Tyskland Årets ESC har ännu ej avslutats men TV-bolaget NDR har redan riktat blicken mot Eurovision Song Contest 2022 och påbörjat förberedelserna inför uttagningen av Tysklands nya bidrag.

Precis som de senaste åren så kommer bidraget att utses med hjälp av två jurygrupper och till att börja med söker TV-bolaget 100 jurymedlemmar till sin Eurovision-jury som kommer att få ge sin syn på både kandidat-artister och potentiella Eurovision-låtar inför Eurovision Song Contest 2022.

De som är bosatta i Tyskland och är intresserade av att vara med i juryn kan ansöka här där de potentiella jurymedlemmarna bl.a. får i uppdrag att ranka och recensera några av årets ESC-bidrag för att visa sin musiksmak.

Tysklands ESC 2021-bidrag:

I Don’t Feel Hate“, Jendrik

Inför årets uttagning, där Jendrik valdes ut, fick artisterna en möjlighet att visa sina scenförmågor då de uppmanades att spela in ett videoklipp där de framförde sitt bidrag live på scen, med ljussättning, flera kameror, dansare, bakgrundssångare och rekvisita. Denna regeländring gjorde det lättare för jurymedlemmarna att bedöma låtarna och artisternas scennärvaro. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Systemet med två jurygrupper införde NDR 2018 och det har så här långt resulterat i en imponerande topp-fyra-placering samt en mindre smickrande botten-två-placering så än är det lite tidigt att dra några slutsatser om hur bra/dåligt detta nya system fungerar. Hur det går 2021 återstår ju fortfarande att se. 😀

Se “Tyskland i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Tyskland 2022: Sökandet efter ESC 2022-bidraget har startat”

  1. Adri

    Jendriks låt sjunker allt mer och mer. Varför kunde de inte bara ha en enkel ukulele-ditty? Det gillar väl alla? Istället så slänger de in musikaliskt kaos som kan ge mig huvudvärk mellan alla ukulele-stationer? Förlorad potential där alltså.

    + jag har väldigt blandade känslor angående Jendrik. Jag kan inte avgöra huruvida han är likeable, eller om han fett störig? Han känns lite dryg. Det är lite samma problem jag har med tjejerna i Hurricane (utöver att låten inte håller måttet) – de framstår som fruktansvärt dryga.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se