Italien TV-bolaget RAI utsåg Italiens bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella uttagningen Sanremo 2021 där finalen avgjordes den 6:e mars. Vann gjorde Måneskin och låten “Zitti e buoni“, som senare presenterades i en förkortad Eurovision-version med renare text.

I Sanremo 2021 framfördes alla låtar live framför en live-orkester men strax efter festivalen tog RAI (sin vana trogen) ner de officiella videorna. Måneskin har dock framfört sitt vinnarbidrag vid ett flertal andra tillfällen, bl.a. hos den italienska radiostationen RTL 102.5, se nedan. (Källa: wiwibloggs.com)

Måneskin framför “Zitti e buoni” live:

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “Zitti e buoni”, Måneskin
Länkar: “RTL 102.5”-framträdande“Che Tempo Che Fa”-framträdande
Eurovision-versionofficiell musikvideooriginalversion
eurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Damiano David, Ethan Torchio, Thomas Raggi, Victoria De Angelis
Se även: Resultatet av Sanremo 2021

Schlagerpinglan: Enligt wiwibloggs är gruppen nu ute och gör reklam för sitt nya album Teatro d’ira: Vol. 1, därav ovanstående besök hos den italienska radiostationen. Jag håller tummarna för att PR-turnén inte är alltför lång så att rösten håller när det väl är dags för ESC i maj. Lyckligtvis så har gruppen redan spelat in sitt live-on-tape-framträdande så det är i alla fall ordnat. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Italien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Italien 2021: Se Måneskin framföra “Zitti e buoni” live”

  1. Mikaela

    Egentligen ett rätt bra liveframträdande, men har insett att Zitti e buoni är ett bidrag jag vill lyssna på och inte titta på. Det känns för stökigt på något vis (och då gillar jag ändå rock).

    Tror inte det kommer gå så bra för dem i ESC. Men hoppas Italien snart får sin vinst, med tanke på alla bra bidrag senaste decenniet.

  2. Schlagerpinglan

    @Mikaela, Även om jag själv tycker att det är det klart bästa ESC 2021 har att bjuda på så tror jag att du har rätt. Bidraget är nog alltför “smalt” för att kunna locka till sig alla de röster som krävs för en ESC-seger, men skoj ändå att de får delta. Italiens vinst lär komma förr eller senare om de fortsätter i samma stil. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se