Italien TV-bolaget RAI utsåg Italiens bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella uttagningen Sanremo 2021 som bestod utav fem festivalkvällar där finalen avgjordes den 6:e mars.

Vann gjorde Måneskin och låten “Zitti e buoni“, som nu presenterats i en förkortad Eurovision-version med svordomsfri text, se nedan. (Källa: wiwibloggs.com)

Eurovision-versionen av Italiens ESC 2021-bidrag:

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “Zitti e buoni”, Måneskin
Länkar: Eurovision-versionofficiell musikvideooriginalversion
“Che Tempo Che Fa”-framträdandeeurovision.tv (artistinfo)
Låtskrivare: Damiano David, Ethan Torchio, Thomas Raggi, Victoria De Angelis
Se även: Resultatet av Sanremo 2021

Schlagerpinglan: Lyckligtvis så har jag inte så mycket att säga om denna nya version då det i princip är samma låt fast i ett lite mer kompakt format. Inte ens de små text-förändringarna, som gjorts för att uppfylla ESC-reglernas förbud mot svordomar, tycker jag gör någon större skillnad utan “Zitti e buoni” fortsätter att vara min personliga favorit i ESC 2021 även efter detta. 🙂

Är ni intresserade av närmare info om texten hänvisar jag till wiwibloggs som lagt ut en engelsk översättning av originaltexten och sedan går igenom förändringarna här.

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Italien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Italien 2021: Eurovision-versionen av “Zitti e buoni” (Måneskin)”

 1. Adri

  Adå. Det här är en riktigt grym låt 🙂 Kan inte säga mer. Jag tycker verkligen bara om det här. Jag såg någon jämföra det med Marilyn Manson vilket är en artist jag har oerhört svårt för, så jag såg det nästan som en ärekränkning av Guds nåde. För det här har ju en melodi, något man vet att MM aldrig har.

  Läste mig för övrigt till att sångaren i Måneskin är född 1999, vilket gav mig en inre kris. Jag trodde han var… 35 eller nåt. Men nej, han är absolut tre år yngre än mig. Ugh.

  Trodde för övrigt att svordomar bara förbjöds på engelska. Har inte Frankrike någon gång sjungit ordet ”putain” som iofs rakt av betyder ”h***” men används som engelskans ”f***”? Har för mig det. (Vilken otroligt ogivande kommentar när jag inte ens gör mig själv fullt förstådd. Men för att undvika att sprida toxisk stämning, tro mig det gör jag så gott IRL, så skriver jag inte ut hela orden)

  Men jaja, spretig kommentar aside. Jag gillar låten och artisten är, till min stora förvåning, ung. Kul! 🙂

 2. Mikaela

  Jag har börjat lyssna in mig under mina bilfärder till och från jobbet, och den här får mig att köra för fort! Tydlig favorit hittills, jag får nostalgi från alternativrocken jag lyssnade på på 00talet.

 3. Marcus

  Alltså… rock. Tillsammans med fotboll är det två av livets största mysterier för mig. Tycker folk verkligen det här är bra, på riktigt? Det är så svårt för mig att ta in. Jag hör att det är kompetent, snyggt producerat osv, och sångaren har en viss karisma… men nej, fortfarande helt obegripligt för mig :/

 4. Adri

  Marcus: Jag är själv inget fotbolls-head. Igår kollade jag på ”Alla mot alla” och där ställdes frågan om vilka de tre senaste värdländerna för VM var. Jag fick rätt på alla tre, och pga det somnade jag lycklig. Så jag är ju inte insatt, men förstår grejen.

  Men musik är konstigt. Jag fattar inte hur samma ljud kan träffa människor – och så uppfattas de så olika. Så som du är med rock, är jag med dansband. Jag klarar det inte. Med den vetskapen är det ju knas att jag är ett fan av Melodifestivalen eftersom MF när jag var liten i princip bara bestod av 9 dansband och sen 1 sångerska som sa att låten var ”pop”, men det var absolut schlager. Tack gode gud för 2010-talets utveckling i MF.

  Jag vet inte vad jag vill med det här. Mer än att musik är en konstig grej för alla hör olika. Med jämna mellanrum har du slängt ur dig olika länkar här på bloggen. Det kan ha varit någon som kom trea i en uttagning 1987 eller nåt. Och då är det många gånger jag tänkt ”jag önskar jag hörde vad han hörde, för det här låter fruktansvärt för mig”.

  🙂

 5. Micke

  @Adri och Marcus…..Rock är för mig överlägsen allt annat. Men det där är väldigt tveeggat för samtidigt finns det ingen musik som man kan massakrera så som rock om man inte träffar rätt och helt enkelt har DET. Rock i ESC och MF är för mig (ursäkta alla som tänker annat) fruktansvärt misshandlat som oftast. Många människor hävdar att det bara är de i division 2 och 3 som får platsa i ESC och MF. Till viss del kan jag hålla med men i det stora ser jag det mest som en förolämpning.

  När det gäller rock håller jag dock nästan till fullo med dessa “förolämpare”.Alltså jag skäms som rockmusiker för det jag ser och hör när rock hamnar i dessa tävlingar. Jag är den sista människan i världen som skulle poscha för min egen klass och kapacitet men när jag bevittnar detta känner jag mig plötsligt som en mästare på rockscenen. Alltså här trampar det in band som man inte ens känner håller studentklass i rockmusik. Vet inte hur många rocklåtar vi bevittnat här genom åren men jag kan ju lätt säga att högst 3% av dessa har det varit klass på. Så om det är detta du har som måttstock Marcus när du bedömer rock då råder jag dig att kolla utanför bubblan 🙂

  För många “rockmusiker” i denna bubblan tycks det vara viktigast att det är skrikiga röster. Inget kan vara mer fel enligt min mall. Du döljer inte medelmåttigt lek med instrument genom skrikiga röster. Ungefär så som medelmåttig musik och röst nu oftast försöks döljas genom robotdans. Numero uno för mig med rock är det råa, känsliga i musiken. Hur rösterna sen ska matcha detta är från sekund till sekund. det är rå gitarr som gör rock, inte en rå röst.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se