ESC 2021 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de 5 bidrag som de nordiska länderna kommer att tävla med i Eurovision Song Contest 2021, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället.

(Klicka på flaggorna nedan för information om hur länderna valde ut sina bidrag.)

Se även: “Eurovision 2021: Alla Big Five-ländernas bidrag

Ett av de nordiska bidragen i ESC 2021:

Øve Os På Hinanden“, Fyr & Flamme – Danmark

Schlagerpinglans topplista av Nordens bidrag i ESC 2021 (2021-03-19):
Danmark 1. Danmark: Øve Os På Hinanden“, Fyr & Flamme (semifinal 2)
Finland 2. Finland: Dark Side“, Blind Channel (semifinal 2)
Norge 3. Norge: Fallen Angel“, TIX (semifinal 1)
Sverige 4. Sverige: Voices“, Tusse (semifinal 1)
Island 5. Island: 10 Years”, Daði og Gagnamagnið (semifinal 2)

Schlagerpinglan: I år tycker jag att Norden skickar både högt och lågt (och mittemellan) till ESC då bidragen (för tillfället) befinner sig på väldigt skilda ställen på min topplista.

Danmark och Finland befinner sig båda i topp-fyra och tillhör mina personliga favoriter i ESC 2021 medan Island är nära jumboplatsen då den så här långt inte väckt något intresse hos mig. Däremellan har vi två medelbidrag, där Norge hamnar strax utanför topp-tio medan Sverige får nöja sig med en plats strax under mitten.

Trots mina skiftande åsikter om bidragen så vet jag att jag kommer att hålla tummarna för samtliga nordiska länder när det väl gäller och jag både hoppas och tror att de flesta faktiskt har en chans att ta sig vidare till finalen. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


26 kommentarer till “Alla Nordens bidrag i Eurovision Song Contest 2021”

 1. Adri

  Adrians topp 5:

  1. Danmark
  – Kul att Danmark faktiskt sjunger på danska. Kan inte poängtera det tillräckligt. Det gör mig så glad. Och låten ger mig (som absolut inte levde på 80-talet) 80-talsvibbar. Det är underbart. Liveframträdandet är inte perfekt kanske, men det är bra!

  2. Norge
  – Bättre på norska, men det är fortfarande pretty damn good. Tix säljer låten bra och det teatraliska framträdandet är ju verkligen underhållande, trots att låten i sig är heartbreaking. Så glad att den vann!

  3. Sverige
  – Sagt det förr och säger igen. Tusse förtjänar 100% hyllningar. Fantastisk kille, fantastisk sångare, fantastisk artist och fantastisk förebild. Låten gör inte så mycket. Jag förstår lockelsen, men jag hade andra favoriter i MF.

  4. Finland
  – Fruktansvärd vers, bra refräng. Töntig image tyvärr (det är ganska vanligt bland rockband).

  5. Island
  – Vad är det här för B comeback?

 2. Micke

  Brukar tycka om att bedöma bidrag, att se på dessa rakt igenom. Nordens bidrag i ESC 2021 är ock helt off för mig. Betyder det att jag tycker de är ren skit? Absolut inte. Jag begriper mig inte på dessa bidrag bara. Ber om ursäkt Pinglan, Johanna, Adri m.fl som jag vet har favvisar bland dessa. Det positiva är att ni inte kommer att få höra någon skit om dem, helt enkelt för att jag helt enkelt inte förstår mig på dem.

  En man med vingar. En man som verkar helt vilse på scen. Ett gäng män som försöker vara något de inte är. En man med ESC-historiens mest vilsna, döda blick och två män som mest verkar önska sig bort från allt detta.

  Åter igen…detta var ingen kritik mot dessa artister. I så fall mer mot mig som inte kan se vad detta innebär och handlar om. Jag begriper mig helt enkelt inte på dem.

  Norges artist står på scen med vingar. Varför? Jag bryr ju mig inte om texter i ESC så det kanske har något med det att göra och isf är det ju min förlust. I min värld är det i detta läget ett märkligt scenframträdande med en tom låt och en tämligen anonym röst.

  Islands artist hade förra året ett extremt löjligt framträdande med en usel låt. I år är det inte lika illa men han ser lika tom och ointresserad ut även i år. Låten är inte lika usel men framträdandet mer anonymt

  Sveriges artist vet jag ingenting om och att döma av hela detta paketet har jag ingen direkt längtan att lära mer Jag ser bara en väldigt nervös kille som mest verkar glad när låten är över. Kanske en superbra kille men det är inget jag ser i detta.

  Finlands grupp gapar efter mer än de mäktar med. Förstår inte ens det som de gapar efter. En riktigt bra refräng vävs in i en usel vers. Synd då detta hade kunnat bli riktigt bra meduppbackning av någon/några med mer mogna ideer.

  Danmarks artister är 80-tal. Detta och ESC är definitivt inte min grej. Precis den känslan hade jag första tiden men på något märkligt sätt har den smugit allt mer på mig. Mot min vilja nästan. En snubbe med luftgitarr och en snubbe som mest verkar behöva gå o lägga en drill. Hur i he…..har jag kunnat luras in i detta. Säg det. Musik kan man aldrig vara helt äker. Inte min grej men lik förbannat dras jag in

  Ranking:

  1. Finland
  2. Danmark
  3. Norge
  4. Sverige
  5. Island

 3. Johanna

  Gillar alla Nordens bidrag i år och alla befinner sig på finalplats för mig om än på lite skillda ställen av finalplatserna

  6. Norge
  9. Sverige
  11. Danmark
  23. Island
  25. Finland

  Jag hoppas samtliga hamnar i final men tror framförallt Danmark kommer få det svårt…

 4. Anna

  1.Danmark
  2.Norge
  3.Finland, Island & Sverige

 5. Marcus

  Danmark är överlägsen bland Nordens bidrag i år! När kunde man säga det senast? Jag tror faktiskt det är 1965 senast, med Birgit Brüel och For din skyld.

  På en andraplats kommer Sverige, med en bättre artist än låt. Låten är inte dålig men låter gjord och trött.

  Bronset tar Norge hem med sin pojkbandpastisch. Hade eventuellt kunnat vara bättre än Sverige om de hade behållit den norska texten. Den engelska är rätt värdekass.

  Island sen. Jag fattade aldrig grejen med hans tidigare låtar så jag är glad att även fansen verkar förstå att den här låten inte är något att hurra för.

  Och sist, mitt kära hemland. Varför sjunger man om långfingret? Jag bryr mig sällan om texten men här är den direkt avtändande. Och så rock på det. Nej tack.

 6. Micke

  Jag har fem länder som är på väg upp i min ranking. Har också fem som är på väg neråt.

  PÅ VÄG UPPÅT:

  4. “The Wrong Place”, Hooverphonic – BELGIEN
  5. “Zitti e buoni“, Måneskin – ITALIEN
  11. “Tout l’Univers”, Gjon’s Tears – SCHWEIZ
  13. “Øve os på hinanden“, Fyr & Flamme – DANMARK
  16. “Amen“, Ana Soklič – SLOVENIEN

  De två som rusar upp är Belgien och Italien. Båda låg lätt utanför topp 15 förut
  ———————————————————

  PÅ VÄG NEDÅT:

  12. “Amen”, Vincent Bueno – ÖSTERRIKE
  15. “Discoteque”, The Roop – LITAUEN
  22. “I don´t feel hate”, Jendrick – TYSKLAND
  23. “Technicolour”, Montaigne – AUSTRALIEN
  29. “Set Me Free”, Eden Alene – ISRAEL

  De två som rasar ned är Australien och Israel. En låg topp 10 förut. Den andra topp 15.

 7. Adri

  Micke: Skönt att höra att Italien spurtar uppåt. Man kände knappt igen dig utan din vurm för det landet! 🙂 Och nu när jag gillar dem så mycket också vill jag att andra ska höra vad jag hör.

  Jag håller också med om Litauen och Israel (även om jag hört ryktesväg att Israel ska göras om rätt rejält. Vi får se hur det blir med den saken).

 8. Micke

  Adri.. Det som förvånar mig mest är att jag inte helt dissar Danmark. Så mycket 80-tal o därför så lite Micke. Men ändå 🙂

 9. Mikaela

  Micke, kul att Belgien åker uppåt för dig. Hon är topp 5 för mig med.
  Varför rasar Australien? En annan favorit hos mig.

 10. Micke

  @Mikaela, tråkig historia men du frågar så jag svarar 🙂 Jag spelar själv i ett band. För ett antal år sedan spelade och sjung en tjej i bandet. Hon och jag hängde ihop. Montaignes röst i versen påminner grymt om hennes röst. Lurade mig nog lite av det så jag gillade låten mer än jag egentligen gör. Gillar fortfarande versen men refrängen dippar tyvärr helt för min del. Motsatsen till Finland i år där det är versen som dippar.

  Dålig koll på vad du gillar och inte gillar Mikaela. Har du nån topp 5 eller topp 10?

 11. Micke

  Slänger ut en grej till som inte har med denna länken att göra. Hoppas jag inte irriterar nån med det.

  Satt och funderade över röster kontra bidrag, plus och minus.

  Om jag ska hitta ett bidrag där bidraget är lite för bra för rösten då blir det nog “Tout l’Univers”, Gjon’s Tears – SCHWEIZ

  Om jag ska göra det omvända där rösten är för bra för bidraget blir det just nu “Amen“, Ana Soklič – SLOVENIEN

  Märker gång på gång detta när jag lyssnar på dessa två. Ibland kommer jag lite extra in i Ana Sokličoch hennes röst och plötsligt känner jag att bidraget är bättre än jag egentligen tycker.

  Precis likadant fast omvänt då med med snubben från Schweiz. Vad är det i dagens musik som tycks vilja göra killar till falsettnissar. Ett exempel är ju Benjamin Ingrosso. Killen kan ju sjunga men 90% av det han gör är i falsett. Bara för att skingra missförstånd. Så jädra lätt i den lättkränkta värld vi lever i…Jag respekterar alla människor oavsett läggning osv. Ska inte ens behöva säga så men tyvärr behövs det i denna knäppa värld.

  Jag pratar uteslutande röster och ingenting annat. Jag hatar falsettsnubbar. Attan detta bidraget från Schweiz som jag nu har utanför topp 10 hade lätt varit bland dessa om killen bara sjung ut med riktig röst

 12. Micke

  @Mikaela, en grej förresten. Detta med Belgien är något som jag klart märkt. Många beskriver den som en låt som växer. Rädd att det blir för få lyssningar i maj för röstarna innan det är dags

 13. Mikaela

  Micke, jag tycker Belgien stod ut redan vid första-andra lyssningen. Har haft svårt att hitta spännande bidrag i år, inte riktigt hinna ge alla bidrag så många lyssningar som de kanske behöver. Vet att du gillar Georgien, men jag hittar inte riktigt känslan.

  Min topp är just nu
  1. Italien
  2. Australien
  3. Schweiz
  4. Belgien
  5. Grekland
  6. Malta
  7. Litauen

  Väldigt jämnt mellan 2-6, men 1an mycket högre än övriga.

 14. Mikaela

  Micke – En sak till, Belgien låter väldigt mycket som bandet Metric om du känner till dem. En av de (tyvär) få kvinnliga röster jag lyssnar på.

 15. Micke

  @Mikaela, nu kommer du att tro att jag skojar med dig men det gör jag inte. Tro mig. När vi spelade i Västerås för drygt fyra år sedan hade vi med två av Metrics låtar. En av dem var Eclipse. Vet inte om du hade gillat det men det var betydligt mer gitarrer med i vår version 🙂

  Finns flera låtar med dem som jag gillar. Tycker även om hennes röst även om jag have a thing for mörka kvinnoröster, vilket ju inte hon har. Helt med på det du säger om likheten med Belgiens bidrag och rösten. Inte bara det utan även utseende 🙂

  Jag skulle kunna nämna en mängd kvinnoröster som jag beundrar lindrigt sagt. Mitt plus när det gäller röster överhuvudtaget är mörka kvinnoröster. Minus är manliga falsetter. Förutom det kan jag hitta bra i det mesta.

  Får man fråga vad det är i Australiens bidrag som gör att du placerar den som tvåa?

 16. Adri

  Oj. Jag är rakt motsatt Mikaela där. Jag som den statistiknörd jag är (jag låter inte rolig, jag vet, men jag älskar att föra statistik) har räknat ut att 73% av låtarna på mina spotifylistor är sjungna av enbart kvinnliga röster (samarbeten med manliga röster är alltså inte inräknade).

  Vet inte varför jag dras mest ditåt. En anledning kan vara att tjejer är bättre på att förmedla känslor i sina röster, kanske? Jag menar, vad händer när en man försöker göra det? Då blir det som Gjon’s Tears förra året, när han mest av allt låter som ett gråtande barn? Tack och lov gör han inte det i år – utveckling! 🙂

  Intressant iaf! 🙂 Har även först statistik över mina egna personliga ESC-vinnare och endast 8 ggr har det varit manliga solister, 10 ggr mix av män och kvinnor och överväldigande 47 ggr har min personliga vinnare varit en kvinnlig solist.

 17. Micke

  Adri.. Helt med dig där. Kvinnor är numero uno

 18. Adri

  Jisses. Skrev jag precis “intressant” om min egna kommentar. Vad är det för fel på mig? Aja. Sålänge jag är poänglös så kan jag säga att det gläder mig att ni tar upp Metric. De är verkligen inte dåliga. “Gimme sympathy” är en favorit! Har däremot aldrig märkt en likhet med Belgiens sångerska, på vare sig röst eller utseende.

 19. Micke

  @Adri, ibland undrar jag nästan om du uttrycker annan åsikt än min bara för att du ska ha annan än den jag har 🙂 För mig solklart med likheterna. Därmed inte sagt att det är så men jag börjar undra lite med dig 🙂

 20. Johanna

  Och sedan kommer jag in som föredrar manliga röster i de flesta fall. Har nästan uteslutande haft manliga vinnare i ESC de senaste 10-15 åren och de flesta, men inte alla av mina “idoler” är män. Tur man får tycka olika i alla fall!

 21. Micke

  @Johanna, inte för att låta löjlig men fakta talar ju för att kvinnor oftast föredrar manliga röster och tvärtom. Inget märkligt med det iofs. För min del är det mest talande när det handlar om riktigt soft musik som jag gillar…Enya, Melissa Horn och många fler

 22. Micke

  Min nya Topp 5 från 2021:

  1. “Imaginary friend“,VICTORIA – BULGARIEN

  2. “Behöver inte dig idag“, Clara Klingenström – SVERIGE
  3. “Dieci“, Annalisa – ITALIEN
  4. “Maps”, Lesley Roy – IRLAND
  5. “Rijeka”, Nina Kraljić – KROATIEN

 23. Adri

  Micke: Men vaf…? Finns det två grupper som heter Metric då? För jag håller verkligen inte med.

  Men din topp 5 ser bra ut i alla fall!

 24. Johanna

  @Micke Melissa Horn är dock en av de kvinnliga artister jag verkligen gillar!

 25. Mikaela

  Kul att fler gillar Metric! Men Adri, det förvånar mig att du inte gör likheterna med Belgiens bidrag. Fick jag höra den låten och fick gissa artist hade jag trott på Metric.

  Micke – Australien har en så klistrig refräng, som gör att jag sjunger den hela tiden. Med tiden finns väl risk att man tröttnar, men för nu tycker jag den är charmig. Men som sagt, mina 2-6 är egentligen ganska likvärdiga.

 26. Micke

  @Johanna, underbart att höra att du gillar Melissa Horn. Hon är guld för mig. Jag har ett ganska stressigt jobb helt utan fasta tider. Det kan vara kväll, natt, morgon dag or whatever. Till det skriver jag musik, spelar musik och allt med det. Gissa om det då är härligt att bara sätta sig, eller lägga sig o koppla av till Melissa Horn, Enya o många andra. Just avkopplingsmusik är nästan uteslutande för mig kvinnliga artister. Faktum är att även Pinglan och hennes blogg är guld för mig för att varva ner.

  @Mikaela, jag tror Adri skämtar med oss just nu bara 🙂 Angående Australien. Nja för mig har det varit versen som sagt. Refrängen har bara hängt med för min del. Sorry om jag inte längre ser det du ser i deras bidrag. Vem vet…det kan kanske vända en gång till. Skulle inte vara första gången i så fall 🙂 Men Belgien den växer som sagt. Märkligt jag varså besviken först när jag hörde den. Nu på plats 4 för mig

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se