den här veckan handlar det uteslutande om The Mamas och Eric, två vinnarkandidater som också är mina favoriter. En annan personlig favorit är Tess men den lär inte gå långt. Resten är väl bra så sett, men lite anonymt.

 15. LadyLe

  The Mamas klart bäst! De och Eric kommer gå till final. Tess och Efraim till andra chansen.

 16. Johanna

  Jag tippar Eric och Mamas solklart och rättvist till final. Sannex och Efraim Leo till AC ( men hade gärna sett Clara eller Lovad gå vidare) Tess kan gå då samma gäng som röstade Anton Ewald till final lär digga henne med-dock är ju inte hon den i Alcazar som sjöng renast om man säger så…..

 17. Adri

  Hoppas The Mamas klarnar för inte ens nu efter repklippet ser jag så mycket att hurra för. De sjunger grymt och det ser ut att vara intressantare än ”Move”.

  Men jag tycker låten låter mest som en tradigare version av ”Move”. Men ja, jag – likt de andra – tror på dem och Saade till final. Men jag blir inte direkt ledsen om Mamas får ta omvägen via AC istället.

 18. Anna

  Eric är klar för final ❤️
  Med dit kommer Tess el.Sannex 😉

 19. Ade

  Kan man rösta i appen om man befinner sig utomlands ?

 20. Schlagerpinglan

  @Ade, Officiellt så ska man inte kunna rösta utanför Sverige, men det finns tydligen sätt att komma runt det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se