Portugals Eurovision-bidrag 2021

2021-03-08 (måndag)

PortugalPå lördagskvällen den 6:e mars, efter två inledande semifinaler, valde Portugal ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2021 genom finalen av TV-bolaget RTP:s nationella uttagning “Festival da Canção 2021“.

10 tävlingsbidrag framfördes och sedan var det upp till regionala jurygrupper och tittarna att 50/50 utse vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Lyssna på Portugals bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Love Is On My Side”, The Black Mamba
final-framträdandetext-videosemifinal-framträdande
(text & musik: Tatanka)

Resultatet av Portugals “Festival da Canção 2021” – Finalen, 6:e mars:

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. “Love is on My Side”, The Black Mamba 10 p. 10 p. 20 p.
2. “Por um Triz”, Carolina Deslandes 12 p. 8 p. 20 p.
3. “Dancing in the Stars”, NEEV 5 p. 12 p. 17 p.
4. “Contramão”, Sara Afonso 8 p. 5 p. 13 p.
5. “Na Mais Profunda Saudade”, Valéria 3 p. 7 p. 10 p.
6. “Saudade”, Karetus & Romeu Bairos 4 p. 6 p. 10 p.
7. “Joana do Mar”, Joana Alegre 6 p. 3 p. 9 p.
8. “VOLTE-FACE”, EU.CLIDES 7 p. 2 p. 9 p.
9. “Não Vou Ficar”, Pedro Gonçalves 1 p. 4 p. 5 p.
10. “Dia Lindo”, Fábia Maia 2 p. 1 p. 3 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Jag måste medge att jag tycker att det är lite komiskt att den uttagning som jag på förhand ansåg att mig ha bäst koll på (smakmässigt, ej resultatmässigt) till slut visade sig vara den som överraskade allra mest. 😀

Först och främst så var har vi ju min stora personliga favoritNão Vou Ficar” som jag tycker fungerar bäst i studioversion (även om jag anser att Pedro Gonçalves fick till framträdandet bättre i finalen). Inte mycket att säga om det här, ibland fungerar det – ibland inte.

Det som däremot var lite oväntat var att det varken var juryfavoriten Carolina Deslandes eller tittarfavoriten NEEV som till slut tog hem segern utan The Black Mamba, som jag inte sett som någon vinnarkandidat. Själv tyckte jag att “Saudade” stod ut som det klart bästa alternativet efter att finalbidragen framförts, men att Portugal inte har samma smak som mig är däremot ingen överraskaning. 😀

I ärlighetens namn så måste jag medge att jag tycker att “Love Is on My Side” är en lite småtrevlig låt som jag inte har något emot att lyssna på i bakgrunden men som ESC-bidrag så har jag mina tvivel. Att Portugal nu skickar sitt första bidrag helt på engelska är inte heller det något som gör mig överlycklig, även om jag tycker att de har samma rätt att göra det som alla andra. Jag skickar i alla fall ett stort grattis och lycka till till The Black Mamba och väntar med stor spänning på att se hur långt det räcker i Rotterdam.

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Portugal i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Portugals Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Portugal verkar inte ha gjort någon glad då sent in på lördagsnatten. Jäklar vad detta blivit nerskriven överallt.

  Jag ser många jämföra den med Österrikes låt från 2015 – ”I am yours”. Och det tycker jag är hårt. Jag klarade ju absolut inte av den låten. 0 poäng och det förtjänt. Detta är bättre än den!

  Men bra skulle jag ändå inte säga. Den är seg och slö. Men värst är hans röst tyvärr. Den låter så himla tillgjord. Fruktansvärt tillgjord.

  Precis som du tycker jag att Portugal ska få skicka engelskspråkiga låtar precis som vilket land som helst. Men det är ju inte ens en bra låt på engelska.

  Detta är småtrevligt. Men inte konkurrenskraftigt. Och inget med chans på framgång.

  Rakt in på min plats 23 av 25.

 2. Johanna

  The Makemakes som denna jämförs med är ett av Österrikes bästa bidrag för mig så det tycker jag är en dålig jämförelse eftersom denna låten från Portugal är hemsk. NEEV var ljusår bättre om man nu ska jämföra engelskspråkiga bidrag i Portugals uttagning och då gillar jag inte den heller. Just nu sist för mig men tror att när den värsta besvikelsen lagt sig kan den nog gå förbi både Serbien Rumänien och Australien som ärvi min absoluta botten….

 3. Nathalie

  Sista plats och jag kan inte se att något resterande land skulle välja någon värre skit än denna. Sist Portugal. Skulle inte förvåna mig det minsta om de nollas helt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se