Storbritannien Den 19:e februari bekräftade TV-bolaget BBC att samarbetet mellan BBC Studios och skivbolaget BMG fortsätter även över Eurovision Song Contest 2021 samt att de internvalt sin ESC 2020-artist James Newman att få representera Storbritannien i Rotterdam 2021.

I dag, den 11:e mars, var det dags för tävlingsbidraget “Embers” att ha premiär i Ken Bruce Show på BBC Radio 2 för att senare dyka upp i form av den tillhörande officiella musikvideon på Eurovisions YouTube-kanal, se nedan.

James förklarar att ha ville skriva en positiv uptemposång som människor kan festa till samt att låten hadlar om gnistan mellan människor som älskar varandra. Bara för att man inte kan träffa människorna man bryr sig om betyder det inte att gnistan inte finns där.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Embers”, James Newman officiell musikvideo
(text & musik: James Newman, Conor Blake, Danny Shah, Tom Hollings, Samuel Brennan)

Schlagerpinglan: Även om “Embers” inte går direkt upp bland mina personliga favoriter så är jag likväl rejält imponerad efter en första genomlyssning, och då var ändå mina förväntningar ganska höga p.g.a. James 2020-bidrag “My Last Breath“, som jag tyckte var riktigt trevligt. 😀

Jag uppskattar m.a.o. att Storbritannien skickar en glatt svängig och dansvänlig låt till Rotterdam och hoppas att detta positiva glädjepiller får en bättre placering än vad landets bidrag brukar få. Tack för ett bra val och lycka till, James och BBC. 😀

Mer om Storbritanniens ESC 2021-förberedelser hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Storbritanniens Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Jag kan copy-pasta hela din kommentar förutom det om höga förväntningar. För det hade jag sannerligen inte.

  Men desto mer positivt överraskad blev man av det! 🙂

 2. Johanna

  Ja men detta är ju faktiskt en bra låt! Mina funderingar är hur de ska iscensätta det. Uk är inte kända för att göra bra scenshower och hur bra live-sångare är James?

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, Bra frågor… så långt har jag inte ens tänkt. Vet inte om jag hört James sjunga live. Detta kan bli intressant. 🙂

 4. Johanna

  @pinglan om de lyckas iscensätta det samt James håller som sångare så bör det kunna gå hyfsat bra för denna. Men jag förhåller mig lite skeptiskt avvaktande sålänge! Bra låt iaf!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se