FinlandDet finska TV-bolaget YLE har avslöjat att de tänker sända ett nytt “Inför ESC”-program inför Eurovision Song Contest 2021. I stället för det svenskspråkiga “De Eurovisa“, som började sändas i början av 2010-talet, så blir det en show på både svenska och finska: “Viisukupla – Eurovisionsbubblan“.

Den nya showen kommer att sändas i två delar, den 8:e och 15:e maj, och de potentiella tittarna är nu välkomna att rösta på sina favoriter (hos YLE) och påverka innehållet i programmen. (Källor: eurovoix.com och YLE)

Uppdaterat: Informationen om att det nya programmet ersätter De Eurovisa är hämtad hos Eurovoix. YLE-artikeln nämner inte De Eurovisa alls.

Finlands bidrag till Eurovision Song Contest 2021:

Dark Side“, Blind Channel

Schlagerpinglan: Hmm… jag ska inte påstå att jag är speciellt road av ovanstående nyhet då min personliga uppladdning inför ESC under många år nu varit att få se Eva Franz och Johan Lindroos gå igenom de tävlande bidragen med sina gäster. Jag har väldigt svårt att tro att “Viisukupla – Eurovisionsbubblan“, på endast två kvällar, ska kunna bjuda på något likvärdigt men jag ska försöka att ge programmet en ärlig chans.

Jag tycker dock att programupplägget påminner lite om de otaliga omröstningar som gjordes inför ESC 2020 då nästan varje land skulle utse sin egen vinnare, vilket visade att det faktiskt kan bli för mycket av det goda. Men vem vet, om de enda konkurrenterna är Norges “Adresse Rotterdam” och Islands “Alla leið” (båda med premiär den 17:e april) så kanske det fyller en funktion ändå, oavsett format. 🙂

Uppdaterat: Efter att jag insett att De Eurovisa inte nämns i YLE-artikeln (det är endast Eurovoix som påstår att det är en ersättningsshow) så håller jag naivt fast vid hoppet om att De Eurovisa kanske också dyker upp (även om allt tyder på att så inte är fallet).

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Finland i ESC 2021

Samtliga ESC 2021-länders bidrag hittar ni här:
i kronologisk ordningi semifinalsstartordning.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “YLE:s nya “Inför ESC”-show: “Viisukupla – Eurovisionsbubblan””

 1. Finnen

  Jag är tveksam, men bättre än ingenting. De kommer ju inte att hinna diskutera lika mycket som då de sände fem avsnitt av De Eurovisa. På finska har det inte någonsin existerat ett vettigt inför-program, så kanske de hoppas att en förfinskad version med Eva och Johan lockar en större publik.
  Torde ha textning på svenska om man tittar via Arenan, så det går säkert bra att titta på programmet även om man inte förstår annat än hei på finska.

 2. Bengt

  Åh vad tråkigt… Älskade De Eurovisa. Kunniga deltagare som var uppenbart intresserade av låtarna. Men ska förstås ge det nya en chans. Sett två första delarna av NRKs program, bättre än inget men som vanligt är deltagarna alldeles för flamsiga och tillgjorda för min smak.

 3. Micke

  @Bengt, jag skriver under på varje bokstav du skrev

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se