ESC2021 Schlagerpinglan: I dag har både Georgiens TV-bolag GPB och Ukrainas TV-bolag UA:PBC presenterat små smakprov på de musikvideor som medföljer de internvalda bidrag som de kommer att skicka till Eurovision Song Contest 2021.


UkrainaI Ukrainas fall har vi redan kunna lyssna på originalversionen av internvalda Go_A:s bidrag “ШУМ” ett bra tag men. I kväll, kl. 18:00 CET via TV-bolagets YouTube-kanal, är det dock dags för Eurovision-versionen av låten att ha premiär. Smakprovet hittar ni här.


Georgien I Georgiens fall så vet vi ännu inte när fullversionen av bidraget kommer att presenteras för allmänheten. Klart är att internvalda Tornike Kipiani kommer att tävla med en låt som heter “You” samt att ett smakprov på musikvideon kan ses här nedan:

Uppdaterat: Georgiens ESC 2021-bidrag presenteras den 15:e mars kl. 13:30 CET.

Smakprov på Georgiens ESC 2021-bidrag:

Tornike Kipiani gives You a teaser of his song ‘You’” (0:42 – Mar 9, 2021 – eurovision.tv)

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2021
Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Georgien i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Eurovision 2021: Musikvideo-smakprov från Georgien och Ukraina”

 1. Micke

  @Pinglan, jag snurrade till det fullständigt när det gällde Rysslands bidrag. Slängde in en låt härsom jag fick höra var deras. Sååååå fel hade jag.

  Därför vågar jag inget säga om Belarus bidrag. Är detta möjligen deras bidrag?

  https://www.youtube.com/watch?v=_RMHKaIsac0

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jo… det ser ut som det ja. 🙂

  https://eurovision.tv/story/galasy-zmesta

  Tack för infon. Roligt att se att de fick ihop något till sist. 🙂

 3. Micke

  Vet du jag har lyssnat på den flertalet gånger här nu. De två första gångerna tyckte jag den enbart var töntig. Tredje gången började med samma känsla men sen hände något med refrängen och i synnerhet med gitarren i bakgrunden. Fick fick till den helhet jag saknade i början. Fortfarande inget superbidrag men e riktigt glad bagatell. Nynnar med hela tiden nu 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Det låter lovande. 🙂

 5. Ed

  Jag är inte ute efter massa diskussioner om politik, men…
  Texten till Belarus bidrag…

  “The free world is inevitable”

  “I’ll teach you to dance to the tune”
  “I’ll teach you to peck the bait”
  “I’ll teach you to walk the line”

  Förlåt, vem lyckades kläcka ur sig dom raderna?
  Låten i sig är ju helt ok (eller nja ganska intetssägande), och trevligt med ryska språket, och det kanske inte alls har med situationen i landet att göra. Men lite, nää, nu blev den ju inte bättre.

 6. Micke

  @Ed inte heller jag är ute efter något politiskt snack. TOTALT OINTRESSERAD av det. Men jag måste fråga vad det är i texten du lackar ut på? Antingen är jag helt enkelt urblåst och fattar nada eller så är det ett missförstånd. Förklara gärna. Som du säger nada politik. Blir kort i så fall 🙂

 7. Ed

  @Micke, jag lackar inte ur. För mig det viktigt att ESC får stå fritt från politik. Men det är tycker jag är på gränsen till att tänja på reglerna. Det dols av ryskan, men den engelska översättningen talar om

  “Without the past, everything is simple
  Just obey me, change the mossy fondations
  The free world is inevitable
  Not modern, not worthy”

  Uppenbarligen är de komiker och kanske är driven med glimten i ögat, men även om låten får vara kvar, det är inte så snygga textrader direkt.
  De deltog i protester mot demokrati-protesterna förra året. Rykten går att BTRC dessutom väljer artister godkända av staten. I kontexten blir det konstigt.
  Om “We Dont Wanna Put In” blev diskad, varför inte denna? Hur är de skrivningarna om de “the free world” inte politiska?

 8. Schlagerpinglan

  @Ed, Med tanke på vilka missförstånd som uppstår bland människor som pratar samma språk (då olika människor värderar vissa ord annorlunda) så är det nog inte helt enkelt att översätta lösrykta textrader från ryska till engelska till svenska och tro att man får med hela tanken med orden. Vore dock intressant att veta hur tankarna gått.

 9. Ed

  @Schlagerpinglan, det är sant. Många verkar dock reagera, och i sin kontext är det ju “anmärkningsvärt”…I brist på bättre ord. Det skulle vara intressant som du säger att höra hur de tänkte. För jag erkänner, det kan ju vara menat att vara något helt annat, men då är vi tillbaka i tolkningsfrågor.
  Ska jag vara ärlig drar det ner mitt intryck av låten, för jag tycker det blir lite “smaklöst”, och en bitter eftersmak.
  Vet inte exakt vad du känner om själva låten, men du och alla andra ska såklart uppskatta den för vad det är 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Ed, Jag vet ännu inte riktigt vad jag tycker om låten men texten gör mig inget i nuläget då jag inte med säkerhet vet vad den betyder utan fortsätter att lyssna på den med öppet sinne. Skulle det vara något problem så lär vi tids nog få veta det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se