Tysklands Eurovision-bidrag 2021

2021-02-25 (torsdag)

TysklandDen 6:e februari avslöjade TV-bolaget NDR att de internvalt Jendrik att få representera Tyskland i Eurovision Song Contest 2021 och i dag, den 25:e februari, presenterades tävlingsbidraget “I Don’t Feel Hate“, se nedan. Mer info om bidraget hittar ni på eurovision.de och eurovision.tv.

Uppdaterat:Se Jendrik framföra “I Don’t Feel Hate”

Lyssna på Tysklands bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

Jendrik: “I Don’t Feel Hate” (se eurovision.tv för mer artist/låt-info)
officiell musikvideo (text och musik: Jendrik, Christoph Oswald)

Schlagerpinglan: Jag har länge hoppats på att få se en glad ukulele-låt i ESC men trodde ärligt talat att det skulle vara Island som stod för den… men jag klagar inte, ju fler ukulele-länder desto bättre. 😀

Om det endast vore själva musiken jag skulle bedöma så är jag nära att ge den full pott, då det är precis sådan här musik jag älskar. Ren musikglädje. 😀 Det som däremot drar ner betyget väsentligt är att budskapet handlar om hat. Visst, det är mot hat… men den handlar likväl om hat, vilket inte är något som får mig på direkt partyhumör.

Jag håller dock tummarna för att Jendrik får en riktig bra placering i Rotterdam så att det resulterar i att fler länder får upp ögonen för ukulelen och att de då löper linan fullt ut och skickar äkta glädjepiller till ESC 2022. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Tysklands Eurovision-bidrag 2021”

 1. Pato

  ESC för mig är blodigt allvar. Det är ingen jävla lek. Man representerar sitt land i musik. Kan det finnas något större.

  Tyskland har kommit sist så många gånger så jag har tappat räkningen. Dom fortsätta vara oseriösa här och det gör mig bara förbannad.

 2. Adri

  Tyskland har haft anledningar att skämmas de senaste åren, men det behöver de inte göra i år 🙂 Tror inte det här kommer vara i bottenstriden.

  Jag håller med dig Pinglan, jag älskar ukulele 🙂 Men det är för mycket strunt i denna låt som INTE är ukulele, lite störigt när själva orkestrerandet kommer.

 3. Marcus

  Tysklands sämsta bidrag någonsin, det finns inte ord för att beskriva vad jag känner inför den här låten. Jag hade kanske eventuellt kunnat ha smittats av glädjen i den om den inte hade varit så bedrövligt dålig.

 4. Marcus

  Adri, tror du inte den här kommer vara i botten? Jag kan inte se något annat än att den här blir ohjälpligt sist.

 5. Zacke

  Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna faktiskt. Det är något här som jag stör mig på. Jag tror att de är, att den känns så beräknande. Det känns som de vill den ska vara en glad trall med galna inslag och starkt budskap, men allt bli bara övertydligt och löjligt. Tråkigt, för jag gillar också ukelele och vissa bitar av låten gör mig på gott humör. Hade de fokuserat mer på ukulelen och gjort en bra låt runt den tror jag de hade blivit riktigt bra.

 6. Johanna

  Så jäkla bra! Spanien kommer sist och den här borde med rätt scenshow kunba konnacrunt 17-20. Tycker den är glad och charmig och Jendrik är superrolig på sina sociala medier vilket är ett plus med!

 7. Adri

  Marcus: Nej. Du är ju ett Eurovision-fan. Så du borde ju veta – vad kommer sist? Anonymitet. Det här är väldigt långt från anonymt.

  Juryn kanske har den långt ner, men jag kan se denna i samma fålla som San Marinos låt 2019 🙂 Som juryn hade på plats 23, och tittarna plats 10 🙂 = plats 19 verkar rimligt.

 8. Pato

  Spanien är mycket bättre än det här. Tyskland kommer på plats 20-26 ändå. Spanien 15-20

 9. Johanna

  @Adri, känns som du och jag tycker ovanligt lika såhär långt i år!

 10. Adri

  Johanna: Ja, också tänkt på det. I ESC då bara dock, inte MF. Men bättre än ingenting 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se