ESC2021 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest från den senaste veckan. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Nordmakedonien Nordmakedonien: Vasil förblir landets ESC 2021-representant
TV-bolaget MRT har avslöjat att ESC 2020-artisten Vasil fortsätter att vara Nordmakedoniens representant i ESC 2021, trots den senaste tidens stormande.

Efter de starka reaktioner som följde efter att artistens musikvideo släppts (där ett konstverk med färgerna av den bulgariska flaggan syntes) tillsatte MRT en kommission för att granska Vasils medverkande. I veckan kom beskedet att Vasil fortsätter att vara Nordmakedoniens representant. Musikvideon i fråga uppdaterades direkt efter premiären med en ny version fri från konstverket som påminde om den bulgariska flaggan. (Källor: eurovoix.com och wiwibloggs.com)

Israel Israel: KAN bekräftar 2022-deltagande
TV-bolaget KAN har bekräftat att Israel kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022. Fram tills i går, den 25:e mars, kunde intresserade produktionsbolag / kanaler lämna in sina anbud till TV-bolaget som nu ska avgöra vem / vilken show som kommer att få utse den israeliska ESC 2022-representanten. 2015-2019 var det “The Rising Star” och Keshet Channel 12 som stått för uttagningen. (Källa: esctoday.com)
Kroatien Kroatien: Flerårigt kontrakt håller kvar Dora i Opatija
TV-bolaget HRT har ännu inte bekräftat att Kroatien kommer att delta i ESC 2022 men det har kommit rapporter som tyder på att förberedelserna redan är i full gång. Ernie Gigante Dešković, direktören för Opatija-festivalen, har avslöjat att HRT gått med på ett flerårskontrakt angående the Music Days of Croatian Radio and Television där det ingår att Dora, Kroatiens ESC-uttagning, kommer att hållas i Opatija.
(Källor: escbubble.com och eurovoix.com)
San Marino San Marino: Flo Rida har tackat ja till Senhits ESC-inbjudan
San Marinos internvalda ESC 2021-artist Senhit har bekräftat att Flo Rida, som står för en del av sången (och låtskrivandet) på hennes ESC 2021-bidrag “Adrenalina”, kommer att medverka vid ESC 2021 i Rotterdam om omständigheterna tillåter.
(Källa: eurovoix.com)
Vitryssland Vitryssland: Galasy ZMesta arbetar på ett nytt ESC 2021-bidrag
Ivan Eismont, chefen för TV-bolaget BTRC , har bekräftat att deras utvalda artister Galasy ZMesta arbetar på en ny låt för ESC 2021 efter att deras ursprungliga bidrag “Ya Nauchu Tebya (I’ll Teach You)” blivit diskat.

Det har spekulerats i den vitryska pressen om att BTRC har fått till slutet av månaden på sig att skicka in en ny låt men när EBU (den 18:e mars) meddelade att de fortfarande förde diskussioner med BTRC angående inskicket av en ny låt eller en justering av det första bidraget så nämndes inget datum.
(Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Efter en lugnare period här på bloggen så inleder jag uppdaterings-fasen med att beta av några nyheter från den gångna veckan. Jag kommer sedan att varva nya och lite äldre nyhter de närmaste dagarna och även göra en första titt på säsongens nationella uttagningar. På återseende. 😀

Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2021: Blandade nyheter (2021-03-26)”

 1. Adri

  Du är inte den enda som tagit en titt på säsongens nationella finaler. De på Wiwibloggs har betat av årets lista över förlorade verk i nationella finaler. Och Dotter vann även i år!

  Den första som vinner den listan två år i rad. Vad säger det om oss? Dotter är en chans som Sverige tydligen bara inte kan ta till vara på.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Ja jag såg det, imponerande och lite sorgligt. Men, men… kanske kan det bli något av en tredje gången gillt för Dotter där hon kommer tillbaka ytterligare en gång och vinner stort. Själv har jag inte varit helt förtjust i hennes bidrag så kanske kan nästa bli ett sådant som även tilltalar den sista delen av publiken, vilket behövs om det är en ESC-seger hon siktar på. 🙂

 3. Adri

  Nja, Dotter själv verkar ganska mätt på tävlingen (och jäklar vad besviken hon såg ut i år också, när tittarpoängen kom). MEN… med det sagt. Charlotte Perrelli sa efter hennes vinst 1999 att hon aldrig skulle komma tillbaks – och sen dess har det blivit fyra goda tävlanden till (eller tre goda och “Mitt Liv”). Så vi får se.

  Men då måste svenska folket get a grip!

 4. Mikaela

  Förra året var jag verkligen sur när Dotter förlorade. Så att ESC sen ställdes in var nästan trösterikt, för jag hade varit ännu surare om hon hade vunnit Mello och sen snuvats på chansen att tävla i ESC.

  Detta år var det tydligt rätt tidigt att hon inte skulle vinna, så blev inte lika besviken. Men hoppas också på tredje tävlan, med topplåt som går hela vägen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se