NordmakedonienDen 20:e januari avslöjade TV-bolaget MKRTV att de internvalt sin ESC 2020-artist Vasil att få representera Nordmakedonien i Eurovision Song Contest 2021 och i dag, den 11:e mars, presenterades hans tävlingsbidrag “Here I Stand“.

Mitt i all kaos och virvelvindar av besvikelser förra året så skrev Vasil “Here I Stand” utan att ha något speciellt mål eller fokus. Han beskriver det som ett unikt ögonblick då man är ett med sig själv och kan låta känslorna flöda fritt i sina renaste former utan självkritik.

Borche Kuzamovskia (från rockbandet Nokaut) och musikern Davor Jordanovski har hjälpt till med arrangemang och produktion, vilket delvis spelades in med en symfoniorkester i landets huvudstad. Bakgrundssången har spelats in i USA av tidigare medlemmar av Chicago Children’s Choir, som Vasil var med i som barn. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Nordmakedoniens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Here I Stand”, Vasil officiell musikvideo
(text & musik: Vasil)

Schlagerpinglan: Ja, inte var det någon “YOU” precis… men jag är osäker på om det nödvändigtvis behöver vara något negativt. Jag gillade Vasils 2020-bidrag väldigt mycket men det här var ju storslaget och ärligt på ett helt annat vis. Jag har dock en viss svårighet att ta till mig ballader så än så länge så befinner jag mig i gränslandet mellan uttråkad och hänförd men med tiden (eller efter Rotterdam-framträdandet) så landar jag säkert någonstans. 🙂

I väntan på det så tackar jag Vasil och Nordmakedonien för ett bidrag som gjorde intryck och önskar dem lycka till i tävlingen. 😀

Mer om Nordmakedoniens ESC 2021-förberedelser hittar ni här: “Nordmakedonien i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Nordmakedoniens Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  ” utan att ha något speciellt mål eller fokus. Han beskriver det som ett unikt ögonblick då man är ett med sig själv och kan låta känslorna flöda fritt i sina renaste former utan självkritik.”

  Det märks, tycker jag, att detta är en låt som är skriven helt utan riktning. För den är sannerligen all over the place.

  Lite ”Disney gone wrong”. Jag tänker osökt på Israels låt från 2019 – men SÅÅÅÅÅ illa är det inte. Men ja, det är inte heller nån ”You”.

  Som ballad sticker den ut i alla fall. Så chanslös är den kanske inte. Men jag tror inte jag kommer ha den bland mina finalister.

 2. Marcus

  Det här är bra. Det är fint.

  Men lite händelselöst, saknar lite nerv. Säg en 6 av 10 kanske, en 7 på en bra dag.

 3. Johanna

  Bäst av Balkan-länderna och ett stort steg framåt från förra året tycker jag. Men ändå inte tillräckligt bra för att rucka min topp 10. Nu drar det ihop sig så får se om någon lyckas!

 4. Micke

  Hemskt att vara negativ men det är svårt att vara annat detta året som verkar bli ett av ESC-historiens svagaste år. Det hade inte behövt vara det för det fanns flertalet bra bidrag i ländernas uttagningar men härdsmälta drabbade befolkningen.

  Makedoniens bidrag höjer inte på något sätt årets standard. Ett totalt själlöst bidrag helt utan känsla och nerv.

  Nej än så länge finns det bara fyra bidrag bland de som är klara för tävlan i maj som höjer standarden. Dessa är.

  1. “Maps”, Lesley Roy – IRLAND
  2. “Growing up is getting old”, VICTORIA – BULGARIEN
  3. “Shum“, Go_A – UKRAINA
  4. “Voilà”, Barbara Pravi – FRANKRIKE

  På andra sidan finns det 14 bidrag hittills som drar ner standarden ordentligt.

 5. Micke

  Så….. då var de 15 bidrag i den absoluta botten. Har precis hört Polens bidrag. Faktiskt ett av få jag fortfarande hoppades på av de som är kvar. Det hade jag inte mycket för

 6. Micke

  @Pinglan, vilka länder återstår nu?

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Polen och Lettland i dag, Sverige och Island i morgon, Azerbajdzjan, Georgien och Malta när som helst. Sedan får vi se om Vitryssland gör ett nytt försök.

 8. Micke

  @Pinglan, tack för info 🙂

  Önskar jag kunde vara mer positiv. Dålig standard Kvar är då Sverige som för mig är sämst av alla på 2010-talet Island som hade förra årets sämsta bidrag och samma artist nu. Azerbajdzjan som jag aldrig gillat. Malta som bara haft en bra låt. Lettland som är ojämna. Georgien är iofs det omvända mot Island. Hade en bra låt sist och samma artist nu. Vitryssland orkar jag inte ens bry mig om. Blir bara less på allt tjat om det.

  Men vem vet. Kanske nån överraskar 🙂 Kanske Sverige och skickar Clara 🙂 Mirakel är väl inte omöjliga 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Tråkigt när man inte hittar så mycket i startfältet som tilltalar en. Själv är jag ganska nöjd då jag hittat ett flertal helt OK låtar samt bidragen från Italien och Danmark som jag tycker har det där lilla extra. 😀

  Jag håller tummarna för att det dyker upp något mer passande till dig, även om tiden håller på att rinna ut. Clara i Sverige hade helt klart varit en välkommen skräll. 🙂

 10. Micke

  Italien är ett helt ok bidrag. Grejen är bara att jag alltid har så höga förväntningar och förhoppningar på detta land. Solklar etta i ESC för mig Oftast bra bidrag och ännu aldrig ett dåligt. Detta är som sagt ok men jag hade hoppats på mer än ett light rockbidrag som känns taget från ett garageband eller liknande. Rock är numero uno för mig men samtidigt den genre som i ESC är längst ifrån normal standard.

  Danmark är även det helt ok. Kul när man hittar bidrag som är från ett annat årtionde egentligen. Men jag gillar det. Allt ska kunna vara med som jag brukar säga. Har dock lite svårt för liveframträdandet. De bör nog putsa lite på det.

  Det mest udda för mig i år är Bulgarien. Jag är sååååååååå besviken över att “Imaginary friend“ inte vann där. Ett av de tre bästa ESC-bidragen överhuvudtaget genom alla år. Samtidigt gillar jag ju “Growing up is getting old”. Min absoluta tvåa av de som är klara. Bara att skaka av sig 🙂

  Årets absolut största positiva grej är utan minsta tvekan Irland. Landet som skiter i ESC tvättar sig rena och serverar ett riktigt glädjepiller 2021.Fattar inte attde äntligen tar tag i det. HÄRLIGT

  Vad gillar du Irland i år Pinglan? Var nu ärlig? 🙂

 11. Micke

  @Adri, om du ser detta. En polare till mig (en av få som gillar MF) kom precis med en grej här. Han har samma åsikt som mig om tre “artister” Danny, Erik och Anton Han skrev till mig nu att Erik chockade honom i år. Han hade ett bra bidrag. Kanske har du rätt 🙂 Jag tänker inte kolla upp det men ville bara berätta att fler än du tydligen tycker han är annorlunda i år

 12. Adri

  Micke: Kul att höra 🙂 Jag är ju med på ditt tåg att jag har aldrig gillat något någon av dem gjort tidigare (”In the club” är verkligen av 2010-talets sämsta låtar… och inte bara i MF).

  Men i år blev jag positivt överraskad av både Danny (som dock är chanslös) och Eric Saade. Anton… han är i en betydligt sämre liga. Anton är som en pokémon i första stadiet medan Eric Saade och Danny är utvecklingarna. Vet inte hur den referensen flög, men ni fattar 🙂

 13. Micke

  @Adri, köper det rätt av. Människor utvecklas. Kan ju bara se på en annan kille som jag räknade in bland dessa förut. Pratar om Darin. Ingen favvis för mig men jag blir förvånad varje gång jag hör honom i nutid att han utvecklats så som han gjort.

 14. Adri

  Lyssnade precis på Polens nysläppta låt. Det var ju väldigt långt från toppen. Det var faktiskt mest en rolig låt, men jag tror inte det var medvetet och då blir det lite sorgligt.

  Är det menat som ett seriöst bidrag så får jag nog kalla det ett misslyckande. Tråkigt. Jag som älskade ”Empires” förra året.

 15. Micke

  @Adri, den här med Adri gillar jag skarpt. Hög mysfaktor

  https://www.youtube.com/watch?v=JtwTFV-yFcs

 16. Micke

  Inte med Adri. Måste sluta kopiera 🙂 Med Darin 🙂

 17. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag gillar årets irländska bidrag betydligt bättre än förra årets och det befinner sig inte så långt från mina topp-bidrag (plats 13 tror jag den var på sist) men med ett bra live-framträdande så kan det sluta hur som helst. 🙂

 18. Adri

  Micke: Det är en jättefin låt, även om jag själv föredrar ”Tvillingen”.

  I övrigt sätter jag vissa förhoppningar till Lettland ikväll. Jag tyckte ju verkligen om ”Still breathing” förra året och tror Lettland hade sin bästa placering sen 2015 i handen. Hoppas de kan få den nu istället. Gillar ju även Samanta.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se