Norge TV-bolaget NRK utsåg Norges bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella uttagningen Melodi Grand Prix 2021 den 20:e februari. Vann gjorde TIX med låten “Fallen Angel“, medan KEiiNO (tittarnas favorit i ESC 2019) hamnade på en andraplats med sin “Monument“.

När den norska fanklubben OGAE Norway röstade fram det bidrag som ska vara deras representant i OGAE Second Chance Contest 2021 (där icke-vinnande bidrag får sin andra chans) så var det, kanske inte helt oväntat, just KEiiNO som vann, se resultatet nedan.
(Källa: escbubble.com)

Norges representant i OGAE Second Chance Contest 2021:

Monument”, KEiiNO

Resultatet av OGAE Norges omröstning inför OGAE SCC 2021:

Melodi Grand Prix 2021-bidrag och artister Poäng
1. Monument”, KEiiNO (2:a i MGP) 201 röster
2. Faith Bloody Faith”, Jorn (3:a – 4:a i MGP) 14 röster
3. Let Loose”, Blåsemafian feat. Haze (3:a- 4:a i MGP) 11 röster
3. I Can’t Escape”, IMERIKA (5:a-12:a i MGP) 9 röster
4. Hero”, Raylee (5:a-12:a i MGP) 7 röster
5. Witch Woods”, Emmy (5:a-12:a i MGP) 6 röster
6. Eyes Wide Open”, Rein Alexander (5:a-12:a i MGP) 4 röster
7. Who I Am”, Stavangerkameratene (5:a-12:a i MGP) 3 röster
8. My Lonely Voice”, KIIM (5:a-12:a i MGP) 2 röster
9. World on Fire”, Atle Pettersen (5:a-12:a i MGP) 1 röst
10. Feel Again”, Kaja Rode (5:a-12:a i MGP) 0 röster

Schlagerpinglan: Med tanke på att jag hade Jorn som personlig favorit i den norska uttagningen så är jag inte helt nöjd med resultatet, men då KEiiNO visat sig vara en sådan stor favorit hos ESC-fansen så anser jag att det trots allt är ett klart fall av “rätt låt vann“.

I en perfekt värld (d.v.s. min värld) hade Jorn vunnit MGP 2021 men då det inte hände så är jag nöjd med att TIX fått chansen i Rotterdam i 2021 och önskar KEiiNO lycka till i Second Chance Contest 2021. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Norge har valt ut sin OGAE Second Chance Contest-representant”

 1. Adri

  Förstår inte vad folk såg i “Monument”. Och jag tror faktiskt inte folk hade varit lika betuttade i låten om det inte var så att fan-favoriterna Keiino låg bakom den. Av de två det faktiskt stod emellan så är jag så jäkla glad över att TIX gick vinnande ur den 🙂

  Av dessa hade jag helst gett en andra chans till “I can’t escape” eller “Witch Woods” 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Inte heller jag ser storheten i “Monument” och är därför väldigt glad över att TIX vann, även om jag hellre sett Jorn som vinnare. 🙂

 3. Micke

  @Adri, jag tycker tjejen i Keiino har ganska blek. Jag tycker jojkaren är en medelmåtta vad gäller det. Vad den tredje gör i gruppen det begriper jag inte ens.

  Trots detta gjorde Norge helt rätt i mina ögon. Varför? Därför att detta var Norges klart bästa låt 2021. Åtminstone bäst i tanke på detta året då det uppenbarligen skulle vara fart i det mesta 2021. Bäst var annars “Nordlyset”, Maria Solheim.

  Men vad jag menar polarn är att för mig är Keiino definitivt ingenting för mig som grupp så nån fan-favorit går inte att dra in på mitt konto. Nej de har inget speciellt men deras låtar har det. I synnerhet låten 2019 men även denna har nåt. 2019 var dock bättre i allt förutom jojkandet. I årets låter det faktiskt så. I bidraget från 2019 lät det mest som märkliga stön.

  Men härligt Norge att ni valde rätt låt. Tummen upp för det 🙂

 4. Adri

  Micke: Du är speciell i många avseenden. Men detta är nog första gången jag tror du är helt helt ensam. Jag har nämligen aaaaaldrig hört någon använda “blek” för att beskriva Alexandra i Keiino. Tvärtom är det just hon som får mest hyllningar när jag läser runt.

  Och jag är absolut med dem. Alexandra är fantastisk.

  “Monument” är basic as f*** dock.

 5. Micke

  @Adri och Pinglan. Norges vinnarlåt i år är långt ifrån sämst i år som jag ser det. Tycker inte ens den är dålig men det finns inget bidrag i år som jag sitter så med hakan i golvet för och bara undrar “Vad gillar folk i det här”. Sorry. Jag begriper bara inte

 6. Micke

  @Adri jag sa “ganska blek” 🙂

 7. Micke

  Keiinos två låtar i ESC är låtar jag aldrig skulle lyssna på irl men de är grymma i ESC. De luktar ESC rakt igenom 🙂

 8. HW

  Keiino var min trea i Norges final och jag tyckte att det var en ganska bra låt. Även jag hade Jorn som etta i den norska finalen (med IMERIKA som tvåa) men med tanke på vilka fanfavoriter Keiino var/är så vore det konstigt om OGAE-klubben inte valt den känns det som 🙂

  Vad gäller “Monument” tycker jag den känns lite mer “äkta” (och precis som Micke tyckte jag jojken funkade bättre) än “Spirit in the Sky” men inte hade en lika stark refräng.

 9. Adri

  Micke: Men när du ändå är här, vad tycker du om min favorit?

  https://www.youtube.com/watch?v=M10omGudpEs

  Jag älskar denna. Jag har beskrivit det som “musikalisk ångest”, och det låter ju förfärligt men det är faktiskt en superhyllning. Att kunna få fram en extremt jobbig känsla – medvetet – bara genom röst, enkla textrader och fantastiskt sorgliga stråkar.

  Jag anser inte att Keiino berövades vinsten, som många fans (men kanske inte just du då) verkar hävda. Utan tycker snarare att detta är den som hade mest anledning att rasa efter finalen.

  Nu kanske jag fördomsprofilerar dig, men du och ångest känns inte som vidare bekanta. Men trots det tycker jag ändå det känns som en låt du skulle kunnat ta till dig, men det har varit helt tyst från dig angående denna vad jag sett.

  Men även från alla andra, är det BARA JAG som hör något i denna? 🙂 Så kan det inte vara. Denna är för overlooked.

 10. Adri

  Spoke too soon, märker jag. HW gillade Imerika! Det gör mig glad! 🙂

 11. HW

  @Adri Det var en låt jag själv inte trodde jag skulle gilla, men något med låten och känslorna i rösten fick mig att uppskatta den mer än den snittliga powerballaden

  När jag läst kommentarer om låten har jag mest sett positiva (och mycket av det negativa var på nivån “folk som inte hört låten och antar att hon är en till Bille Eillish-wannabe”) men innan finalen märkte jag noll “buzz” om den. Synd, tror den kunde klarat sig rätt bra i årets ESC.

 12. Adri

  HW: Men snälla nån. Någonstans har folk fått för sig att Billie Eilish kom på konceptet “mörk ballad”. Om man nu ska sätta en världsartist på ESC-låtar så ser jag ju mer Adele i “I can’t Escape” än B.E. Men i sanningens namn spelar det inte så stor roll. Bra var den oavsett. Och den, Emmy (“Witch Woods”) eller TIX borde vunnit, så jag är helt okej nöjd – men hade kunnat vara nöjdare med topp 4.

 13. HW

  @Adri Tyckte inte heller låten var lik Billie Eillish (som jag aldrig riktigt gillat), men när folk dömer efter utseende istället för den faktiska låten hamnar man ju lätt i fel fack.

  Tycker Norge hade en stark uttagning, men var inte lika nöjd som du med vinnaren. Jag hade det lite på känn innan eftersom jag hört att han är ett stort namn i Norge, men blev ändå förvånad då jag inte hör något alls i låten, varken bra eller dåligt eller konstigt. Vissa verkar gilla framträdandet och jag hade fattat om det var ett plojbidrag, men killen menar ju allvar. Då blir det för mycket för mig

  Hade varit nöjd med “Faith Bloody Faith”, “I can’t escape” och “Monument”. Eventuellt hade även “Hero” med en annan artist och “Eyes Wide Open” med ett annat scenframträdande hade fungerat för mig.

 14. Micke

  HW….. Visst är det så. Man fattar helt enkelt inte vinnaren. Varken det som är bra eller dåligt för man ser ingetdera av det. Man ser inget helt enkelt.

  Adri…. Jag var inte förtjust i Norges uttagning som du men Imerika var helt klart bland de bästa

 15. Mikaela

  Jag älskar Monument, och får Mamas-istället-för-Bulletproof-känsla av att man valde Tix. Får ha respekt för norska folkets förkärlek till Tix, men för mig är det obegripligt varför man väljer en borderline qualifier framför en trolig topp 5-placering i ESC.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se