Nederländerna Den 18:e mars 2020 bekräftade TV-bolaget Avrotros att de internvalt sin ESC 2020-artist Jeangu Macrooy att få representera Nederländerna i Eurovision Song Contest 2021.

I dag, den 4:e mars, var det premiär för tävlingsbidraget “Birth Of A New Age” som presenterades i speciell live-sändning där Jeangu inte bara framförde bidraget live utan även svarade på en del frågor från fans.

Låten, som sångaren skrivit tillsammans med Perquisite, handlar om början på en ny era och hyllar de som står upp för sig själva. Språket sranan (som talas i Surinam där Jeangu föddes) gör Eurovision-debut då frasen YU NO MAN BROKO MI har en central roll. Meningen är inspirerad av det surinamesiska talesättet “jag är en halv-cent (den minsta myntsorten), du kan inte bryta mig” och står för självrespekt, motstånd och beslutsamhet.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Birth Of A New Age”, Jeangu Macrooy live-framträdande
(text & musik: Jeangu Macrooy, Perquisite)

Schlagerpinglan: Eftersom jag var ganska splittrad av Jeangus 2020-bidrag “Grow” (tänkvärd låt som dock var lite för dyster för mig) så var det med stor glädje jag konstaterade att “Birth Of A New Age” föll mig betydligt bättre i smaken. 🙂

Precis som “Grow” så har denna nya låt en genomtänkt text men här lyckades även musiken att slå an de rätta strängarna hos mig, redan från första lyssningen. Dessutom så vet vi redan nu att låten kommer att fungera live så det här var, för mig, en riktigt bra presentation. 😀 Grattis till ett bra val Nederländerna, och lycka till vid ert hemma-ESC. 😀

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2021” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Nederländernas Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Jag tycker verkligen om detta! Den här låten berör mig så himla mycket mer än ”Grow” hann göra under ett år.

  Som sagt, jag blir glad att Nederländerna visar lite mod och låter sig representeras av artistens hyllning till sina rötter. Och med glädje. Det är en stark låt, med massvis av glädje.

  Jag har redan glömt ”Grow” och med ”Birth of a new age” känner jag att jag kan lämna ”Grow” i det förflutna, där den hör hemma. Uppgradering gånger 100.

 2. Johanna

  Jeangu är bra och låten är inte dålig men den är låååååångt mycket sämre än den fantastiska “Grow” och jag tror att den kommer få ett sämre resultat än vad “Grow” skulke ha fått.

 3. Micke

  @Johanna, tack tjejen. Äntligen en som såg storheten i “Grow”. Som jag sa det årets stora växare. I hela mitt liv har jag älskat musik. Det har funnits något bra som jag hittat inom varje genre förutom en – gospel. Jag orkade inte ens lyssna färdigt på “Grow” de första lyssningarna och anledningen var säkert den lilla gospelinfluens låten hade. Men sakta men säkert växte låten till att bli en av förra årets bästa. Troligen för att den lilla touch av gospel som fanns låg väldigt väl inbäddad för att inte störa för mycket.

  Såg verkligen fram mot årets bidrag men ärligt talat har jag inte ens orkat lyssna igenom låten helt trots två försök. ALLDELES FÖR MYCKET GOSPEL

 4. Marcus

  Det känns lite kluvet när låten är bättre än förra året men artisten blivit sämre. Jeangus röst gör sig inte alls här, och han kan knappt bära upp låten. Låten i sig är lite väl repetitiv och tar sig självt på alldeles för stort allvar för att jag ska gå igång riktigt, men nog borde värdlandet kunna undvika de absolut sämsta placeringarna.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se