ESC 2019 Schlagerpinglan: Vi närmar oss nu finalen av Eurovision Song Contest 2021 och när vi nu vet vilka 26 bidrag som ska tävla så har jag sammanställt min personliga favorit-topp-tio-lista, se nedan.

Schlagerpinglans topp-10-favoriter i finalen av Eurovision Song Contest 2021:

Italien 1. Italien – “Zitti e buoni“, Måneskin
Litauen 2. Litauen – “Discoteque“, The Roop
Finland 3. Finland – “Dark Side“, Blind Channel
Moldavien 4. Moldavien – “SUGAR“, Natalia Gordienko
Ukraina 5. Ukraina – “SHUM“, Go_A
Belgien 6. Belgien – “The Wrong Place“, Hooverphonic
Spanien 7. Spanien – “Voy A Quedarme“, Blas Cantó
San Marino 8. San Marino – “Adrenalina“, Senhit
Albanien 9. Albanien – “Karma“, Anxhela Peristeri
Norge 10. Norge – “Fallen Angel“, TIX

Schlagerpinglan: Ja, efter en lång förperiod och två väldigt avslöjande semifinaler så har jag då sållat ner de 39 tävlingsbidragen till en mer behändig topp-10. Listan är lite missvisande då ett stort antal personliga favoriter röstats bort under resans gång men det hör ju tyvärr till.

Även om jag fått ihop en topp-tio så är det egentligen bara ett bidrag som jag hejar på och som jag kommer att känna mig nöjd med som segrare: Italiens “Zitti e buoni” med Måneskin. Om det inte skulle gå vägen så hade jag nog (efter ett tag) kunna känna mig nöjd med både Litauen och Finland på förstaplatsen men jag misstänker att vinnaren i så fall inte ens finns med på min lista. Hoppet finns dock fortfarande så jag ser med stor nyfikenhet fram emot lördagens final. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


42 kommentarer till “Eurovision 2021: Schlagerpinglans final-favoriter”

 1. Sarah

  Min topp-10:

  1. Bulgarien
  2. Schweiz
  3. Italien
  4. Frankrike
  5. Belgien
  6. Ryssland
  7. Litauen
  8. Finland
  9. Ukraina
  10. Cypern

 2. Mats

  Här kommer min personliga topp-10 lista

  1. San Marino
  2. Norge
  3. Island
  4. Malta
  5. Cypern
  6. Litauen
  7. Grekland
  8. Italien
  9. Bulgarien
  10.Schweiz

  Även för mig försvann ett par favoriter i semifinalerna. Det nya är att jag nu har San Marino som etta på min personliga favoritlista, tycker de gjorde ett väldigt starkt scenframträdande i torsdags och genom det växte låten ytterligare.

  Av förhandsfavoriterna ser jag helst Malta som vinnare men även Italien kan vara ok. Frankrike kan säkert få bra poäng av jurygrupperna men jag tror att tittarna är mer svårflirtade. “Voila” kräver ett antal genomlyssningar för att sätta sig och många hör den kanske bara i finalen imorgon.

 3. Daniel

  1. Italien
  2. Schweiz
  3. Litauen
  4. Portugal
  5. Frankrike
  6. England
  7. Island
  8. San Marino
  9. Azerbajdzjan
  10. Norge

 4. HW

  1. Ukraina
  2. Bulgarien
  3. Azerbajdzjan
  4. Finland
  5. Albanien (fick en rejäl skjuts efter framträdandet)
  6. Ryssland
  7. Schweiz
  8. Italien
  9. Nederländerna
  10. Storbritannien

 5. Mikaela

  Ju fler jag hör som säger att Italien kommer vinna, desto mer nervös blir jag. Tänk om det faktiskt skulle bli så? Men ser snarare att de faller på målsnöret.

  Trösten är att det finns något att glädjas åt oavsett vinnare:
  Första vinsten på decennier för ett land som börjat anstränga sig (Schweiz, Frankrike)
  Vinst för häftig låt som kan inspirera till fler vågade bidrag kommande år (Ukraina)
  Första vinsten nånsin (Malta)

 6. HW

  @Mikaela, håller med dig att det finns något att bli glad för om vem som helst av favoriterna vinner (även om jag inte gillar Malta och Frankrike som låtar). Plus att 4 av 5 är på eget språk vilket kan inspirera länder de närmaste åren 🙂

 7. Jan

  1. Frankrike
  2. Schweiz
  3. Bulgarien
  4. Portugal
  5. Ukraina
  6. Belgien
  7. Albanien
  8. Spanien
  9. Norge
  10. Sverige

 8. Mikaela

  Hw, skriver under på allt du säger.

 9. Micke

  1. “Shum“, Go_A – UKRAINA – (8/10) MER ÄN BRA
  (* Jag ÄLSKAR UKRAINA 2021. Utanför den vanliga mallen. Tack för det Ukraina)

  2. “Voilà”, Barbara Pravi – FRANKRIKE – (8/10)
  (* Den jag hoppas vinner. ESC behöver städa upp bland robotar och dåliga röster)
  ————-

  3. “The Wrong Place”, Hooverphonic – BELGIEN (7/10) BRA
  (* Från ingenting rakt uppåt. För bra för ESC)

  4. “Growing up is getting old”, VICTORIA – BULGARIEN (7/10)
  (* Dårarna ratade årets bästa ESC-bidrag överhuvudtaget “Imaginary friend“ men ändå starka)

  5. “Russian woman“, Manizha – RYSSLAND – (7/10)
  (* Orolig för vad de hittar på live men unika. Ett bidrag med glimten. Är det möjligt 2021?)

  6. “Zitti e buoni“, Måneskin – ITALIEN (7/10)
  (* Älskar rock och tar även mer very light garagebandstuk som detta)

  7. “Dark Side“, Blind Channel – FINLAND – (7/10) BRA
  (* Tänk om refrängen hade varit lika bra som versen. Lite garageband som Italien)
  ————-

  8. “Last Dance”, Stefania – GREKLAND – (6/10)MER ÄN GODKÄND
  (* En av de största växarna men versen är på högre höjd än refräng)

  9. “Karma“, Anxhela Peristeri – ALBANIEN – (6/10)
  (* Har tyvärr tappat sen den vann finalen i Albanien. Synd de möblerade om i låten)

  10. “Mata Hari”, Efendi – AZERBAJDZJAN – (6/10)
  (* Räddas helt av att vi slipper den västerländska stereotypa dåndimpen)

  ————-
  Endast 4-5 av dessa är bland de 10 bästa för mig om man hade räknat in alla 39 bidragen. Saknas gör: Irland, Spanien, Slovenien, Georgien, Rumänien och möjligen Österrike.

  Schweiz hade definitivt varit topp 10 om killen hade gett tusan i falsetten

 10. HW

  @Micke Håller med om att Irland, Rumänien och möjligen Georgien platsat i topp 10. Men Spanien är inte ute än, de är ju ett Big 5-land 🙂

 11. Micke

  @HW, tack för info För lite sömn i natt tror jag 🙂

  Då gör jag om så kan pinglan radera om hon känner för det 🙂

  1. “Shum“, Go_A – UKRAINA – (8/10) MER ÄN BRA
  (* Jag ÄLSKAR UKRAINA 2021. Utanför den vanliga mallen. Tack för det Ukraina)

  2. “Voilà”, Barbara Pravi – FRANKRIKE – (8/10)
  (* Den jag hoppas vinner. ESC behöver städa upp bland robotar och dåliga röster)

  3. “Voy a quedarme“, Blas Cantó – SPANIEN – (8/10)
  (* Oj….vad hade hänt utan falsetten? Årets största växare. Så jävla vacker rent ut sagt)
  ————-

  4. “The Wrong Place”, Hooverphonic – BELGIEN (7/10) BRA
  (* Från ingenting rakt uppåt. För bra för ESC)

  5. “Growing up is getting old”, VICTORIA – BULGARIEN (7/10)
  (* Dårarna ratade årets bästa ESC-bidrag överhuvudtaget “Imaginary friend“ men ändå starka)

  6. “Russian woman“, Manizha – RYSSLAND – (7/10)
  (* Orolig för vad de hittar på live men unika. Ett bidrag med glimten. Är det möjligt 2021?)

  7. “Zitti e buoni“, Måneskin – ITALIEN (7/10)
  (* Älskar rock och tar även mer very light garagebandstuk som detta)

  8. “Dark Side“, Blind Channel – FINLAND – (7/10) BRA
  (* Tänk om refrängen hade varit lika bra som versen. Lite garageband som Italien)
  ————-

  9. “Last Dance”, Stefania – GREKLAND – (6/10)MER ÄN GODKÄND
  (* En av de största växarna men versen är på högre höjd än refräng)

  10. “Karma“, Anxhela Peristeri – ALBANIEN – (6/10)
  (* Har tyvärr tappat sen den vann finalen i Albanien. Synd de möblerade om i låten)

  10. “Mata Hari”, Efendi – AZERBAJDZJAN – (6/10)
  (* Räddas helt av att vi slipper den västerländska stereotypa dåndimpen)

  ————-
  Endast 4-5 av dessa är bland de 10 bästa för mig om man hade räknat in alla 39 bidragen. Saknas gör: Irland, Slovenien, Georgien, Rumänien och möjligen Österrike.

  Schweiz hade definitivt varit topp 10 om killen hade gett tusan i falsetten

  TACK HW 🙂

 12. HW

  @Micke Inga problem, jag har också glömt bort ett land eller två några gånger 😉

 13. Nathalie

  Topp 10
  1. Ukraina
  2. Serbien
  3. Albanien
  4. Frankrike
  5. Italien
  6. Azerbajdzjan
  7. Island
  8. Litauen
  9. Ryssland
  10. Belgien

  25. Finland
  26. Sverige

 14. Adri

  1. Grekland
  2. Bulgarien (Årets absolut bästa scenframträdande. Gåshuden har knappt lagt sig.)
  3. Norge
  4. Ukraina
  5. Italien
  6. Azerbajdzjan
  7. San Marino
  8. Schweiz
  9. Cypern
  10. Malta

  11. Ryssland (Årets nästbästa scenframträdande! Tro mig, Micke, det är inte Rysslands live du ska oroa dig för 🙂 Snarare är det ”glimten i ögat” jag inte håller med om.)
  12. Nederländerna
  13. Frankrike
  14. Belgien
  15. Storbritannien
  16. Sverige
  17. Litauen
  18. Moldavien
  19. Albanien
  20. Finland

  21. Portugal
  22. Tyskland
  23. Island
  24. Spanien
  25. Israel
  26. Serbien

  Och ja, jag är väl medveten om att jag troligtvis inte kommer vara speciellt nöjd över resultatet ikväll. Det här är vad jag vill, inte vad jag tror. Gud nej. Det har jag skrivit någon annanstans 🙂

  Jag saknar från semi 1: Irland, Rumänien, Australien och Kroatien. Tyvärr deltog de i den historiskt tuffa semi 1. Har där varit en starkare semi någonsin? Nope. Men att Israel och Sverige gick vidare, men inte två av dessa? Skandal.

  Jag saknar från semi 2: Tjeckien, Danmark och Lettland (trots årets fiasko, live).

 15. Nathalie

  Är jag ensam här på bloggen när det kommer till att digga Serbien?

 16. Johanna

  Min topp 10 ikväll (känns som att jag kommer vara nöjd med utfallet i år också)

  1. Litauen
  2. Schweiz
  3. Frankrike
  4. Norge
  5. Malta
  6. Ukraina
  7. Italien
  8. Ryssland
  9. Spanien
  10. Island

  Sverige på 11.

  Jag tror att tittarna kommer ha Island, Ukraina och San Marino som topp 3. Ev kan Italien slinka in istället för en av dem!

  Juryn kommer ha Frankrike, Schweiz och jag har en känsla: Portugal högt. Ev kan Malta slinka in istället där…

  Vem vinner? Ukraina ev. Frankrike? Inte omöjligt, Italien? Inte omöjligt men tror möjligen juryn sänker den…

  Då återstår min tidigare tippning på Island. Tror drn är topp 5 hos både tittare och juryn.

  (Schweiz kan teoretiskt också vinna men tror Europa vill ha något gladare så jag valde nu att tro på Frankrike mer om en ballad står som vinnare)

  Oavsett vem som vinner av odds-favoriterna (jag kan inte se någon annan vinna) så kommer det bli en bra vinnare

  Italien skulle få sin första vinst på 31 år och den är inte på engelska

  Frankrike skulle få sin första vinst på 44 år och den är inte på engelska

  Schweiz skulle få sin första vinst på 33 år och den är inte på engeldka

  Malta och Island skulle få sin första vinst någonsin (och bevisa att små länder också kan vinna)

  Ukrainsk vinst skulle förhoppningsvis inspirera andra länder att våga lite mer i framtiden (och den är inte på engelska)

 17. Mikaela

  Något som förvånar mig är att det fortfarande finns så pass många shake-shake-bidrag trots att dessa hade sin storhetstid 03-05 och aldrig vunnit sen dess.

  Glad att kvinnorna i oddstoppen är där för sina konstnärliga uttryck. Ja, minus Malta då, men hon försöker iaf förmedla girl power. (Något som Ukraina lyckas tusen gånger bättre med bara genom en fast blick!)

 18. Mikaela

  @Nathalie Ogillar låten men imponerades av deras energi på scen.

  @Johanna Väldigt intressant analys om jury/tittare. Tror också San Marino hamnar högt hos tittarna,men inte riktigt topp 3. Tror Ukraina, Schweiz och Italien, med Island i topp 5. Hos juryn tror jag som du, med Malta istället för Portugal. Och allt detta tror jag gör att Schweiz vinner. Mer om detta i Pinglans förmodade tippar-tråd!

 19. Zacke

  Min ranking av finalbidragen.

  1: Bulgarien
  2: Schweiz
  3: Ukraina
  4: Belgien
  5: Litauen
  6: Frankrike
  7: Italien
  8: Malta
  9: Portugal
  10: Spanien
  11: Albanien
  12: Norge
  13: Nederländerna
  14: Finland
  15: Grekland
  16: Sverige
  17: Ryssland
  18: Tyskland
  19: Island
  20: Israel
  21: Cypern
  22: San Marino
  23: Storbritannien
  24: Azerbajdzjan
  25: Moldavien
  26: Serbien

  Jag tycker det är ganska stark final, trots att min absoluta favorit försvann. Det är faktiskt bara Danmark, Irland (studioversionen) och möjligtvis Österrike jag saknar från semifinalen. Sen finns de några riktigt dåliga bidrag med, men så är de alltid och jag tycker nog att tittarna och juryn varit bättre med att rösta bort de absolut sämsta bidragen i år, än under många andra år.

  Sen hoppas jag mer på Schweiz eller Ukraina, än på Bulgarien, då jag tycker de två hade varit roligare vinnare. Båda sjunger på inhemskt språk och båda låtarna sticker ut. Bulgarien är en jättevacker ballad och är min absoluta favorit, så skulle naturligtvis bli glad om den vinner, men jag är osäker på att de skulle bli en bra vinnare och dessutom tror jag den är rätt chanslös oavsett.

 20. dragi

  Nathalie, i’m with you på Serbien 😉 Tror kanske nånstans Top 15 på dom då det finns mycket starka låtar som verkar vara mer populära.

 21. Johanna

  @Mikaela Hade varit väldigt glad om du fick rätt om Schweiz!

 22. Nathalie

  @ dragi- Kul att det finns ytterligare en som gillar Serbien. Skulle tippa höga tittarröster och nollad hos juryn.

 23. Nathalie

  Om juryn kommer hålla på att fjäska för Sverige som de alltid gör kommer jag bli fullkomligt galen. Jag vet inte om jag klarar ett år till med 15 stycken 12:or till Sverige på löpande band.

 24. Engsla

  Positivt det här året är att jag inte har någon riktig älskling bland bidragen, men av de låtar som är med är Italien och Ukraina överlägset bäst. Så jag hoppas naturligtvis på att någon av de två vinner. Men ser jag realistiskt på det hela så kommer jag nog bli nöjd bara ett snyggt nummer tar hem tävlingen (ja, jag vet att det är en sångtävling, men när jag nu inte känner så mycket för låtarna får annat bli avgörande istället 😉 ).

  Min topp tio i finalen:

  1. Italien. Solklar etta för mig. Vågar dock inte tro på att den vinner.
  2. Ukraina. Så snyggt utförande och bra låt. Det är en vinst bara det 🙂

  3. Schweiz. Inte helt imponerad av klädvalet, men låten är väldigt fin.
  4. Bulgarien. Växte enormt i semifinalen, väldigt välgjort sceneri.
  5. Ryssland. Vilken imponerande artist hon är. Bra låt, och det där mässandet – wow!
  6. Litauen. Blir glad av det här 🙂
  7. Belgien. Tråkig att titta på (har så många frågor om hur de tänkte här), men bra låt.
  8. Finland. Vore kul om de vann med en rocklåt som jag faktiskt tycker är helt ok (till skillnad mot förra gången) 🙂
  9. Frankrike. Har tröttnat på låten nu, men den är så snygg och känslosam. Jag kommer ihåg hur jag föll pladask första gången jag hörde den och tror att andra kan känna likadant nu ikväll, och kanske rösta fram den till vinst.
  10. Nederländerna. Mestadels för väl utfört hantverk. Han har talang den där Jeangu.

  Jag kommer dock bli besviken om någon av Serbien, Cypern eller Israel vinner.

 25. HW

  @Nathalie, måste hålla med dig där. Jag tycker inte egentligen vår låt är dålig i år men den förtjänar definitivt inte en topplacering och det har vi inte gjort på några år. Men ändå har vi fått 12a efter 12a varje år från juryn, vad vi än skickat. Förstår att fansen börjar bli lite trötta på Sverige, även om det inte är vårt fel egentligen.

 26. Mikaela

  Engsla, vi har identisk topp 3. Heja Italien

 27. Engsla

  Mikaela, absolut. Heja italien!

 28. K2

  1. Ukraina ( blev så imponerad av deras insats i semin)
  2. Frankrike ( var trött på den ett tag men tycker den har klass)
  3. Italien ( hjärtat säger nr.1 men är så svårtippad)
  4. Albanien
  5. Schweiz
  6. Belgien
  7. Norge
  8. Grekland
  9. Finland
  10. San Marino

  Upptäcker nu att mina fem första är på andra språk än engelska. Kul!

 29. Micke

  Finns väl minst åtta bidrag jag ABSOLUT INTE VILL SE SOM VINNARE och de är:

  26. Serbien
  25. Sverige
  24. Israel
  23. Island
  22. Moldavien
  21. San Marino
  20. Cypern
  19. Nordmakedonien
  18. Storbritannien

 30. Engsla

  Micke, du behöver inte oroa dig för att Nordmakedonien vinner iaf 😀

 31. Jasa

  @Nathalie jag älskar också Serbiens bidrag, både låten, uppträdandet och tjejerna ❤ Så underbara tjejer som gillar att bjuda på sig själva, inte alls fina i kanten utan väldigt jordnära och snälla. Sen går det inte att inte dras med i det härliga tempot i låten. Även om jag tyvärr inte tror på en speciellt hög placering så älskar jag dom och ser dom som vinnare ☺

 32. Micke

  @Engsla, är jag där nu igen 🙂 Det har varit ett annorlunda år för mig i ESC Engsla. Det har varit så otroligt svag standard i mina ögon. Har mest kämpat för att hålla upp intresset. Jag får skylla på det:-) Brukar ha listor och grejer för att hålla koll men det har varit dåligt med det i år.

  Jag får slänga in ett annat land istället då och det är tråkigt. Förra året hade den killen ett kanonbidrag men i år höll det inte i mina ögon och öron.

  19. Storbritannien
  18: Nederländerna

 33. Mikaela

  Micke, jag har också tyckt året är svagt men live är det många låtar som har lyft för mig.

 34. Micke

  @Mikaela, ok då har jag kanske något att se fram mot ikväll då 🙂 Jag har en granne som älskar Bulgariens bidrag men hon var så besviken på att rösten tydligen skar sig så ofta för henne. Hoppas hon får till det bättre ikväll isf för hon är på femte plats för mig ikväll

 35. Engsla

  Micke, jag hade också en dipp i intresset och avstod från att lyssna på bidragen i drygt en månad. Det hjälpte och nu är intresset på topp igen, om än något annorlunda från tidigare år. Glad att du också är tillbaka här igen trots allt 🙂

  Mikaela, håller helt med dig. Många låtar jag egentligen inte gillar är väldigt snygga att se på och/eller väldigt underhållande, så jag ser fram emot finalen ändå 🙂

 36. Adri

  Micke: Din granne har himla fel 🙂 Bulgarien var så jävla bra live. Mycket bättre än i studion! (Vilket iofs kanske inte säger sååååå mycket för jag var aldrig så stort fan av ”Growing up…”).

 37. oe

  Tyvärr måste jag hålla med Mickes granne, Victoria fick inte alls till det sångmässigt i torsdags. Känslorna och kanske nerverna tog överhanden. Men en ny chans ikväll 🙂

 38. Micke

  @Engsla, tack för det. Kan säga likadant till dig. Det var en tid här då det nästan kändes som det bara var jag och Adri som satt här och utvecklade tankar. Kul att det har fyllts på. Lite av en anledning till att det var svårare att hoppa av.

  @Adri då hoppas jag och tror på dig istället för Bulgarien har ett av få bidrag jag gillar. Som du vet så har jag årets bästa bidrag överhuvudtaget hos Bulgarien men de valde tyvärr fel. Men den här är bra.

  Min favvis av allt utvalt åkte ju tyvärr i semin…Irland. Men vad vet jag kanske lika bra det om den nu dippade på scen. Vill minnas den som jag hört och sett den i studioversion och på ett tak. Det minnet vill jag ha kvar

 39. Micke

  @oe, ajdå. Oavsett vilket så är det bara att hoppas att hon får till det ikväll då. Hon behövs som kontrast till alla dansande i andra bidrag 🙂

 40. Engsla

  Micke, håller med om att det är jättekul att fler kommit till och vädrar sina åsikter här! Även om det är roligt att läsa dina och Adris åsikter (utöver Pinglans då) så vill man ju ha lite mer variation. Och mina kommentarer kommer ju mest i skov, lol. Hoppas att många fortsätter kommentera nu när vi snart kommer in i lågsäsongen. Och framförallt att Pinglan orkar fortsätta som hon gör 😀

  Angående Bulgarien så tror jag att det är ganska lätt att förlåta eventuella röstskavanker i en stillsam låt som handlar om känslor och funderingar över livet. Själv tyckte jag att hon lät bra, om än känslosam i vissa partier, men det liksom förstärkte intrycket snarare än förstörde för mig. Men man tycker ju olika 🙂

  Jag gillade verkligen Irlands bidrag vad gällde bakgrund och Lesleys utstrålning. Tyvärr höll inte rösten måttet den här gången.

 41. Freddan

  Mina favoriter i kväll är
  1. Malta
  2. Schweiz
  3. Frankrike

  Med en Dark Horse i
  NORGE
  Budskapet med till Tix, Tourettes syndrom och psykisk ohälsa kommer så starkt fram när han tar av sina solglasögon. Detta berör mer än vad vi tror.

 42. Micke

  @Engsla, håller helt med dig. Ju fler som kommenterar ju bättre. Vid alla tidpunkter som du säger 🙂 Så länge alla respekterar allas åsikter så rullar sånt här på. Kan ju erkänna att det hänt nån gång att jag småretas lite med kommentarer. Typ exempelvis med falsett och liknande. Finns inget som är så allvarligt i musik som vissa grejer jag säger där men ibland gör man så. Alltid med respekt givetvis, vilket jag hoppas alla här förstår.

  Ok nu har jag fått lite olika synpunkter på hur Bulgariens Victoria funkade i semifinalen. Oavsett vilket så är det viktiga att hon sätter det ikväll. Jag lyssnade lldeles nyss på hennes bidrag “Imaginary friends” som dumpades. Ett tag sen nu så jag ville kolla om jag fortfarande känner likadant. Vet du Engsla….det gjorde jag 🙂 Fortfarande årets klart bästa bidrag. Synd den inte tävlar ikväll. Vet inte vad du tyckte om den?

  Ok om Irland tappade lite i semifinalen, som du säger, då är jag extra glad att jag inte kollade semifinalen. Den ska sitta kvar i skallen utifrån studioversionen 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se