Bulgariens Eurovision-bidrag 2021

2021-03-10 (onsdag)

Bulgarien På onsdagskvällen den 10:e mars bjöd VICTORIA på en konsert där hon bl.a. framförde de sex låtar som internvalet stod mellan innan det avslöjades vilket bidrag hon kommer att representera Bulgarien med i Eurovision Song Contest 2021.

Inför valet, som gjordes av Vicoria och hennes team, Ligna och BNT, hade fansen fått lyssna på de aktuella låtarna och lämna feedback via en speciell plattform. VICTORIA avslöjade att fansen hade två favoriter, men att “Imaginary Friend” drog det kortaste strået då beslutet att välja “Growing Up is Getting Old” var enhälligt.

Låten berättar en historia om hur man kan utvecklas genom att återbesöka sina rötter och platser där man känner sig säker. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Bulgariens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Growing Up is Getting Old”, VICTORIA officiell musikvideoofficiell text-video
(text & musik: Victoria Georgieva, Maya Nalani, Helena Larsson, Oliver Björkvall)

Schlagerpinglan: Det här var ju en rejält överraskning, i alla fall för mig.

Medan jag höll tummarna för att “UGLY CRY” skulle presenteras som Bulgariens ESC 2021-val så var jag nästan helt säker på att valet i stället skulle falla på “imaginary friend“, och var ganska OK med det. Att i stället få beskedet att det är “Growing Up is Getting Old” som skickas till Rotterdam kommer däremot att ta ett tag att smälta. Detta var nämligen en av de låtar som jag gillade minst.

Jag antar att det fanns en bra anledning till att de gjorde just det här valet och hoppas att VICTORIA är nöjd och bjuder på något riktigt speciellt i Rotterdam. Lycka till Bulgarien. 😀

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Bulgariens Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Jag är – som man säger på engelska – “torn” gällande denna låt.

  Jag har kollat igenom konserten nu. Det märks TYDLIGT att Victoria är bekvämast med denna låt. Hon trivs bäst i denna låt. Hon gjorde det mer eller mindre klart dessutom när hon motiverade valet, men redan innan dess kunde man jämföra hur hon framförde de olika sakerna. Hon ville sjunga denna.

  Och det är ingen dålig låt. Klart som fanken Victoria ska sjunga något hon känner så starkt för. + den nya versionen är faktiskt bättre! 🙂

  Men det lämnar en riktigt dålig smak i munnen att göra en big deal av alla låtsläppen, be om input från fansen… och sen ignorera. Det framstår mest som att de bara ville ha pr för hennes EP.

  Men jaja. Ska man ändå fokusera på det positiva så kan jag ju upprepa det igen:

  Det är ABSOLUT ingen dålig låt.

  Min sjätteplats hittills 🙂 Men den kan klättra (eller sjunka för den delen, men nu ska vi inte tänka på det).

 2. Adri

  Frågan kan ju väckas, varför gjorde de inte bara ett klassiskt internval? 🙂 Fan-basen skulle ha gått till sängs nöjdare då kan jag lova!

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, De fick i alla fall fler att lyssna på hela hennes EP och det är kanske värt några missnöjda fans?

 4. Andreas

  Jag fattar inte detta dom flesta jag sett som pratar om låtarna höll denna som en av dom som dom gillade minst ändå är den topp två enligt dom, känns mer som att feedbacken inte tagits särskilt allvarligt och bara använts som reklam för musiken medan dom/hon redan hade bestämt på förhand vilken låt som skulle framföras.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se