Georgien Redan den 19:e mars 2020 bekräftade TV-bolaget GPB att de internvalt sin ESC 2020-artist Tornike Kipiani att få representera Georgien i Eurovision Song Contest 2021 men efter det har det varit ganska tyst.

I dag, den 1:a mars 2021, kom då (precis som de hintade om under söndagen) den första informationen om landets ESC 2021-bidrag: Tävlingsbidraget, som skrivits av Tornike Kipiani själv och som handlar om kärlek, är en genre-mix-låt (rock, poprock och bluesrock) på engelska som har titeln “You“. (Källa: Eurovision Georgia)

Georgiens internvalda ESC 2021-artist:

Tornike Kipiani (här med sitt ESC 2020-bidrag “Take Me As I Am

Schlagerpinglan: Vissa länder gör sitt bästa för att nå strålkastarljuset så ofta som möjligt genom att släppa lite info om sina ESC-planer regelbundet medan andra är lite mer sparsamma med informationen. Georgien tillhör definitivt den sistnämnda gruppen och därför är det extra roligt att äntligen få veta lite mer om tävlingsbidraget, även om det vid det här laget är själva låten jag väntar på. Så här långt så låter det i alla fall lovande. 🙂

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Georgien i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Georgien 2021: Tornike tävlar med låten “You””

  1. Johanna

    Det här låter ju superintressant! Jag gillade ju “Take me as I am” men kände ändå att något saknades där för att nå ändå fram. Nu hoppas jag de hittat det!

  2. Schlagerpinglan

    @Johanna, Jag var lite mer svalt inställd till “Take Me As I Am” men tyckte den hade en del positiva delar, främst artisten, så jag ser fram emot “You” med stor nyfikenhet. Det var endast smådetaljer som var “fel” i den första låten så det finns ju alla möjligheter att de hittat “rätt” denna gång. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se