ESC2021Eurovision Spain, som planerar att sända den spanska förfesten PrePartyES 2021 den 24:e april, har presenterat ytterligare fyra av de gästartister som kommer att delta, se nedan. Mer info om förfesten hittar ni här.

De fyra senast bekräftade “PrePartyES 2021”-artisterna:
PrePartyES 2021

PrePartyES 2021 – De senast bekräftade artisterna
Australien Australien: Dami Im ESC 2016-bidrag: “Sound Of Silence
(Australiens Montaigne deltog i PrePartyES-at-Home)
Norge Norge: KEiiNO ESC 2019-bidrag: “Spirit in the Sky
(Norges Ulrikke deltog ej i PrePartyES-at-Home 2020)
Spanien Spanien: Miki ESC 2019-bidrag: “La Venda
Spanien Spanien: Soleá JESC 2020-bidrag: “Palante
(Källa och grafik: eurovision-spain.com – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Är ni intresserade av att se vilka artister som deltog i PrePartyES-at-Home förra året så finns samtliga videor samlade här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “PrePartyES 2021: Fler gästartister presenterade”

 1. Micke

  En sidogrej. Ta bort den om du känner att den inte hör hemma här Pinglan:

  För många år sedan som liten grabb innan jag ens fattat vad musik är och hur stort det skulle bli i mitt liv fick jag plötsligt en kväll med min morbror som satte mig ner för att lyssna på musik med en man som tydligen var känd. Mindre känd var dock mannen som låg bakom artisten och hade skrivit alla låtar, vilket han skulle fortsätta göra för många kända personer

  Den kvällen blev min ingång i musik och jag dyrkade låtskrivaren minst lika mycket som artisten. Vilket jag fortsatt göra med all musik. Artisten är alltid viktig men vad skulle personen göra utan låtskrivaren. Försökte sedan spela denna skiva för kompisar men de var mer på nutidsmusik vilket jag alltid skitit helt i. Jag lyssnar på allt som är bra om det så än är från 1388 eller nåt.

  Den här låtskrivaren har sedan varit med mig i all musik jag skrivit. I all musik jag lyssnat till. Få känner till hans namn men många hans gärningar. Idag kom beskedet att han gått ur tiden 73 år gammal Fy fan rent ut sagt vad han betytt mycket för mig. Han gav mig musiken och fick mig att andas musik.

  Han var egentligen före min tid och egentligen före er tid ni här men jädrar Jim Steinman att du gett mig musiken. Jag vet minst 0 grupper och 10 artister vars musik jag gillar bättre men du gav mig musiken som sagt. När jag hör din musik undrar jag egentligen vad jag gör här. Men jag är glad för det ändå 🙂

  Ursäkta Pinglan men jag behövde skriva av mig. Hoppas det var ok.

  Adri förresten om du orkat läsa igenom detta så vet jag att du åtminstone älskar en av Jim Steinmans låtar 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=C11MzbEcHlw

  REST IN PEACE JIM

 2. Adri

  Micke: Jag gissar vi hänger i olika kretsar. Eller det vet jag att vi gör. Vi kommer ju från olika generationer, och jag tror även olika geografiska områden, baserat på ett fåtal saker jag plockat upp som du skrivit. Men det jag reagerar mest på är “Få känner till hans namn…”.

  Det skriver jag inte under på. Jäklar vilka spaltmeter med hyllningar som kommit det senaste dygnet, sen nyheten om hans bortgång igår (för övrigt tre års-dagen för då Avicii lämnade oss. Jag kommer alltid minnas 20 april 2018 som en dag då en del av min ungdom dog).

  Men klart fler känner till hans gärningar än hans namn, det är rätt. Han har gjort fantastiska låtar. Han hade ju en svulstig stil som jag älskar! (Det ska dock nämnas att jag absolut inte är en expert, men jag har ju hört en del av honom. Och de låtarna har alla svulstigheten gemensamt).

  “Paradise by the dashboard light” är en fantastisk låt. Så även “Total eclipse of the heart” och “Holding out for a hero” (som jag inte tror han skrev, men som han åtminstone producerade vet jag, så hans influienser är inte obekanta där).

  Men det bästa av alla hans verk är ju faktiskt “It’s all coming back to me now” med Celine Dion 🙂 Jag är inte så mycket för alla dessa diva-röster som mest tävlar i att hålla i en hög ton längst, en av de värsta sångerskorna jag vet är Mariah Carey… hon överarbetar en väldigt stor del av material hon får, men denna Celine-låt är grym! 🙂 Och en Steinman-kreation.

  En låt som Meat Loaf ville göra, men Steinman lyckades med rättslig hjälp faktiskt förbjuda Meat Loaf från att släppa den låten. Det gjorde han rätt i. För vi vet ju vad som händer när Meat Loaf får stora ballader… då får man “I’d do anything for love”. Och det räckte mer än väl med en version av den kategorin.

 3. Micke

  @Adri, kul att du känner till Steinman by the name. Nja du får det att låta som vi är hur långt ifrån varandra både vad det gäller var vi bor och i generation. Visst olika generation men trots allt så har ju jag yngre föräldrar än dig 🙂 Vad gäller plats i Sverige så bor vi ju båda i södra Sverige så inte extremt långt emellan där heller.

  Men hur som helst, kul att du har koll på namnet Steinman. Har aldrig satt han först vad gäller musik men det som tar en in i musikens värld får ju alltid en speciell plats. Som liten fick jag kämpa med honom för polarna tyckte det var gammal musik :-)Men sånt bryr jag mig som sagt inte om.

  OjAdri vad gäller ballader får du nog lyssna in dig mer. Jim Steinman är lika grym på dessa och flertalet av dem har Meat Loaf framfört. Skulle kunna nämna många för dig 🙂

  Det där med Avicii tänkte inte jag på. Dålig datum för stora musiker tydligen.

  Det där med “Få känner till hans namn…” menade jag mest ungdomar nu. Fråga dem får du se. Har du rätt och fel så skulle ingen bli gladare än jag 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se