Rumäniens Eurovision-bidrag 2021

2021-03-04 (torsdag)

Rumänien Den 31:a mars 2020 bekräftade TV-bolaget TVR att de internvalt sin ESC 2020-artist ROXEN att få representera Rumänien i Eurovision Song Contest 2021 och i dag, den 4:e mars, presenterades tävlingsbidraget “Amnesia” i form utav den officiella musikvideon, se nedan.

Tävlingsbidraget, som valdes ut av en jury bland sex olika alternativ, har sångerskan skrivit ihop med låtskrivarna och producenterna Adelina Stinga och Victor Bourosu.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Rumäniens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Amnesia“, ROXEN officiell musikvideo
(text & musik: Adelina Stinga, Victor Bourosu, ROXEN)

Schlagerpinglan: Detta måste vara en av årets mest anonyma låtar. Efter den första genomlyssningen visste jag inte riktigt vad jag skulle skriva utan avvaktade ett tag. När jag sedan gick tillbaka så var det knappt att jag kom ihåg att jag lyssnat på den. (Nej, det var inget skämt-försök.) 🙂

Fortfarande har jag inget starkt intryck av den utan ser “Amnesia“ mest som en låt som bara finns där. Den varken stör mig eller gör mig glad. Därför hoppas jag att ROXEN har ett fungerande framträdande planerat för Rotterdam för med rätt presentation så kan det mycket väl vara något för mig. Jag har m.a.o. inte givit upp på låten än utan önskar ROXEN och Rumänien lycka till. 🙂

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2021“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Rumäniens Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Jodå, jag gillar Roxen och Rumänien även i år. Denna är betydligt mer lättsmält än “Alcohol you”. Det till trots tycker jag nog denna är mer dynamisk! Här finns det mer av en puls som går upp och ner i intensitet, snarare än bara gå som ett streck. Det är kul med dynamik i alla fall 🙂

 2. Marcus

  Återigen… luft.

  Jag hör att det är ett snyggt låtbygge och att det är bra producerat osv, men det känns likförbannat bara som… luft. Sån här musik ger mig ingenting, berör mig inte alls.

 3. Johanna

  Mycket sämre än den fantastiska “Alcohol You” dom jag rankade i topp 10 förra året. Den här är sist just nu….hemskt intetsägande och skulle behöva undertexter på videon för att förstå vad hon sjunger förutom ordet Amnesia…..

 4. Micke

  Är tyvärr med på samma plan som Johanna här Klart sämre än förra gången. Hade väntat mig mycket mer av Rumänien än detta. Tyvärr för många besvikelser idag. Denna då. Belgien som jag verkligen hoppades på men än så länge säger den mig inte så mycket. Än värre med Nederländerna som förra året hade det årets största växare. Totalt intetsägande gospel. Hade det inte varit för Kroatien så hade Nederländerna iskerat att parkera längst ned i min ranking. Med Kroatien med är den risken helt obefintlig. Kvar å är bara det bidraget jag väntade mig minst av – Moldavien. Inte hört den än. Men om nu de övriga går åt besvikelsens håll kanske Moldavien gör tvärt om 🙂 Who knows?

 5. Adri

  Själv har jag en toppendag – Eurovisionmässigt.

  Belgien och Nederländerna är så jävla mycket bättre i år än 2020 när jag inte stod ut med någon av dem.

  Rumänien är lika bra. Australien bättrar sig också från fruktansvärt tråkiga ”Don’t Break Me”.

  Bara Moldavien kvar – och rent spontant så krävs mycket för att vara sämre än ”Prison” som mest av allt lät som en låt från en bilreklam.

 6. Micke

  @Adri, du måste väl ändå skriva detta bara för att du inte står ut med att vi är så överens om Portugal och överraskande mycket annat på sistone+ Du kan väl inte på fullt allvar mena att Nederländernas bidrag 2021 är bra? Jag trodde nästan att de drev med oss först. Att de slänger ut något för att plötsligt brista ut “HA ha ha ha fattar ni inte att vi driver med er? Inte f……… skitar vi ned vårt eget lands heder med något sånt här. Nej nu tar vi och spelar upp det verkliga bidraget”. Det hände dock aldrig

 7. Adri

  Micke: You wish, där! Jag tyckte Nederländerna skickar ett riktigt feel good bidrag! Jag blir glad. Och det gav mig en varm och härlig känsla att Jeangu hedrar sina surinamesiska rötter, och att den hyllningen får representera Nederländerna.

  Det gjorde mig glad.

  Och som sagt – jag gillade verkligen verkligen aldrig ”Grow”. Det var min plats 40 av 41 ifjol. Där är de inte i år 🙂

 8. Johanna

  Belgien och Australien är mycket bättre i år. Rumänien är mycket sämre, Nederländerna är bra i år med men inte i närheten av fantastiska ”Grow” från förra året. Moldavien är ljusår bättre vilket inte var svårt med tanke på att förra årets låt var sämst i Moldaviens uttagning och botten 5 i ESC för mig. I år är den iaf rolig och har potential att knipa en finalplats!

 9. Adri

  Moldavien var även dem bättre! Årets låt var kul. Påminde mig – inte så lite heller – om Ukrainas låt från 2009 ”Be my Valentine” 🙂

  Så ja, en bra Eurovision-dag för mig! 🙂

 10. Adri

  Tycker f.ö det är kul att jämföra just 2020-artisterna. Var de bättre 2020/2021? Mina val är som följer:

  Australien: 2021
  Irland: 2021
  Litauen: 2021
  Slovenien: 2021
  Belgien: 2021
  Israel: 2020
  Rumänien: 2020
  Ukraina: 2020
  Tjeckien: 2020
  Moldavien: 2021
  Nederländerna: 2021
  Spanien: 2020

  Så på det stora hela tycker jag inte det är så dumt med återvändande artister. Många har blivit ännu bättre! 🙂

 11. Johanna

  @Adri Australien, Irland, Belgien och Moldavien är de jag tycket är bättre i år. Litauen kan jag inte välja för älskar båda deras låtar! Spanien är typ lika tråkig båda åren men måste jag välja är årets bidrag något vassare!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se