ESC2021 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående väntade internvalspresentationer inför Eurovision Song Contest 2021. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Nederländerna Nederländerna: Jeangu presenterar sitt bidrag den 4:e mars
De senaste åren har Nederländernas Eurovision-bidrag presenterats i TV-showen De Wereld Draait Door men då pratshowen lades ner förra året så har TV-bolaget AVROTROS beslutat sig för att denna gång sända presentationen online.

Bidraget som internvalda Jeangu Macrooy kommer att representera Nederländerna med i Rotterdam 2021 spelas upp via AVROTROS YouTube-kanal den 4:e mars med start klockan 19:00 CET. (Källa: wiwibloggs.com)

Österrike Österrike: Vincent Buenos “Amen” släpps vecka 10
Internvalda Vincent Bueno kommer att representera Österrike i Rotterdam 2021 med en låt som har titeln “Amen” och som förväntas ha premiär vecka 10, d.v.s. tidigast den 8:e mars. (Källa: escxtra.com)

Uppdaterat: “Amen” presenteras för allmänheten den 10:e mars i “Ö3-Wecker” på Hitradio Ö3 någon gång mellan 05:00 CET och 09:00 CET. (Dagen innan håller ORF en virtuell presskonferens 10:00 CET där bidraget presenteras för pressen.) (Källa: escxtra.com)

Moldavien Moldavien: Natalia presenterar “Sugar” den 4:e mars
Det bidrag som internvalda Natalia Gordienko kommer att representera Moldavien med i Rotterdam 2021 har titeln “Sugar” och väntas bli presenterat från Crave Theatre i Moskva den 4:e mars via Natalias YouTube-kanal med start klockan 18:00 CET. (Källa: escxtra.com)
Island Island: Daði og Gagnamagnið tävlar med “10 years”
Internvalda Daði og Gagnamagnið kommer att representera Island i Rotterdam 2021 med bidraget “10 years“. Låten väntas att presenteras den 13:e mars (se “pre-save”-alternativ här). (Källa: eurovision.tv)
Serbien Serbien: “Loco Loco” släpps första veckan i mars
Internvalda Hurricane kommer att representera Serbien i Rotterdam 2021 med låten “Loco Loco” som väntas presenteras den första veckan i mars. Först var det tänkt att tittarna skulle hjälpa till att utse tävlingsbidraget men p.g.a. pandemin så fick även låten utses internt. (Källa: eurovoix.com)

Uppdaterat: “Loco Loco” presenteras den 5:e mars kl. 18:00 CET via Eurovisions YouTube-kanal, lyssna på ett smakprov här.

Schlagerpinglan: Utöver dessa datum- och titelnyheter så finns det ett ihärdigt rykte som ännu ej blivit officiellt bekräftat och det är att Little Big ska vara internt utvalda av Ryssland inför ESC 2021 och att deras bidrag ev. kan väljas ut genom någon form av nationell final den 8:e mars. Detta låter för bra för att vara sant men jag hoppas kunna återkomma till denna nyhet när/om TV-bolaget kommer med ett officiellt uttalande. 🙂

Mer om ESC 2021-ländernas förberedelser inför Eurovision Song Contest 2021 hittar ni här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se