Maltas Eurovision-bidrag 2021

2021-03-15 (måndag)

Malta Den 16:e maj 2020 bekräftades det att TV-bolaget PBS internvalt sin ESC 2020-artist (och JESC 2015-vinnare) Destiny att få representera Malta i Eurovision Song Contest 2021 och i dag, den 15:e mars 2021, släpptes tävlingsbidraget, se nedan.

Team Destiny beslutade sig tidigt i processen att de i ESC 2021 tänker ställa upp med en danslåt med omedelbar må-bra-faktor. Bakom tävlingsbidraget “Je Me Casse” står Malin Christin, Amanuel Dermont, Nicklas Eklund och Pete Barringer. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Maltas bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Je Me Casse”, Destiny officiell video
(text och musik: Malin Christin, Amanuel Dermont, Nicklas Eklund, Pete Barringer)

Schlagerpinglan: Mitt första intryck av “Je Me Casse” är svagt positivt men även något förvirrat. Å ena sidan så tycker jag betydligt bättre om det här än Destinys 2020-bidrag “All Of My Love” men just för tillfället så är låten lite väl spretigt för att jag ska få något riktigt bra grepp om den.

Det positiva är att det finns delar av låten som är riktig lovande så jag hoppas på det bästa och önskar Team Destiny lycka till i Rotterdam. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Malta i ESC 2021“ medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Maltas Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Myyyyyyyyyyycket bättre än ”All of my love”. Jag stod inte ut med den.

  Detta är ju ändå en bra låt. Men jag stör mig på Destiny. Hon slår mig som en sån där röstakrobatik-sångerska. För en svensk referens, se Molly Pettersson Hammar. Lite samma där. Eller Kasia Mos (Polen 2017). Hoppas inte hon svänger ut för mycket. Ibland så kan faktiskt det rätta var att ge 70%.

 2. Mr A

  En svänging bit. En riktig favorit. 2a i oddset nu.

 3. Johanna

  Betydligt bättre än urtråkiga “all of my love” från förra året och känns som att denna passar Destiny bättre och med tanke på att jag vet att hon kan sjunga live kan jag ranka denna högt direkt! Topp 5 för mig och jag blir förvånad baserad på första intrycket om inte denna kommer topp 10 i Rotterdam.

  Jag ser lite likheter med Netta i låttext-tema och utförande vilket kan vara en nackdel då det inte är så länge sen hon vann MEN om Destiny kan iscensätta detta bra så är detta en vinnarkandidat i år tror jag. Ska en upptempo-låt vinna så hoppas jag verkligen på denna (eller Litauen) Br jobbat Malta! VALLETTA 2022!!!

 4. Mr A

  Ett problem är att de flesta låtar är video med studioversioner. Men unnar Malta en vinst, de är väl det land som varit med längst utan att vunnit. Litauen är min favorit dock.

 5. Adri

  Mr A: Jag ser det som en fördel. Tycker studioversioner (helst med en tilltalande musikvideo) är mer relevanta för då blir bedömningen mer neutral. Man hör låten mer.

  T ex har jag inte hittat (och för den delen inte direkt letat) efter Ryssland i studioversion. Men den har jag bara hört live. Och det gör den väldigt svårbedömd. Än är jag negativ till den, men i studion kanske den hoppar upp några snäpp 🙂

 6. Mr A

  Självklart är studioversioner att föredra när man lyssnar på en låt utanför tävling. Men när det kommer till tävling kan ju en låt som låter perfekt i studio bomba totalt live. Därför får man ta det försiktigt med att stirra sig blind på oddsen.

 7. Marcus

  Ja, men det här var inte helt fel. Återigen saknas kanske en riktig refräng, men det finns mycket här att gilla ändå. Blir nog en fin placering för Malta om hon inte christinaaguilerar sönder låten.

 8. Johanna

  Finns det en live-version så är det alltid den jag bedömmer efter eftersom det ger en mer rättvis bild av vad som kommer ske i själva tävlingen. Musikvideorna tittar jag knappt på utan har de på i bakgrunden.

  Vad gäller längst tid i ESC utan vinst tror jag det är Cypern men kan ha fel.

  Men alltså igen, den här låten! Så jäkla bra! Jag kommer rösta!

 9. Artemisia

  Jag tycker bättre om årets låt än fjolårets låt. Cypern eller Island är de som deltagit längst utan vinst tror jag, men jag är inte helt säker.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se