AzerbajdzjanTV-bolaget İctimai bekräftade i mars 2020 att de internvalt sin ESC 2020-artist Efendi att få representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2021 men det var inte förrän den 15:e mars 2021 som tävlingsbidraget “Mata Haripresenterades i form av den medföljande musikvideon.

Sedan dess har Efendi gjort ett playback-framträdande med sin ESC-låt i en TV-show, se länk nedan, samt presenterat låten i en lugnare version, se nedan:

Den lugna versionen av Azerbajdzjans ESC 2021-bidrag:

Lyssna på Azerbajdzjans bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “Mata Hari”, Efendi
Länkar: slow versionTV-framträdandeofficiell musikvideo
eurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Amy van der Wel, Luuk van Beers, Josh Earl, Tony Cornelissen
Se även: Mer info om det azeriska internvalet

Schlagerpinglan: Wow, det här var en rejäl överraskning för mig. Jag är ju ingen direkt ballad-människa utan lyssnar helst på lättsmält pop… så att jag faktiskt skulle gilla denna lugna version (när jag har väldigt svårt för originalet) hade jag aldrig kunnat gissa. Men, men… denna version kommer jag att lyssna mycket på, det kan jag säga redan nu. Lugn, behaglig och väldigt rogivande. En positiv överraskning, minst sagt. Tack, team Efendi. 😀

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Azerbajdzjan 2021: Lugn version av “Mata Hari” (Efendi)”

 1. Adri

  Tre nyheter jag sett, och har åsikter om.

  1. “Arcade” är första Eurovision-låten sen 1996 att komma in på världens största musiklista… Billboard Hot 100. Låten har funnits i två år, men har nu lanserats i USA och det är väl superkul? 🙂 Jag tror att Loreen och “Euphoria” hamnade på en lite nischad Billboard-lista, typ “club hits” eller nåt. Men “Arcade” hamnade ju på huvudlistan. Och det är kul? Jag gillar när Eurovison får uppmärksamhet utanför EBU.

  2. Det verkar som om dealen mellan “Svensktoppen Nästa” och Melodifestivalen runnit ut. Jag gick in på en annan ESC-sida som hört av sig till P4 och det verkar som att ingen deltagare där får fripass till MF nu. Jag köper det, för det har ju inte varit en framgångssaga direkt. Men jag personligen har gillat flera faktiskt, inklusive “Rich” nu senast.

  3. Det har uttryckts oroligheter här på bloggen om hur Frankrike ska stagea sitt bidrag, framför allt med tanke på att videon inte väckte eufori direkt. Barbara har inte sagt hur framträdandet ska bli. Men det ska tydligen inte bli som i Frankrikes final, även om det gick vägen. Hon beskriver det som att det ska finnas “en energi”. Undrar vad det innebär. Kommer det fyra covid-spök-dansare?

 2. Adri

  Och vad gäller “Mata Hari” så vill jag inte skriva för mycket för jag vill även kunna lämna en kommentar vid bidragets riktiga presentation. Men jag föredrar absolut originalet i alla fall 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Intressanta iakttagelser. 🙂

  1. Jag får nog medge att jag inte gav låten tillräckligt med uppskattning under 2019 utan det är nog nu under låtens uppvaknande som jag verkligen inser hur djup och gripande den faktiskt är. Håller med, roligt när det går bra utanför bubblan, vilket visar att det faktiskt finns “riktig” musik här som fungerar i den riktiga världen. 🙂

  2. Hmm… det var ju både trist och förståeligt. Hoppas de kommer med en ny idé för hur alternativa artister ska få en extra ingång till Melodifestivalen. För även om P4 eller webbjokern inte var rätt väg att gå så tror jag att det kan fungera.

  3. Frankrike ja… efter att ha sett videon så blev jag lite förskräckt och har låtit bli att tänka på det. Storheten ligger ju i låten och sångerskan själv så jag hoppas verkligen inte att de har någon snilleblixt som stjäl fokus från det väsentliga. Allt som höjer är ju bra, men när det inte känns som att det behövs att höjas så blir det lite oroligt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se