ESC2021 EBU har gått ut med ett meddelande om att artisterna från Malta, Rumänien och Ukraina alla hade problem med in ear-medhörningen vid måndagens andra repetition, då juryn lämnade sina röster.

Alla tre fick möjlighet att uppträda igen och de tekniska problemen kommer att undersökas noggrant inför tisdagens live-sändning då den första semifinalen ska avgöras. (Källa: EBU)

EBU statement
(Grafik lånad från eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Delegationerna från de tre nämnda länderna har verkligen inte fått någon bra start på ESC 2021. Först missade sångerskan i Ukraina det andra enskilda repet (då hon kände sig krasslig på morgonen och fick testas) medan delegationerna från Malta och Rumänien missade invigningen (då de bodde på samma hotell som en med konstaterad smitta) och nu fick alla tre problem med medhörningen under det så viktiga juryrepet. Lyckligtvis fick de alla tre framföra sina bidrag en gång till men det är ju tråkigt att det ska behövas.

Allt var dock inte dåliga nyheter vid repet, får jag veta genom att läsa Tobbe Eks rep-rapportering. Tydligen fick tre av de finalklara länderna (Italien, Tyskland och Nederländerna) göra ett framträdande inför publik vid repet så att de har en bättre video att spela upp än bara de rep-klipp från förra veckan (och det ännu tidigare förinspelade framträdandet) om det skulle behövas. Även om jag håller tummarna för att allt ska flyta på felfritt under resten av tävlingen så skadar det ju aldrig att vara förberedd. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se