ESC 2021 Schlagerpinglan: Här följer den tjugofemte av 39 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2021, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Rotterdam. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Moldavien i Eurovision Song Contest:

Moldavien
Land: Moldavien deltagit 15 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger
TV-bolag: TRM se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2005 Zdob si Zdub kom 6:a av 24 i finalen med “Boonika Bate Toba
Moldaviens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):
2020: Prison“, Natalia Gordienko (O Melodie Pentru Europa 2020) inställd tävling
2019: Stay“, Anna Odobescu (O Melodie Pentru Europa 2019) 12:a i semi 2
2018: My Lucky Day“, DoReDoS (O Melodie Pentru Europa 2018) 10:a i finalen
2017: Hey Mamma“, Sunstroke Project (O Melodie Pentru Europa 2017) 3:a i finalen
2016: Falling Stars“, Lidia Isac (O Melodie Pentru Europa 2016) 17:e i semi 1
2015: I Want Your Love“, Eduard
Romanyuta
(O Melodie Pentru Europa 2015) 11:a i semi 1
2014: Wild soul“, Cristina Scarlat (O Melodie Pentru Europa 2014) 16:e i semi 1
2013: O Mie“, Aliona Moon (O Melodie Pentru Europa 2013) 11:a i finalen
2012: Lăutar“, Pasha Parfeny (O Melodie Pentru Europa 2012) 11:a i finalen
2011: So Lucky“, Zdob și Zdub (O Melodie Pentru Europa 2011) 12:a i finalen
2010: Run Away“, Sunstroke
Project & Olia Tira
(O Melodie Pentru Europa 2010) 22:a i finalen
Se även “Moldaviens samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Moldavien i Eurovision Song Contest 2021:


Moldaviens ESC 2021-bidrag: “SUGAR”, Natalia Gordienko

Lyssna på Moldaviens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: SUGAR officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: TV-framträdande i BulgarienTV-framträdande i Ryssland
rysk version (“Tuz bubi” / “Diamond Ace”)
“PrePartyES 2021”-video“Adriatic PreParty 2021”-video
Låtskrivare: Mikhail Gutseriev (t), Sharon Vaughn (t), Dimitris Kontopoulos (m),
Phillipp Kirkorov (m)
Semifinal: nr 7 i Semifinal 2 (20:e maj)
Uttagning: Internval: Islutet av januari 2021 bekräftade TV-bolaget TRM att de internvalt sin ESC 2020-artist Natalia Gordienko att få representera Moldavien i Eurovision Song Contest 2021. Bidraget “SUGAR” presenterades i början av mars vid ett stjärnspäckat live-sänt releaseparty från Moskva under ledning av Philipp Kirkorov. Läs mer här: “Moldaviens Eurovision-bidrag 2021
Artist: Natalia Gordienko
Natalia Gordienko
(Foto: N. Gordienko)
Sociala medier:
facebookspotify
instagramyoutube
wikipediaeurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with Natalia (av EuroVisionary)
Interview with Natalia (av Eurovoix)
Natalia Gordienko vann O Melodie Pentru Europa 2020 och var tänkt att
tävla med “Prison” i ESC 2020
Natalia Gordienko och Arsenium kom på 20:e-plats i ESC 2006 med “Loca

♥ Se: “10 facts about Natalia” (wiwibloggs.com)
♥ Se: “Instagram-intervju med Natalia” (eurovision.tv)
♥ Se: “Music First with Natalia Gordienko from Moldova” (eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2021)
Odds att vinna (2021-05-08): topp-20 (plats 20) av de 39
Odds att gå till final (2021-05-08): topp-tio (plats 7) av de 17


Åsikter och spekulationer om Moldaviens bidrag och chanser i Eurovision 2021:

Schlagerpinglan tycker: Till final MoldavienMoldavienMoldavienMoldavienMoldavien Betyg: 4+ / 5
Betyg: 8 / 10
Förra året hade jag inte med Natalia bland de tio jag ville ha vidare till finalen, trots att jag ansåg att “Prison” var ett betydligt bättre bidrag än hennes ESC 2006-bidrag “Loca”. Därför trodde jag aldrig att jag skulle ha hennes 2021-bidrag som en av mina personliga favoriter, men där är vi alltså nu. “SUGAR” är nummer sex på min topp-39-lista och det är den av många anledningar. Dels så gillar jag själva låten, med sina flugpapper-slingor, men det som gör bidraget så speciellt är det lyckas vara både tvetydigt och övertydligt på samma gång och hela tiden balanserar på gränsen till att bli för mycket men lyckas (så här långt) att vara det på ett charmigt sätt. Om inget förändras på den fronten så kommer Moldavien att vara ett av de (många) länder som jag “måste” ha vidare från den andra semifinalen.
Schlagerpinglan tror: Till final
Oftast när Moldavien beslutat sig för att skicka glada, dansanta bidrag till Eurovision så har det slutat med en finalplats för dem, så det skulle jag gärna vilja tro att det blir den här gången också. Jag tror dock att allt hänger på hur väl Natalia lyckas med sin scenshow. Så länge den framförs på ett lekfullt sätt med ett stort leende på läpparna och glimten i ögat så tror jag faktiskt inte att det spelar så stor roll om sången inte stämmer till 100% eller att dansstegen har lite “rådjur på hal is”-feeling över sig (vilket jag befarar kan komma att hända) då det kan bli en ganska charmig helhet som kan tilltala i alla fall tittarna. Skulle hon däremot satsa på en mer kylig, sexig look så krävs det nog mer precision i utförandet… men det hoppas jag att vi inte ska behöva uppleva. Nej, jag håller tummarna för ett klacksparks-bidrag som smälter de röstande och som leder till ännu en finalplats för team Kirkorov.

Fler ESC 2021-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför ESC 2021: Moldavien – “SUGAR” – Natalia Gordienko”

 1. Johanna

  Jag gillar den här låten mer än jag borde. Men misstänker att Natalia inte är en superb live-sångerska elker dansare. Tror nog ändå den kan knipa en finalplats och när jag rankar bidragen är den med bland mina finalister men ska bli väldigt spännande att se live-framträdandet här!

 2. HW

  Jag hade “Prison” högre än de allra flesta förra året. Det här är väldigt annorlunda och inte lika bra enligt mig. Min åsikt om bidraget pendlar lite beroende på vilket humör jag är på. Låten är ju egentligen inte särskilt bra. Men den har ändå något “guilty pleasure”-aktigt (särskilt droppet) och det finns något skönt i att den inte försöker vara något mer än vad den är.
  Betyg: 5/10

  Det här är ett ganska svårtippat bidrag. Moldavien brukar ju vara väldigt bra på att få till en kul scenshow till sina bidrag och många kan nog tycka att låten är medryckande. Plus att den tävlar i semi 2 där konkurrensen inte är lika hård. Jag tvivlar lite på Natalias live-röst men har ärligt talat inga bevis där så det kan ju vara helt fel. Måste jag gissa får det bli final men är väldigt osäker.

 3. Adri

  Detta är ju sånt som Moldavien kan. När Moldavien satsar på glädje och fest så får de oftare till det än inte. Och Kirkorov lämnar inget åt slumpen, så tror framträdandet kommer vara oerhört slipat – kom ihåg “My Lucky Day” från 2018? 🙂

  Natalia känns inte som årets säkraste artist direkt, men good enough för denna låt tror jag nog. Jag tycker låten är ganska kul 🙂 Min absoluta favoritdel av låten är bryggan, som ger mig lite Kylie Minogue-vibbar.

  Tror? Final.
  Tycker? Final.

  ———————————–

  Moldaviens mest överskattade: Zdob si Zdub – “So Lucky” (2011)
  – Obeskrivligt usel låt. Den kom 12a, vilket sällan är upprörande högt. Men en sån här låt är liksom oacceptabelt usel.

  Moldaviens mest underskattade: Lidia Isac – “Falling stars” (2016)
  – Det är bara löjligt att denna kom på plats 17 av 18 – i en semifinal. Det är ju ett massivt misslyckande. Den förtjänade runt 15e-platsen i finalen, inte 17 i en semi.

 4. Zacke

  Underskattad från Moldavien- “A Century of Love”- Geta Burlacu (Mysig liten jazzlåt. Fungerade ej speciellt på bra scen, men jag hade gärna sett den gå till final.)

  Överskattad från Moldavien- ”Hey, Mamma!”- Sunstrike project” (Av många orimliga resultat 2017, är detta den allra värsta. En ruskigt tjatig låt som känns väldigt ihopslängd, och jag tycker inte heller sax-solot passar bra alls här.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se