Islands Eurovision-bidrag 2021

2021-03-13 (lördag)

Island Daði og Gagnamagnið internvaldes av TV-bolaget RÚV att få representera Island i Eurovision Song Contest 2021 efter att deras Söngvakeppnin-vinnare “Think About Things” blivit en stor hit.

I dag, den 13:e mars, presenterades deras 2021-bidrag “10 Years” officiellt. Låten är Daðis musikaliska sätt att uppmärksamma sin tio-åriga relation med sin älskade fru Árný Fjóla Ásmundsdóttir. Denna tredje låt om hans familj, där musikvideon och ESC-scenshowen redan var påtänkt när den skrevs, sägs vara Gagnamagniðs sista. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Islands bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“10 Years”, Daði og Gagnamagnið låtpresentations-framträdande
(text och musik: Daði Freyr Pétursson)

Schlagerpinglan: Njae… inte för att jag var så speciellt förtjust i “Think About Things” men för att uttrycka mig försiktigt så var detta inte bättre. Jag tror att jag behöver ge låten några ytterligare genomlyssningar innan jag skriver något mer. Jag önskar dock Daði & Gagnamagnið och Island lycka till i Rotterdam.

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Island i ESC 2021“ medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Islands Eurovision-bidrag 2021”

  1. Adri

    Skulle inte kalla detta rakt över disk dåligt. Men däremot är jag lite underväldigad, med tanke på hur mycket jag gillade Island förra året.

    Här är i alla fall en dagsfärsk topp 36:

    1. Lettland
    2. Danmark
    3. Australien
    4. Italien
    5. Norge
    6. Kroatien
    7. Bulgarien
    8. Sverige
    9. Grekland
    10. Nederländerna

    11. Moldavien
    12. San Marino
    13. Schweiz
    14. Cypern
    15. Rumänien
    16. Irland
    17. Ukraina
    18. Storbritannien
    19. Litauen
    20. Finland

    21. Belgien
    22. Frankrike
    23. Österrike
    24. Island
    25. Estland
    26. Tjeckien
    27. Israel
    28. Slovenien
    29. Tyskland
    30. Polen

    31. Albanien
    32. Nordmakedonien
    33. Portugal
    34. Ryssland
    35. Spanien
    36. Serbien

  2. Mikaela

    OT men just börjat lyssna på alla bidrag. Besviken på the Roop, vars bidrag jag älskade förra året. Sångaren är lika karismatisk som alltid, men låten är blek.

    Men detta blir väl också ett år där röstningen färgas av återkommande artisters tidigare prestationer.

  3. Micke

    Då har jag startat upp söndagen med att få en första koll på Sveriges o Islands bidrag. Har nu lyssnat på båda två gånger. Tidigt javisst men ett omdöme kommer här.

    Island: Inte lika extremt dålig som förra årets men lika barnslig o töntig. Som plojbidrag kan jag köpa det till viss del. Som seriöst bidrag tappar jag hakan o behöver hissanordning för att få upp den igen. Avvaktar med betyg men det lär bli väldigt lågt.

    Sverige: Om detta var det bästa Sverige kunde få fram är jag Såååååå tacksam över att jag hoppat MF de senaste nio åren. Så fruktansvärt utan känsla och DET. jag häpnar över hur världsledande i uselhet i ESC Sverige varit 2013-2021. Än värre då jag vet att det fanns ett bra bidrag med i år… Clara.

    Det här blir bara värre o värre. Har nu bestämt mig för att hoppa ESC i maj. Blir dock troligen kvar här så jubla inte för mycket för mitt beslut : -)

    36 bidrag klara varav minst hälften får som bäst (3/10) i betyg. Har det någonsin funnits ett sämre år i ESC?

    Nu ska jag istället lägga fokus på det lilla som är bra

  4. Schlagerpinglan

    @Micke, Mycket kan hinna hända innan maj, så det låter som en bra idé att koncentrera sig på det positiva. Själv hittar jag tio riktigt bra låtar bland de 36 som nu presenterats och det räcker mer än väl för att jag ska se fram emot de avgörande showerna. 🙂

    Om inget annat så har jag redan min personliga favorit och två andra klara för finalen så hur semifinalerna än går så kan finalen bli riktigt sevärd. (Förutsatt att jag fortfarande har samma favoriter då, mycket kan ju hända på två månader.) 😀

  5. Adri

    Micke: Hmmm, jag är faktiskt förvånad över din avsmak för svenska låten.

    Sen kan jag säga dig att det absolut funnits sämre ESC-år. Så sent som 2020 var ju ett förfärligt år i tävlingen.

    Men även 1978. Jag kollade på en snabbgenomgång av 1978 års tävling för ett tag sedan och det var i det närmsta ett trauma bara det. Vet du vad jag tänkte? Jag tänkte ”Herregud vilken tur att jag inte levde än då”, för den tävlingen hade eventuellt dödat ett begynnande ESC-intresse.

  6. Johanna

    @Micke tråkigt att höra! Håller med om att det inte är ett starkt år men jag kommer inte hoppa över det någonsin! Och jag har ändå säkert 10-15 låtar jag åtminstone tycker är ok eller mer!

    Tusse vann med flest röster i hela melodifestival-historien och det var så välförtjänt! Hans framträdande var så äkta och han är så begåvad! Nu kan ju såklart alla tycka olika och det är ok!

    Vad gäller Island så är denna sämre än förra året. Ganska mycket sämre t.o.m men ändå bättre än typ 15 andra låtar i år eller nåt! Gillar Dadi men tror denna kommer vara ganska långt från vinsten i maj.

  7. Adri

    Micke: Jag själv har svårt att se att jag skulle bojkotta en Eurovision-upplaga. Det har hänt att jag inte sett vissa sändningar live. Men då har jag alltid kollat de i efterhand, utan att ha pratat med någon eller fått notiser eller läst nyheter.

    Men jag respekterar om du inte tycker det är värt 🙂 Men jag hoppas verkligen du blir kvar 🙂

  8. Micke

    @Pinglan, definitivt bäst att koncentrera sig på det positiva även om det är väldigt svårt detta året. Det är svårt att hitta dessa i ESC 2021. Ser att du och jag har Sverige på nästan samma plats 🙂

    @Adri, har inget grepp på 1978 just nu så jag kan inte svara på det. Året jag kommer på just nu som nästan lika dåligt som 2021 är 2002. Tacka vet jag 2009…Eller vad säger du? 🙂 Outstanding best. Som jag sagt

    @Johanna, om du hittar detta i Tusse och hans framträdande skulle jag inte ens tänka tanken att förstöra det för dig. Njut av det du såg istället och håll fast vid det. Du Johanna vad gillar du Irlands bidrag i år?

    Nej jag hänger kvar här Adri. Men jag klarar inte av det där i maj. Alldeles för mycket dåligt så det skulle bara ta ned humöret. Jag har varit här i runt tio år Adri. Du sa en gång att du var här då men märkligt nog minns jag inte det. Du kanske inte skrev så mycket då. Från den tiden minns jag mest Kerstin och Josef som lämnat båten vad det verkar. Åtminstone den förstnämnda

    Nu återstår Azerbadjan (aldrig haft något bra.Malta (Bra endast en gång)och Georgien. Den sistnämnde är mitt hopp för han var bra förra året :-9

  9. Adri

    Micke: Jag har varit här länge, länge. Men du får inte glömma att jag är (relativt) ung. För nio-tio år sedan hade jag absolut inget av värde att säga! 🙂

    Sen utvecklades någon form av relativt medioker och språklig kommunikationsförmåga. And here we are 🙂

  10. Micke

    @Adri, bullshit 🙂 Du är en viktig del av den här bubblan med dina skriverier. Det tror jag du förstår själv och om inte så har du problem polarn 🙂

    Ok då har du kanske varit här lika länge som jag då. Så jädra knäppt att jag inte minns när jag ramlade in här. Var definitivt här 2012. Nästan helt säkert inte 2009 så det är 2010/2011 nångång.

    Vet du, n av de grejer jag ser fram emot här på bubblan är när Pinglan börjar skriva om Italiens bidrag och omdömen ramlar in om den. Det ska bli så jädra intressant att höra de dåliga recensionerna och de bra. Hur folk här tänker. Har en anledning till det. Ska bli jädrigt intressant 🙂

  11. Schlagerpinglan

    @Micke, Förhoppningsvis ska du inte behöva vänta alltför länge. Jag har märkt att jag brukar dra ut på mina presentationsinlägg in i det sista (jag velar alltför mycket med mina gissningar) men i år hoppas jag kunna starta lite tidigare. Det är ju trots allt 39-40 bidrag som ska gås igenom så redan i slutet av mars hoppas jag kunna dra igång genomgångarna. 😀

    (När Italiens presentation dyker upp vet jag dock inte då det beror på vad de övriga sidorna, som jag länkar till, har för planer.)

  12. Johanna

    @Micke Jag gillar Irland. Det är den största överraskningen i år eftersom jag absolut inte gillade henne förra året. Dock är det ändå något som gnager och jag vet inte om det är oron att live-framträdandet inte ska hålla. Hon känns som att det kan vara svajigt och missa finalen pga det, vilket vore synd för det är ju en av de bästa låtarna i semi 1. Ja, den som lever får se!

  13. Artemisia

    Töntig låt, men den kommer säkert till final.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se