ESC 2021 Schlagerpinglan: På tisdagskvällen den 18:e maj avgjordes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2021. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 22:a maj, ser ni här nedan (presenterade i den ordning de avslöjades).

Ifall ni missade showen eller helt enkelt vill se något lands bidrag igen så har sammanställningen här nedan kompletterats med länkar till alla de tävlande artisternas semifinal-framträdanden (samt de finalklara bidragen från Italien, Tyskland och Nederländerna). Det exakta resultatet och fördelningen mellan tittar- och jury-röster avslöjas däremot inte förrän efter finalen.

Vid den efterföljande presskonferensen kommer det att lottas fram i vilken del av finalen de nykläckta finalisterna ska starta, resultatet nedan uppdateras efterhand:

Snabbreprisen av de tio nya finalisterna

This are the 10 qualifiers of the First Semi-Final of the Eurovision Song Contest 2021

De tio länder som gick till finalen av ESC 2021 från semifinal 1 (+var de startar i finalen):
Norge Norge Fallen Angel“, TIX (andra halvan av finalen)
Israel Israel Set Me Free“, Eden Alene (första halvan av finalen)
Ryssland Ryssland Russian Woman“, Manizha (första halvan av finalen)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan Mata Hari“, Efendi (andra halvan av finalen)
Malta Malta Je Me Casse“, Destiny (första halvan av finalen)
Litauen Litauen Discoteque“, The Roop (andra halvan av finalen)
Cypern Cypern El Diablo“, Elena Tsagrinou (första halvan av finalen)
Sverige Sverige Voices“, Tusse (andra halvan av finalen)
Belgien Belgien The Wrong Place“, Hooverphonic (första halvan av finalen)
Ukraina Ukraina SHUM“, Go_A (andra halvan av finalen)

Länderna som ej tog sig vidare från den första semifinalen av Eurovision 2021:
Slovenien Slovenien Amen“, Ana Soklič
Australien Australien Technicolour“, Montaigne
Nordmakedonien Nordmakedonien Here I Stand“, Vasil
Irland Irland MAPS“, Lesley Roy
Kroatien Kroatien Tick-Tock“, Albina
Rumänien Rumänien Amnesia“, ROXEN

Tre av de på förhand finalklara bidragen:
ItalienZitti e buoni“, Måneskin (Italiens bidrag)
TysklandI Don’t Feel Hate“, Jendrik (Tysklands bidrag)
NederländernaBirth Of A New Age“, Jeangu Macrooy (Nederländernas bidrag)

Övriga video-klipp med anknytning till den första semifinalen:
♥ “Recap of all songs – First Semi-Final – Eurovision 2021
♥ “Davina Michelle – The Power Of Water – Interval Act – Eurovision 2021
♥ “This are the 10 qualifiers of the First Semi-Final of the Eurovision Song Contest 2021
♥ “Qualifiers Annoucement – First Semi-Final – Eurovision 2021
♥ “A Winners Journey – Part 1: Johnny Logan
♥ “Eurovision Song Contest 2021 – First Semi-Final – Live Stream
♥ “Eurovision Song Contest 2021 – First Semi-Final – Press Conference
♥ “Emotional reactions from the qualifiers after the First Semi-Final

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2021: Semifinal 1”

 1. Adri

  Var förberedd på vissa besvikelser, men ändå är jag faktiskt riktigt jäkla besviken.

  Framförallt är det Israels finalplats som retar mig något oerhört. Vilken trist start.

  Men även Sverige. Vi borde inte ha gått till final.

  Mina tankar är främst med Lesley Roy, Albina, Montaigne och Roxen. Eurovision-röstarna valde axelryckningar framför personlighet 🙂 kul för dem, tråkigt för dessa fyra fantastiska kvinnor!

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag är ganska besviken över att varken Kroatien, Irland eller Nordmakedonien gick vidare men då både Litauen, Ukraina och Belgien är vidare (tydligen de jag blev gladast över) så känner jag mig förvånansvärt nöjd. Blev dock lite distraherad av det italienska inslaget som fick mig att inse att jag egentligen mest vill veta vem som vinner. 🙂

  Det dröjer dock tills vi är där och i den andra semifinalen finns det bidrag jag känner mer för (än i denna semifinal, på förhand, om man bortser från Litauen) så i slutet av den så kommer jag förmodligen att vara där du är nu. Men det är Eurovision, högt och lågt.

 3. Mats

  Ganska väntade finalister måste jag säga. Enda riktiga överraskningen för mig var att Belgien gick vidare och Kroatien åkte ur.
  Rumänien hade jag som en liten dark horse men det var en hel del falska toner i den sången vilket jag tror att de förlorade på.
  Ed, jag tror som du att Tusse fick betydligt mer röster av juryn än av tittarna (det visar sig på lördag).
  Australien missade final för första gången sen de kom med om jag inte helt missminner mig, hade gärna sett dem i final den här gången också. Ser fram emot torsdagens semifinal och hoppas att de övriga nordiska länderna lyckas där.

 4. Mikaela

  Ja, vi ska nog inte vänta oss nån hög placering för Sverige. För mig gör det inget, vi har vinster så det räcker. Nu blir det istället kul att heja på andra. Skulle bli glad för Italien, Frankrike och Ukraina som vinnare. Lite mindre för Malta, men ändå kul när ett land får sin första vinst.

 5. Daniela

  @Adri, Roxen verkade inte vara sig själv igen, hennes prestation var inte så bra som lovat, sången var skakig, så tyvärr blev jag inte ett tugg förvånad att Azerbajdzjan knäppte den platsen istället! Och jag visste att det skulle bli så! Av den anledningen att Roxen har byggt upp ett luftslott, jag tycker att hon är ” konstruerad” till ett mål/ bild som inte är hon, till och med hennes artist namn. Sorry, men trots att jag håller varmt om mitt forna hemland, så tycker jag att hon inte förtjänade en finalplats med den insatsen. Tråkigt nog!

 6. Johanna

  Sjukt nöjd med resultatet! Blev av med de bidragen jag verkligen inte gillar och alla mina favoriter gick vidare. Och att tippnibgen landade på 9 av 10 där det tionde landet var bättre än den jag tippat på kan man ju aldrig klaga på!

 7. Adri

  Tror inte Malta vinner. Det känns som att den knappt lämnade intryck. Tror inte den vann semin, och kollar man youtube har den inte direkt byggt upp ett ”momentum”.

  Vore kul med en premiärvinst. Men tror inte Malta bjuder på den i år. Men Italien kanske tar sin första vinst sen comebacken? Det vore väl kul 🙂

  Ok, då ska jag göra mitt traditionella med att gissa hur de utslagna placerade sig. Och då tror jag:

  11. Kroatien
  12. Slovenien
  13. Rumänien
  14. Australien
  15. Irland
  16. Nordmakedonien

 8. Daniela

  Sen är det så att jag faktiskt inte förstår mig på Ukrainas bidrag! I’m sorry for that, but I thought it was horrible! Slovenien var ways better!

 9. K2

  Sverige klarar sig vidare som vanligt oavsett vad konkurrenterna gör, vilka låtar som framförs och i vilken semifinal man tävlar i, tyvärr. Det retar mig. Tycker Israel förtjänade sin finalplats och Belgien överraskade mig då jag hade börjat tröttna på den. Austarliens miss sörjer jag inte. Kan inte med hennes röst.

 10. Mikaela

  Adri, tyckte inte kvällens liveklipp från Italien gav vinnarvibbar och har svårt att se att dem gå hem i stugorna, trots att jag älskar låten.
  Tror absolut Malta kan vinna.

 11. Mats

  Daniela, håller med dig både vad gäller Ukraina och Slovenien.

 12. oe

  Tyvärr är jag ganska besviken över sånginsatserna överlag. Israel, Norge, Malta, Irland och Rumänien lät inte alls bra live idag 🙁 Även Tusse hade det jobbigt. Den enda som övertygade sångmässigt var Vasil från Nordmakedonien, men hans låt tillhör dessvärre ingen av mina favoriter. Men ändå, hatten av för hans insats trots att det blev (väntad) sorti.

  Tråkigt, men inte oväntat, att Australien och Rumänien åkte ut.

 13. Daniela

  Sen är det så att jag faktiskt inte förstår mig på Ukrainas bidrag! I thought it was horrible! Slovenien var ways better!

 14. Engsla

  Jag är mer än nöjd med resultatet ikväll. Mest för att mina tre semifavoriter (Ukraina, Litauen, Ryssland) plus Belgien gick vidare, men också för att mina botten två i år inte gjorde det. Plus också för att Sverige knep en finalplats , även om jag kanske inte tycker att det är helt välförtjänt 🙂

  Så några reflektioner då: överlag tyckte jag att det var en underhållande show.
  Jag gillade Irlands scenografi, och Lesley är charmig, men tyvärr höll inte rösten riktigt måttet ikväll. Belgiens låt är bra, men jag tyckte att det var ganska tråkigt att titta på.
  Vem det nu än var som designat kläderna till Kroatiens dansare gjorde konstiga val. Fyra vältränade unga män såg allihop ut att ha kraftiga ölmagar. Märkligt.
  Det var fint med vattenpausnumret.
  Det var rart att se TIX i green room, så även om låten inte är någon favorit hos mig så är jag glad att han gick vidare.
  Ukraina imponerade stort.
  Hoppas att mums-mums och mr Logan inte är med i esc nästa år igen, det måste väl finnas några andra som kan ställa upp?

 15. Anton

  Om jag hade fått bestämma ikväll:
  1. Ukraina
  2. Malta
  3. Cypern
  4. Litauen
  5. Australien
  6. Ryssland
  7. Kroatien
  8. Rumänien
  9. Belgien
  10. Norge

  11. Azerbaijan
  12. Israel
  13. Irland
  14. Slovenien
  15. Sverige
  16. Nordmakedonien

  Så inte helt nöjd, men hade nog aldrig kunnat bli helt nöjd med en så här stark semifinal när så många förtjänade att gå vidare

 16. Daniela

  Jag tycker att Tusse förtjänade väl sin finalplats! Det var proffsigt framfört, kan inte uttala mig om sånginsatsen dock, jag fick intrycket att han fick mycket backning men helhetsintrycket var bland de bästa!
  Och en sak till: jag älskade kommentatorerna! Svensk humor: elegant, subtilt och sååå roligt! De fick mig skratta högt vilket jag uppskattar då det behövs en tisdagskväll! Det var när de kommenterade Ukrainas bidrag, nämligen att sångerskan hade varit sjuk och att en annan artist fick ställa upp och … leverera de ljuden! På ” att en annan sångerska ställde upp” och gjorde de ljuden, Då sade Christer: ”vad gulligt!” Jag brast i ett hälsosamt skratt!

 17. Anton

  @Daniela Önskar att jag haft de svenska kommentarerna. Bor sedan 2 år tillbaka i Storbritannien och var chockad hur mycket de klippte till sin egen studio vilket tog mig ur upplevelsen lite väl mycket. Imponerad över hur bra de uttalade Tusses namn dock

 18. Mr A

  Mina poäng:

  12 p Litauen
  10 p Kroatien
  8 p Cypern
  7 p Norge
  6 p Malta
  5 p Belgien
  4 p Slovenien
  3 p Azerbajdzjan
  2 p Irland
  1 p Rumänien

  Hade gärna sett Kroatien med istället för Israel.

 19. Daniela

  @Anton, Edward af Silléns röst passar som handsken i handen för Eurovision, jag kan inte föreställa mig en Eurovision utan honom! Verkligen INTE! Och ikväll tillsammans med Christer så blev det riktigt roligt! Det var ett år när Lotta Bromme, hoppas jag stavar hennes efternamn korrekt fick den rollen, det var det värsta jag varit med om eftersom kommentatorns röst är väldigt väldigt viktig men också det han säger och hur han säger det! Så jag och för den delen min dotter också blev riktigt nöjda i år! Du kan väl gå in på SVT play och titta i repris?

 20. Mr A

  Bästa kommentatorena för min del är Finlandssvenska Eva och Johan.

 21. Josef

  @Schlagerpinglan: Alltså det kan inte vara många som kan utmana Italien i år. Den enda med riktig hög kvalité ikväll i semifinal 1 var Ukraina. Belgien har en så dålig låt men bandet underbart!

  Ukraina hade en låt som för mig låg ungefär på plats 25-30 i årets startfält. MEN..vilken scensättning, vilken röstkontroll, vilken iskallt säker utstrålning.. Jag får dock inte samma vinnarvibbar som 2016 när min favorit Jamala vann, Det var en klart bättre låt. Hursomhelst…

  Italien känns just nu som den tydligaste vinnaren efter klippet du la ut från Rotterdam. Enda utmanarna är i mitt tycke:: Frankrike, Island, Portugal, och kanske även Ukraina eftersom de har så galet mycket grannar runtom sig. Malta kommer högt, men jag får inte riktigt vinnarkänslan där likson Cypern.

 22. Johanna

  Alltså Ukraina var solklart bäst igår. Även om jag “bara” rankar den på sjätte plats. Ukrainas bästa bidrag någonsin och om de mot all förmodan skulle vinna skulle det vara deras första vinst som jag tycker är förtjänt. (Tycker 1944 är den sämsta vinnaren på förea decenniet och Wild Dances är inte en favorit heller)

  I övrigt är jag glad att Tix, Manizha och Tusse visar sina hatare att de förjänar final. Sjukt kul för alla dem! Har aldrig varit så nöjd med resultatet efter en semifinal!

  Och Malta kan absolut fortfarande vinna. Destiny var sjukt bra igår! Lite svårare från första halvan av finalen kanske när de andra favoriterna är i andra.

 23. Schlagerpinglan

  @Josef, Personligen tycker jag ju att det italienska bidraget är överlägset… men att det ska tilltala så många att det vinner är en helt annan fråga. Ukrainas bidrag tror jag i så fall att en större majoritet skulle kunna sluta upp bakom, det var verkligen ett speciellt framträdande. Men, men… jag hoppas på det bästa. 🙂

  @Johanna, Jag vill ju inte gärna klaga över resultatet då det trots allt gick ganska bra, men personligen hade jag gärna velat ha vidare Kroatien. Men, men… man kan inte få allt så jag hoppas på bättre tur i finalen. 🙂

 24. jonny

  Är någorlunda nöjd med vilka som gick vidare. Belgien var min favorit (kanske en ovanlig musiksmak i dessa sammanhang). Om jag önskat hade Slovenien gått vidare på Ukrainas bekostnad.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se