Serbiens Eurovision-bidrag 2021

2021-03-05 (fredag)

Serbien Den 17:e december bekräftade TV-bolaget RTS att de internvalt sina ESC 2020-artister Hurricane att få representera Serbien i Eurovision Song Contest 2021. Inledningsvis var det tänkt att tittarna skulle få välja ut tävlingsbidraget men p.g.a. pandemin så fick även tävlingsbidraget väljas ut internt.

I Rotterdam 2021 kommer trion att tävla med låten “LOCO LOCO” som skrivits av Nemanja Antonić och Sanja Vučić medan Darko Dimitrov stått för arrangemanget. Se den officiella musikvideon nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Serbiens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“LOCO LOCO”, Hurricane officiell musikvideo
(text och musik: Nemanja Antonić, Sanja Vučić)

Schlagerpinglan: Efter Beovizija 2020 så var jag inledningsvis väldigt negativt inställd till Hurricanes vinnarlåt “Hasta La Vista“, kanske för att jag hade en egen favorit (“Oči meduze“). När jag väl började att jämföra Hurricanes låt med de andra ESC 2020-bidragen så märkte jag att jag faktiskt tyckte riktigt bra om den och fick flytta upp den på min ESC 2020-lista.

2021 är ett nytt år men jag känner att jag är tillbaka på samma utgångspunkt då “LOCO LOCO” inte gör så mycket för mig efter en första genomlyssning. Om jag senare får en aha-upplevelse och blir tvungen att flytta upp låten på listan återstår dock att se. För tillfället så är jag dock glad att det inte är en ballad som trion presenterat inför Rotterdam 2021 och förmodar att den till sist kommer att hamna ganska högt upp på min lista. 😀

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Serbien i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Serbiens Eurovision-bidrag 2021”

 1. Micke

  Dale a tu cuerpo alegría Macarena. Que tu cuerpo es pa’ darle alegría y cosa buena. Dale a tu cuerpo alegría, Macarena. Hey Macarena

  Ja nog hörs det vad låtskrivarna har lyssnat på 🙂

  Inte min grej alls. Blir ledsen i ögat när jag tänker på att detta är landet som gett oss så fantastiska balkanballader.

  Börjar bli allt för många danslåtar nu i ESC 2021. Lite variation tack

 2. Adri

  Nja. Det här var faktiskt inte min grej. I kategorin danslåtar – som det nu finns några av – är denna svagast.

 3. Johanna

  Gillade inte Hurricane förra året och kan inte säga att jag gillar dem i år heller. Är helt säker på att det inte kommer låta bra live heller. Nej av dans-tjejerna vinner nog Moldavien för mig på default för att den åtminstone är rolig!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se