ESC 2021 Schlagerpinglan: Efter att ha tagit del av de två enskilda repetitionerna som de tävlande länderna gjort inför den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2021 så märker jag att jag behöver uppdatera min personliga topplista. Varför då inte också ta en extra titt på oddsen på samma gång?

Här nedan ser ni därför hur semi-1-bidragens placering hos eurovisionworld.com förändrats över tiden samt hur min egen rangordning av bidragen förändrats (inkl. länkar till ländernas två repklipp):

Ett bidrag som klättrat på båda listorna efter de två rep-tillfällena:


El Diablo“, Elena Tsagrinou – Cypern (andra repet)

ESC 2021: Semifinal 1 – Två rangordningar av bidragen 2021-05-14:

Eurovisionworld.com – vidare till final
14/5 (10/5) (7/5) (18/4) (29/3):
Schlagerpinglans topplista:
14/5 (6/5) (18/4) (27/3)
Malta 1. (1.)(1.)(1.)(3.) Malta:
Je Me Casse” – 1:a live-repet
Litauen 1. (1.)(1.)(1.) Litauen:
Discoteque“ – 2:a live-repet
Cypern 2. (4.)(4.)(3.)(1.) Cypern:
El Diablo“ – 1:a live-repet
Kroatien 2. (2)(2.)(2.) Kroatien:
Tick-Tock“ – 2:a live-repet
Litauen 3. (3.)(3.)(4.)(4.) Litauen:
Discoteque“ – 1:a live-repet
Norge 3. (3.)(3.)(3.) Norge:
Fallen Angel“ – 2:a live-repet
Ukraina 4. (5.)(6.)(8.)(11.) Ukraina:
SHUM” – 1:a live-repet
Irland 4. (5.)(4.)(4.) Irland:
MAPS“ – 2:a live-repet
Ryssland 5. (6.)(8.)(9.)(6.) Ryssland:
Russian Woman” – 1:a live-repet
Belgien 5. (4.)(5.)(7.) Belgien:
The Wrong Place“ – 2:a live-repet
Sverige 6. (2.)(2.)(2.)(2.) Sverige:
Voices” – 1:a live-repet
Ukraina 6. (6.)(6.)(6.) Ukraina:
SHUM” – 2:a live-repet
Kroatien 7. (9.)(10.)(10.)(9.) Kroatien:
Tick-Tock“ – 1:a live-repet
Cypern 7. (11.)(11.)(11.) Cypern:
El Diablo“ – 2:a live-repet
Norge 8. (8.)(7.)(7.)(8.) Norge:
Fallen Angel“ – 1:a live-repet
Israel 8. (8.)(8.)(10.) Israel:
Set Me Free” – 2:a live-repet
Rumänien 9. (7.)(5.)(5.)(7.) Rumänien:
Amnesia“ – 1:a live-repet
Ryssland 9. (13.)(14.)(15.) Ryssland:
Russian Woman” – 2:a live-repet
Israel 10. (11.)(11.)(11.)(13.) Israel:
Set Me Free” – 1:a live-repet
Malta 10. (9.)(9.)(9.) Malta:
Je Me Casse” – 2:a live-repet
Azerbajdzjan 11. (10.)(9.)(6.)(5.) Azerbajdzjan:
Mata Hari” – 1:a live-repet i Rotterdam
Nordmakedonien 11. (10.)(10.)(8.) Nordmakedonien:
Here I Stand“ – 2:a live-repet
Belgien 12 (12.)(12.)(12.)(10.) Belgien:
The Wrong Place“ – 1:a live-repet
Australien 12. (7.)(7.)(5.) Australien:
Technicolour“ – exclusive preview clip
Australien 13. (14.)(14.)(13.)(15.) Australien:
Technicolour“ – exclusive sneak preview
Sverige 13. (12.)(12.)(13.) Sverige:
Voices” – 2:a live-repet
Irland 14. (13.)(13.)(14.)(12.) Irland:
MAPS“ – 1:a live-repet
Azerbajdzjan 14. (14.)(13.)(12.) Azerbajdzjan:
Mata Hari” – 2:a live-repet
Slovenien 15. (15.)(15.)(16.)(14.) Slovenien:
Amen“ – 1:a live-repet
Slovenien 15. (15.)(15.)(16.) Slovenien:
Amen“ – 2:a live-repet
Nordmakedonien 16. (16.)(16.)(15.)(16.) Nordmakedonien:
Here I Stand“ – 1:a live-repet
Rumänien 16. (16.)(16.)(14.) Rumänien:
Amnesia“ – 2:a live-repet

Schlagerpinglan: Ser man till oddsförändringarna så har Israel nu tagit sig upp bland de tio som förväntas att ta sig till final medan Azerbajdzjan hamnat under strecket efter de båda repetitionerna. Bland länder som klättrat hittar vi Cypern, Ukraina, Ryssland, Kroatien och Australien medan Sverige, Rumänien, Azerbajdzjan och Irland är de som ramlat ner några placeringar. I Sveriges fall rör det sig om ett fall på hela fyra placeringar (på den totala oddslistan har vi t.o.m. fallit ur topp-tio och befinner oss för närvarande på plats 12). Om det beror på ljussättning och andra saker som kan fixas till semifinalen eller om bidraget faktiskt inte imponerat ska bli intressant att följa.

Som synes av min egen topplista så håller jag med om de flesta av ländernas utveckling på oddslistan, om man bortser från Irland (vars scenshow jag blev väldigt nyfiken på och jag tyckte Lesley gjorde ett bra intryck) och Australien (även om jag tycker oerhört synd om Montaigne som inte får chansen på Rotterdam-scenen utan redan har sitt framträdande inspelat så var det inget som imponerade nämnvärt på mig).

Av ovanstående länder så var det Cypern som gjorde de rep som mest förändrat min syn på bidraget. Från att ha varit ganska irriterad på Lady Gaga-likheterna och där den medföljande musikvideon inte gjort något för att hjälpa mig gilla bidraget så tycker jag nu att det både ser och låter riktigt bra. Jag vill för tillfället ha med Elena Tsagrinou (och Rysslands Manizha) till finalen, vilket gör att Nordmakedonien och Australien hamnar utanför. (Och om jag min vana trogen även vill ha vidare Sverige så betyder det att även Malta hamnar utanför min final-lista, men den justeringen gör jag i så fall strax innan semifinalen ska sändas).

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Eurovision 2021 – Semifinal 1: Odds & Topplista (2021-05-14)”

 1. HW

  Min topp 16:

  16. Malta
  15. Australien
  14. Cypern
  13. Norge
  12. Kroatien
  11. Nordmakedonien
  10. Sverige (har faktiskt rasat på min lista också, verkar som det är så för flera)
  9. Israel
  8. Slovenien
  7. Belgien
  6. Litauen
  5. Ryssland (repet tog bort alla finalmiss-vibbar för mig)
  4. Rumänien
  3. Azerbajdzjan (lite orolig över det plötsliga odds-fallet)
  2. Irland (kanske inte är så chanslös ändå?)
  1. Ukraina (vilken tur att det inte var corona)

  Vilka jag tror går vidare (utan imbördes ordning)

  Azerbajdzjan
  Cypern
  Ryssland
  Ukraina
  Norge
  Sverige
  Litauen
  Rumänien
  Kroatien
  Malta

 2. Ric

  Man kan också göra sin egen tolkning på semifinalen. En annan synvinkel på alla bidrag…

  https://youtu.be/OxWtap6HVRI

 3. Schlagerpinglan

  @HW, Jag har inte vågat titta på vilka bidrag jag tror går vidare än (blir helt klar inte samma som jag trodde inför repen, men vilka som rört på sig är jag osäker på). Min spontana reaktion när jag ser din lista är väl att jag inte är så säker på Rumänien (och kanske även Azerbajdzjan) … men det kan så klart bero på att jag helt missat storheten med bidragen, vilket i och för sig kan vara ett personligt problem och inte säger så mycket om det förväntade resultatet. 😀

  Hur som helst, många som skulle kunna vara potentiella finalister så det ska bli intressant att se vem som går vidare. 😀

 4. Johanna

  Jag tror dessa går vidare från semi 1: Malta, Litauen, Cypern, Sverige, Norge, Ryssland, Ukraina, Israel, Belgien och sista platsen kommer stå mellan Azerbajdsjan och Kroatien (jag hoppas på Azerbajdsjan)

 5. Mats

  Hej Pinglan!

  Har p.g.a. depression inte varit aktiv på mycket länge på din blogg men hoppas kunna skriva några inlägg här under den kommande en och en halv veckan
  Så här rankar jag bidragen i den första semifinalen:
  1. Norge
  2. Litauen
  3. Malta
  4. Cypern
  5. Israel
  6. Sverige
  7. Slovenien
  8. Kroatien
  9. Rumänien
  10.Australien (synd att de inte kan vara på plats i Rotterdam)
  11.Azerbadzjan
  12.Irland
  13.Ryssland
  14.Belgien
  15.Ukraina
  16.Nordmakedonien

  Detta är min personliga ranking, återkommer om vilka jag tror går till final.

 6. Schlagerpinglan

  @Mats, Det var tråkigt att höra men jag är glad över din kommentar och hoppas att du mår bättre. Det finns naturligtvis inga rätt eller fel i en personlig topplista men de är oerhört intressanta att ta del av, speciellt de delar där det skiljer i smak. För min del så letar jag mest efter tecken på att Belgien och Irland kan tänkas ha en chans att ta sig vidare men jag får nog fortsätta leta. 😉 Vi är i alla fall överens om att Norge och Litauen har några av semifinalens bästa bidrag. 😀

 7. Anna

  Norge är min nr 1 ❤️
  Danmark
  Ryssland
  San Marino
  Island
  Malta
  Portugal
  Italien
  Frankrike
  Azerbajdzjan
  Utan inbördes ordning…

 8. Schlagerpinglan

  @Anna, En underbart varierad lista där jag kan skriva under på ungefär hälften av bidragen, vilket går helt i linje med vad jag tror, d.v.s. att det finns så många olika smaker att det inte spelar någon roll vad oddsen säger – vinnaren utses på finalkvällen. 😀

 9. Anna

  Norge är min nr 1 ❤️
  Danmark
  Ryssland
  San Marino
  Island
  Malta
  Portugal
  Italien
  Frankrike

 10. HW

  @Pinglan Då de tillhör mina favoriter kan det mycket väl vara så att jag överskattar Azerbajdzjan och Rumänien. Man hoppas väl att resten av Europa ska hitta samma sak som en själv 🙂
  Men repen verkar ju inte ha imponerat så det kanske blir finalmissar trots allt?

  Jag tror att två av de tre Azerbajdzjan, Israel och Kroatien kommer gå vidare. Igår tippade jag att Israel skulle missa men idag är jag inte alls säker på det. Svårtippat startfält 🙂

 11. Schlagerpinglan

  @HW, Mmm… det är ju det som är det luriga med gissningar när man själv kanske inte hör ett bidrag på samma sätt som majoriteten. Men, men… det gör det hela lite mer oförutsägbart och spännande. 😀

  Kan bara hålla med om att det är ett oerhört svårtippat startfält med fler tänkbara finalbidrag än det finns platser.

 12. Nathalie

  Cypern och Azerbaijan är de största klättrarna för mig. Jag skulle bli glad ifall Kroatien tog sig vidare också- men i slutändan bryr jag mig enbart om att Ryssland och Ukraina går vidare här.
  Min topp 10-
  Ryssland
  Ukraina
  Kroatien
  Cypern
  Azerbaijan
  Litauen
  Irland
  Israel
  Belgien
  Malta

  De som tar sig vidare är skulle jag tro:
  Litauen
  Cypern
  Malta
  Ryssland
  Ukraina
  Sverige
  Norge
  Azerbajan
  Rumänien
  Australien

 13. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Själv så vill jag gärna ha vidare sju bidrag från denna bidrag, vilket nog blir lite svårt så om jag sänker kraven så blir jag nog relativt nöjd bara Litauen, Kroatien och Norge får sina finalplatser… eller nej, jag blir ganska besviken om Irland, Belgien, Ukraina och Cypern åker ut. Det kommer att bli en spännande kväll som förhoppningsvis inte slutar med alltför många besvikelser.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se