Rysslands Eurovision-bidrag 2021

2021-03-09 (tisdag)

RysslandDen 8:e mars arrangerade TV-bolaget Channel One en nationell final där tre artister (som hölls hemliga in i det sista) tävlade om äran att få representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2021.

Utöver tävlingsbidragen så bjöds tittarna på en nostalgisk tillbakablick på Rysslands ESC-historia samt framträdanden av en mängd artister, däribland Philipp Kirkorov, Dima Bilan, Polina Gagarina och förra årets representanter Little Big.

Vinnaren utsågs med hjälp av 100% tittarröster, se resultat och länkar till finalens live-framträdande (skymd sikt men bra ljud) här nedan:

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Russian Woman”, Manizha officiell videoliveframträdandeeurovision.tv (artist-info)
(text & musik: Manizha, Ori Avni, Ori Kaplan)

Resultatet av Rysslands nationella ESC 2021-final, 8:e mars:

Placering, Bidrag, Artist, Låtskrivare Tittarröster
1.Russian Woman“, Manizha
(Manizha, Ori Avni, Ori Kaplan)
39.7%
2.Bitter Words“, #2Mashi
(Maria Zaytseva, Maria Sheykh)
35.7%
3.Future Is Bright“, Therr Maitz
(Anton Belyaev, Victoria Zhuk)
24.6%
(Källa: Channel 1 Russia)

Schlagerpinglan: Ja det här var ju något utöver det vanliga. 🙂 I det stora hela (om man bortser från nyhetsprograms-pausen) så tyckte jag att showen var väldigt bra utformad. De fick in mängder med nostalgi, stora framträdanden och en fullgod tävling på kort tid. Detta är ett format som jag hoppas vi kommer att få se mer av i framtiden. 🙂

Det enda jag inte var helt nöjd med var vinnarbidraget. Helst hade jag ju sett att #2Mashi fått Rotterdam-biljetten med sin “Bitter Words” men när det nu i stället blev Manizha som vann så tycker jag att det är lite tråkigt att inte Little Big fick chansen. Låten de släppte i går, “Sex Machine“, är kanske inte i klass med “Uno“, men jag fördrar ju den helt klart framför “Russian Woman“.

Nåja, vi får väl se hur det utvecklar sig, kanske växer låten till sig under de närmaste veckorna. I väntan på det så skickar jag ett stort grattis och lycka till till Manizha. 🙂

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Rysslands Eurovision-bidrag 2021”

 1. Micke

  Älskar sånt här. Detta är anledningen till att jag hänger med ESC-bubblan. Det att få musik serverad som man normalt inte lyssnar på. Dessutom på eget språk. Två sekvenser i låten är höjdpunkten av allt finalklart till maj månad. Som helhet får den just nu (7/10) BRA men det är med mersmak 🙂

 2. Johanna

  Jag gillar också denna. topp 10 för mig (har mycket problem med att utforma min topp just nu) men bättre än majoriteten andra låtar som släppts…Älskar att det är på ryska och en cool artist och jag tror det troligen blir en liten re-vamp på den här och den kommer konkurrera med Ukraina om röster men den här går isf vinnande ur den striden tror jag….

  Idag fick jag också skickat ett ljudklipp på Österrikes låt till mig och där snackar vi my cup of tea. Tror det kan gå väldigt bra för den då den sticker ut i mängden i år även om den ett annat år inte hade gjort mycket väsen av sig!

 3. Adri

  Jag tycker inte om den här alls. Det är slarvigt, det är amatörmässigt, kvinnan låter som Janice (”Oh. My. God.”) och… ja. Nej jag vill nog inte säga mer.

  Har man inget snällt att säga så, kanske man inte ska säga något alls? 🙂 (en devis jag snart kommer behöva använda igen… ping Vitryssland).

  Jag tror Ryssland eventuellt kommer gillas av telefonröstarna i år, men samtidigt tror jag jjryn kommer AVSKY detta. Så tror att en andra finalmiss inte är helt omöjlig.

  Åtminstone innan vi snackar en rejäl re-vamp.

 4. Micke

  @Adri där har du skillnaden på oss två. Ingen jämförelse bra och dålig musik för det är upp till var och en. Men just detta att jag gillar detta ryska för det är annorlunda Jag hatar Kroatien för att den låten och det framförandet har gjorts i minst 3867 tusen exemplar . Sen åter igen. Jag pratar inte bra eller dålig musik 🙂

 5. Schlagerpinglan

  Själv så känner jag stor förståelse för Adris liknelse med Janice, för hur bra låten än må vara så kan jag inte njuta av den (för tillfället i alla fall) då det är något i det hela som är rejält irriterande. Kanske vänjer jag mig med tiden men just nu så är rösten/sångsättet en deal-breaker.

 6. Adri

  Micke: Fast det enda som är unikt är väl språket? För låten i sig, budskapet, musiken osv osv – it’s been done.

  Och bättre då.

 7. Micke

  @Adri, kanske det men inte i den västerländska musikvärlden som jag lever. I synnerhet inte om man jämför med Kroatien, Moldavien, Cypern osv. Man kan varje sekund av låtarna från första till sista ton. Inte minst robotrörelser mm.

  Tror det var Johanna som tyckte det var för mycket av den typen (Ursäkta om jag har fel Johanna)och ag håller med till 100%. Därför var det så skönt med något annorlunda. Vet inte hur många länder som deltar i år, låt säga 40, då hade mitt drömscenario varit 40 låtar och inte en genre utan 40 olika. Så blir det ju inte men det är väl tillåtet att drömma? 🙂

 8. Micke

  @Pinglan, jag är ensam mot er två just nu. As if I care 🙂 Hellre ensam i smak än en i mängden.

  Så är det dock inte här för vänta får ni se. Det kommer fler som gillar detta 🙂

 9. Micke

  Bara för att förtydliga. Jag hyllar inte detta. Jag ger det (7/10) BRA

 10. Johanna

  @Micke Det var jag som tyckte så! Tycker fortfarande. Alla låtar som släpps nu och inte är i den genren kommer rankas högt på default (kan ändra mig senare) men just nu är jag så jäkla trött på alla Elenas, Efendis, Albinas och allt vad de heter (måste erkänna att jag är lite svag för Moldaviens bidrag dock på ett väldigt mycket guilty pleasure-sätt)

  Jag gissar att samtliga 4 bidrag som släpps imorgon kommer rankas hyfsat högt hos mig (Österrike har jag ju redan hört och den är topp fem för mig just nu) och har höga förväntningar på Schweiz och Bulgarien och faktiskt på Grekland också, även om jag aldrig gillade deras 2020-bidrag så gillar jag Stefania och hoppas hon kan komma med något bättre i år!

 11. Adri

  Johanna: Efendi har inte ens släppt sin låt ju. Jag tycker inte vi ska ha såååå bråttom på att droppar yxan på dem faktiskt 😉

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Men ett plus får de från mig för språket i alla fall. 🙂

 13. Micke

  @Pinglan, Underbart 🙂

 14. Marcus

  Älskar denna låten, lyssnat till den oavbrutet sen igår! 10/10

 15. Micke

  Ok då står det 2-2 nu då)

 16. Johanna

  @Adri Hahaha jag vet men den heter “Mata Hari” enligt rykten jag hört och om man går på förra årets bidrag så lär den inte vara något för mig men du har rätt. Jag ska inte döma henne innan den är släppt!

  och Micke för tusan det står ju 3-2 om du räknar i gilla vs inte gilla här!

 17. Micke

  @Johanna, hur dum får jag vara egentligen. Det borde jag ju ha fattat 🙂 Ok 3-2 då 🙂

 18. Micke

  @Johanna jag vill prata musik på den här bloggen och fortsätter med det. En sak har jag väldigt dålig koll på det är vad du gillar min absoluta favvis hittills ESC 2021. Pratar om Bulgariens “Imaginary friend“,VICTORIA

 19. Micke

  Många bra låtar har tyvärr försvunnit under resans gång i ESC 2021 i länderna uttagningar. Alldeles för många.Just nu av 28 klara bidrag finns det 8bidrag som jag kallar bra eller mer än så.

  TOPP 8

  1. Irland
  2. Frankrike
  3. Österrike
  4. Finland
  5. Belgien
  6. Ryssland
  7. Ukraina
  8. Albanien

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, Själv har jag hittat sju så här långt:

  1. Italien
  2. Danmark
  3. Nederländerna
  4. Litauen
  5. Finland
  6. Kroatien
  7. Estland

  Tillsammans har vi alltså hittat 14 bra bidrag, tyder på ett bra och varierat år. 😀 (Om det stämmer att Finland är det enda land vi tagit med på båda våra listor)

 21. Johanna

  @Micke Jag tycker samtliga av Victorias låtar är bra men alla är ljusår ifrån fantastiska “Tears getting sober” just “imaginary friend” är ett bra val om det blir så även om jag gillar både “Ugly cry” och “Dive into unknown” mer.

 22. Micke

  Pinglan…. Jag köper alla dina förutom Kroatien. Övriga av dina ligger strax under mina åtta. Undrar hur många av mina som du köper 🙂 Ska också bli jädrigt kul att höra din åsikt om Österrikes bidrag. Det är första gången på länge som jag inte skäms för mitt andra hemland i ESC. Har känt till den ett tag o var inte överförtjust i början men den har växt o ligger högt nu

 23. Micke

  Johanna. Ok då har du samma tre favvisar som jag då. Även jag gillade hennes bidrag förra året men räknar jag in den bland årets hamnar den som tvåa

 24. Anna

  Älskar denna låt ❤️
  Topp 5 so far

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se